به گزارش جام جم آنلاین، برخی استعفای او را به این دلیل میدانند که دوران حضورش به سر آمده، اما برخی دیگر اعتقاد دارند این استعفا به دلیل اختلاف با دولت و یا دلایل دیگری همچون فشار آوردن بر روی برخی از ارکان است.
احمد بخشایش، عضو سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دراینباره به جام جم آنلاین گفت: این استعفا یک بازی است، آقای ظریف در وزارت خارجه محکم خواهد ایستاد، چون علاقه زیادی به قدرت دارد.
بخشایش عنوان کرد: برای این استعفا دو سناریو میتوان درنظر گرفت؛ نخستین سناریو این است که ظریف مأیوس شده به این دلیل که وی بعد از برجام ادعاهایی درباره صادرات نفت داشت که این صادرات اکنون کمتر شده و به همین دلیل مأیوس شده است.
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: از سویی ظریف گفته بود برجام با خودش معیشت میآورد، اما اکنون ما میبینیم که مردم تحتفشار هستند و در حالی که این دولت به آخر عمر خود نزدیک میشود، روز به روز مشکلات معیشتی بیشتری به جامعه تحمیل میشود دقیقا برخلاف گفتههای آقای وزیر.
او تأکید کرد: حتی اگر فرض کنیم عمر دولت به آخر نرسیده ، باید درنظر داشته باشیم که ازلحاظ بینالمللی تقریباً از بین رفته و دیگر اعتباری در جهان ندارد.
بخشایش خاطرنشان کرد: اما سناریوی دوم متفاوت است. آقای ظریف برای اینکه مجمع را تحتفشار قرار بدهد تا ایران به CFT، پالرمو و FATF بپیوندد سناریوی استعفا را تنظیم کرد. او برای فشار به مجمع این کار را کرد و مجمع نیز درنهایت تصویب خواهد کرد.
این نماینده سابق مجلس در پایان گفت: استعفای ظریف یک بازی بزرگ است که بیشتر برای حفظ قدرت انجامشده است.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد