سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، جوشهای صورت معمولاً از آن دسته از چیزهایی هستند که بیشتر خانمها با آن کلنجار میروند، اما نمیتوان منکر این موضوع شد که همه ما در دوران از زندگی خود درگیر آنها بودهایم.
دوراغ بلوغ، زمان اوج این جوشها است، اما همه خیلی خوششانس نیستند و در بزرگسالی هم با این موضوع درگیرند. اما نگران نباشید ما به شما راهکارهایی برای جلوگیری از جوشهای صورت و حتی درمان آن پیشنهاد خواهیم داد.
چه چیزی باعث ایجاد جوشهای صورت میشود؟
برای شکست دشمن باید به شناخت کافی از او برسید. چه مواردی باعث ایجاد جوش عموماً بر روی صورت میشود؟ عوامل بسیاری مانند تغییر هورمونها در یائسگی، ژنتیک، مصرف داروهایی مانند استروئید و یا سبک زندگی استرسزا.
رژیمهای غذایی و لوازم آرایشی میتوانند باعث تشدید آنها شوند، اما اکثر آکنهها به یکی از این سه دلیل ایجاد میشوند: هورمونهای بیش فعال، غدد سبابه بیش فعال و یا عفونت باکتریایی.
چه کاری میتوانیم برای آنها انجام دهیم؟
خوب غذا بخورید. اینکه شما چه غذایی مصرف میکنید ممکن است به مشکلات جوشهای صورت ربط مستقیمی نداشته باشد، اما علاقلانه است که غذای سالم بخورید، چرا که رژیم غذایی متعادل سلامت پوست شما را ارتقا میدهد. پیشنهادات ما را برای خوردن و نخوردن غذاها عملی کنید.
بایدها
غذاهایی حاوی ویتامین A مانند سیبزمینی شیرین، هویج، ماهی سالمون و انبه. ویتامین A نقش مهمی در سلامت پوست و کاهش التهابات پوستی دارد.
غذاهایی با ویتامین C بالا مانند بروکلی، اسفناج، کیوی و پرتقال. برای رشد و ترمیم بافتها در بدن از جمله پوست مصرف این ویتامین ضروری است.
غذاهایی حاوی زینک مانند گوشت قرمز، مارچوبه، بادام و تخممرغ. زینک خاصیت ضدالتهابی دارد و در عملکرد سیستم ایمنی، بهبود زخمها نقش دارد.
از ادویه استفاده کنید. زردچوبه که با کاهش التهاب در بدن کمک میکند. آویشن و پونه خواص ضدباکتریایی و التهاب دارند.
غذاهایی حاوی اسیدهای چرب مانند ماهی، گردو. امگا ۳ مثل یک مرطوب کننده طبیعی برای پوست عمل میکند و تولید ترکیبات ضدالتهابی را بهبود میبخشد.
نبایدها
مصرف بیش از اندازه شیر و پنیر. مطالعات نشان داده است که بین مصرف لبنیات و آکنه رابطهای وجود دارد.
مصرف الکل. الکل سطح هورمون بدن را تحت تأثیر قرار میدهد و این میتواند تأثیر خود را بر روی پوست نشان دهد.
مواد غذایی حاوی کربوهیدارات مانند کیک، نان سفید و ماکارونی. مصرف زیاد این مواد باعث افزایش سطح قند خون شده و بر هورمونهای شما تأثیر میگذارد.
تغییر در نحوه مراقبت از پوست
پوست هر شخص متفاوت است، بنابراین سعی کنید یک رویهای را در پیش بگیرید که روی پوست شما جواب میدهد، از خشونت، شستن جوشهای صورت برای خلاص شدن از دست آنها و یا شستن بیش از اندازه پوست خودداری کنید، چرا که این رفتار روغنهای ضروری پوست را از بین برده و وضعیت جوشها را بدتر میکند.
اگر پوست شما چرب است از محصولاتی که بر روی آنها کلماتی مانند oil-free یا non-comedogenic و یا water-based استفاده کنید.
اگر هم قصد دارید که همزمان با جوش و چروک روی صورت مبارزه کنید از کرمهای مرطوب کنندهای استفاده کنید که حاوی ویتامین A باشند.
کاهش استرس
همه ما میدانیم استرس میتواند چه بلایی بر سر زندگی ما بیاورد، اما استرس مداوم باعث افزایش هورمونهایی مانند کورتیزول میشود که این خود به تولید آکنه و جوش کمک میکند. سعی کنید سطح استرس خود را با چیزهای آرامبخشی مانند پیادهروی، خواندن کتاب و یا حرکات یوگا پایین بیاورید.
درمان – راه نهایی
جوشها و بهخصوص آنهایی که بر روی صورت ظاهر میشوند میتوانند به خودی خود باعث ایجاد استرس در افراد شوند.
لکههای اینچنینی روی صورت خیلی از مردم بهویژه خانمها را به آرایش بیشتر و استفاده از لوازم آرایشی متنوعتر برای پنهان کردن آنها سوق میدهد، غافل از اینکه این لوازم ممکن است خود حاوی مواد مضر دیگری باشند که باعث تشدید جوشها شود.
با تمامی این اوصاف اگر نتوانستید با جوشهای خود کنار بیایید و از درمانهای طبیعی برای از بین بردن آنها استفاده کنید، میتوانید با مراجعه به دکترهای متخصص پوست و استفاده از داروهای خاص، در جهت از بین بردن آنها اقدام کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد