رییس جمهوری: جنگ امروز آمریکا جنگ با امید است

رییس جمهوری با تاکید بر این که امروز دعواها و فحاشی‌های داخلی نباید خریدار داشته باشد، گفت: راهی جز مقاومت و اتحاد و امید به آینده نداریم. جنگ امروز آمریکا جنگ با امید است.
کد خبر: ۱۲۰۴۲۵۹
رییس جمهوری: جنگ امروز آمریکا جنگ با امید است

به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین «حسن روحانی» صبح امروز شنبه در آیین نکوداشت یکصدمین سال تربیت معلم با تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: بسیار خوشحالم که هفته معلم در آستانه ماه رحمت و مغفرت و برکت الهی قرار دارد. ماه رمضان علاوه بر فضلیت های ذاتی، یکی از دلایل عظمتش نزول قرآن در این ماه است.

وی با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت انسان ها در مسیر سعادت بشریت است، اظهار داشت: یکی از دلایل ماه رمضان شب قدر است که از هزاران شب برتر است. همه ویژگی های بزرگی که در ماه رمضان است که ماه صبر، عبادت، نزول قرآن، شب قدر و... است، به یک نسبتی در مدرسه و کلاس و تعلیم و تربیت معلم نیز وجود دارد.

روحانی اضافه کرد: اگر فضای ماه رمضان، فضای دلدادگی به حق و توجه به آسمان ها، یاد مستمندان، تعاون، برادری و افطار و در کنار هم قرار گرفتن، فهم و درک قرآن برای مسیر هدایت است، همه آنها در یک حدی در کلاس درس است.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تمام معلمان هم معلم هستند و هم مربی. بعضی از معلمان و دبیران در مدرسه محبوب هستند. محبوبیت معلم ها مانند هم نیستند. بعضی ها خیلی محبوب هستند. ممکن است این معلم، معلم ریاضی باشد که او می تواند مربی باشد. برخورد و تعاملش و اخلاقش می تواند تربیت کننده باشد.

وی با ذکره خاطره ای از دوره کودکی خود تصریح کرد: ما یک معلم ریاضی در مدرسه داشتیم که تقریبا محبوب ترین معلم بود. یک معلمی هم داشتیم که تاریخ و جغرافیا درس می داد که محبوبیتش متوسط بود. بچه ها قبل از تشکیل کلاس و آمدن معلم، بازی می کنند. از کاغذ کشتی، بادبادک و هواپیما درست می کردند و به سمت هم پرت می کردند و وقتی معلم می آمد آنها را جمع و منظم می نشستند.

رییس جمهوری افزود: یک بار معلم تاریخ و جغرافیا زودتر آمد و همه وسایل روی زمین بود. گفت که چه کسی انجام داده است. همه را زد و گفت بگویید چه کسی انجام داده است. همه کتک خوردند و کسی هم چیزی نگفت. سال بعد، همین داستان بود و معلم ریاضی رسید. درب را باز کرد. خودش جمع شد و همه کاغذها را جمع کرد. گفت بچه ها کمی مراعات کنید. اثری که این حرف گذاشت، آنچنان این کلام توام با مهربانی و همراه با گذاشت تاثیرگذار بود.

وی با بیان اینکه کلاس باید کلاس معرفت و برکت باشد، خاطرنشان کرد: کلاس درس می تواند برای معلم شب قدر باشد. اگر معلمی با رفتارش، با اخلاقش، با تعلیمش فقط یک نفر را هدایت کند، این کلاس ارزش شب قدر باشد. هرچند شب قدر یک شب نامشخص برای ماست و ارزش هزاران شب دارد، کلاس درس هم می تواند همین گونه باشد. پیامبر (ص) می گوید من شب قدری را معرفی می کنم که از شب قدر بالاتر باشد و آن شبی است که سربازی لب مرز از کشورش محافظت می کند.

روحانی با بیان اینکه معلم از مرزهای فرهنگ و اخلاق کشور محافظت می کند، ابراز داشت: معلم ایثارگر و فداکار یک کلاسش می تواند اندازه شب قدر ارزش داشته باشد. اجر و قرب شما با هیچ وسیله مادی قابل جبران نیست. اگر یک معلمی تمام زر کشور را در اختیار داشته باشد، باز هم ارزش کارش بالاتر است.

** بهترین عزیزان ما را حساب شده از ما گرفتند

وی با بیان اینکه حضرت علی(ع) می فرمایند، اگر کسی چیزی به من بیاموزد، مرا بنده خود کرده است، عنوان کرد: اولین معلم خداست. خداوند، پیامبر(ص) و ائمه هدی (ع) معلم هستند. شاید بهترین نمونه معلمان همان مرد بزرگی باشد که به یاد او روزی را به عنوان روز معلم نامگذاری کردند یعنی علامه مطهری، شهید رجایی، شهید باهنر و شهید بهشتی. علامه مطهری از افراد کم نظیر است. مطهری هم جزو اسثتناهای تاریخ روحانیت و دانشگاه بود. بسیار مخلص و دلسوز بود.

رئیس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه (شهید مطهری) مدام مراقبت می کرد که کجا ذهن جوان را مسموم می کند که برای آن مقاله بنویسد و سخنرانی کند، یادآور شد: بهترین الگو برای معلمان و اساتید کشور، اخلاق و فداکاری و شیوه علامه شهید مطهری است که کتابش بعد از این همه سال، حل مشکلات می کند و هادی است. شاید بعد از شهید بهشتی و شهید مطهری، جایگزین آنها بسیار سخت و مشکل بود و هست. بهترین عزیزان ما را حساب شده از ما گرفتند.

روحانی ادامه داد: حوادث داخل کشور به ما آموخت که معلمین و مدارس یک وظیفه بزرگی در برابر حوادث طبیعی غیرمترقبه کشور دارند.

وی با بیان این که در دولت دوازدهم بالاترین زلزله و سیل تاریخ ایران را دیدیم، گفت: زلزله کرمانشاه با آن ریشتر مخرب که آمد آنهایی که محقق این کار هستند، نوشتند که در یکصدسال گذشته زلزله در ایران سابقه نداشته است؛ سیلی هم که در فروردین امسال در کشور آمد در این صد سال سابقه نداشته است که ناگهان تا 28 استان گرفتار سیل شود به طوری که نمی دانستیم با کدام استاندار تماس بگیریم.
رییس جمهوری افزود: از ظهر نشستم با استانداران درباره سیل صحبت کنم تا 12 و نیم شب طول کشید، یعنی آخرین تلفن من به استانداران تا ساعت 12.5 طول کشید ما با چنین شرایطی در کشور روبرو شده بودیم.

روحانی با طرح این سوال که این شرایط چه به ما می گوید، گفت: اولا در سیل و زلزله معلم باید کنار مردم باشد، این را به وزیر گفتم و در دولت هم گفتم هرکجا که سیل و زلزله ای و یا هر حادثه غیرمترقبه رخ می دهد و مردم در چادر قرار می گیرند، یک چادر باید متعلق به آموزش و پرورش باشد و باید معلمان به نوبت به آنجا سر بزنند.

وی افزود: ممکن است آن کلاس درس کلاس معمولی مدرسه نباشد اما وقتی معلم بالای سر بچه ها است، بچه ها احساس آرامش می کنند. معلم به آنها دلداری می دهد. حضور معلم، حضور دبیر در کنار مردم و حتی حضور استاد دانشگاه در کنار دانشجو خیلی متفاوت است تا این که بچه ها ببینند در بیابان رها شده اند.

رییس جمهوری با تاکید بر این که باید به بچه ها مهارت لازم را در برابر حوادث غیرمترقبه بیاموزیم، گفت: البته راجع به زلزله معمولا در مدارس برنامه هایی هست و آموزش هایی داده شده و مهارت ها را یاد می دهند که البته باید این مهارت ها دقیق تر شود و به آنها هم یاد دهند که در سیل چه کاری باید انجام دهیم.

وی ادامه داد: مهارت لازم برای مواجهه با حوادث درد و غم را کم می کند. یکی از مهارت هایی که مدرسه باید به دانش آموز در تمام سطوح بیاموزد آشنایی نوجوانان و جوانان ما در برابر حوادثی است که در کشور پیش می آید.

روحانی اضافه کرد: مهارت آموزی دیگر ما برای کار است، یک نفر از دانشگاه فارغ التحصیل می شود در جامعه منتظر می ماند تا کدام وزارتخانه اعلام کند که کارمند می خواهد که در آنجا شرکت کند که استخدام شود، در صورتی که استخدام نشود می گوید من بیکار هستم.

رییس جمهوری گفت: مگر ما دانشگاه درست کردیم که کسی که فارغ التحصیل دانشگاه می شود کارمند اداری شود، مگر هرکس مدرسه می رود و دیپلم می گیرد حتما باید کنکور دانشگاه بدهد. مگر در دنیا و جهان غرب و شرق این گونه است؟ مگر بچه هایی که مدرسه می روند همه دانشگاه می روند؟ در حالی که تعدادی دانشگاه می روند، ولی در جامعه ما فکر می کنند که همه باید به دانشگاه بروند لیساس و فوق لیسانس و دکترا بگیرند.

وی افزود: در یک دانشگاه بزرگ در اروپا آنهایی که در دانشگاه دوره دکترا می گذرانند به تعداد انگشتان یک دست است در حالی که در دانشگاه ما ببنید چه خبر است. همینطور فقط می روند درس می خوانند و دکترا می گیرند.ما در هر مقطعی باید نیازمندی جامعه را نگاه کنیم در یک کارخانه چقدر نیازمندی هست چند مهندس و چند کارگر ماهر و چند کارگر ساده می خواهیم؟ این گونه باید محاسبه کنید.

** باید به نسل جوان مهارت بیاموزیم

روحانی در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه باید به نسل جوان هم مهارت بیاموزیم و هم آنها بدانند تنها راه زندگی استخدام دولتی نیست بلکه کارهای زیاد دیگری هم است که می توان انجام داد، گفت: البته باید تلاش کنیم افراد درس بخوانند. اینکه تا چه اندازه بخوانند وابسته به نیازهای جامعه است. البته ما باید افراد را برای آموزش و درس خواندن تشویق کنیم. ممکن است آموزش در دبستان ها مثل هم باشد ولی باید از متوسطه وارد مهارت و شغل شویم.

وی با بیان اینکه انجام مهارت آموزی باید با وزارت کار، مراکز خدماتی، صنعت، وزارت ارتباطات، دانشگاه ها و ... شریک شوید، اظهار داشت: در پایان دبیرستان باید فردی را تحویل جامعه دهیم که هم دپیلم داشته باشد و هم درستان و هم ذهن خلاقش یک مهارت بلد باشد. مهارت شغلی و کاری جزو سلیقه و حقوق افراد یک ضرورت است. مدارس ما در این زمینه باید متحول شود. من این مسئله را هم با وزیر فعلی و هم وزرای قبلی مطرح کرده ام.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه باید روی تعلیم و تربیت فکر کنیم، تصریح کرد: مدل ما این است که فصل فصل یک کتاب را درس داده و دانش آموز حفظ کند و امتحان بدهد. این سیستم آموزش و پرورش بسیار قدیمی است. امروز دیگر این نوع آموزش اینچنین نیست. تمام دانش آموزان باید صاحبنظر باشند، نظر بدهند، نقد کنند و انتقاد کنند. در دانشگاه ها هم همین گونه شده اند. ما هم حقوق خواندیم. دانشگاه رفتیم. همه چیز را خواندیم اما وقتی به کارآموزی رفتیم دیدیم هیچ چیز بلد نیستیم، نه می توانیم دادخواستی را تنظیم کنیم و نه می توانستیم بازپرسی کنیم و نه می توانیم قضاوت کنیم. فقط سرکلاس رفتیم و امتحان دادیم.

** مسیر آموزش ما نیاز به اصلاح دارد

روحانی اضافه کرد: مسیر آموزش ما نیاز به اصلاح دارد؛ هم در دانشگاه و هم در آموزش و پرورش. شما به مدل هایی که در دنیا وجود دارد، نگاه کنید؛ هم در شرق و هم غرب. بچه ها باید وارد بحث شوند، نقد کنند، مقاله نوشته، کنفرانس بدهند و تبیین کنند. درخصوص یک موضوع مسئله چند کتاب بخوانند.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در این زمینه ورود کرده و در حال تلاش کردن است، خاطرنشان کرد: من از شما خواهش می کنم که در این زمینه تلاش بیشتری بکنید. دانش آموزی که از دبیرستان خارج می شود، با چه ظرفیتی و چه مقدار بهره از دبیرستان به جامعه وارد می شود.

رئیس جمهور ادامه داد: من چندین بار با آقای بطحایی صحبت کردم و گفتم این بچه ها از دوران دبیرستان هم زبان عربی و هم زبان انگلیسی می خوانند ولی وقتی از دبیرستان بیرون آمدند، می توانند دو دقیقه عربی یا انگلیسی حرف بزنند؟ اگر یک عرب به ایران آمد و سوالی کرد، می تواند به این سوال پاسخ دهند؟ این چگونه تعلیم و تربیت است؟ این چگونه درس دادنی است؟ از اول بر گرامر تاکید می کنیم. مگر بچه ها فارسی یاد می گیرند از گرامر و دستور زبان یاد می گیرند؟

روحانی ادامه داد: مگر مادر می خواهد به بچه ها زبان یاد بدهد، از گرامر شروع می کند؟ مگر می گوید این صفت، فعل، قید و... است. کسی از گرامر شروع نمی کند. تمام درس های ما از گرامر شروع می شود. زبان از حرف زدن شروع می شود. طرف باید یاد بگیرد خوب حرف بزند. وقتی یاد گرفت حرف بزند آن وقت گرامر را هم خوب یاد می گیرد. بعدش هم باید بتواند، بنویسید و بخواند. باید در مدارس تحول ایجاد کرده و اقدامی بکنیم.

وی با بیان اینکه بچه ها صرف وقت می کنند ولی دریغ از گفتن یک جمله عربی یا انگلیسی، عنوان کرد: نحوه آموزش را باید متحول کنیم. این یک ضرورت است و این کار بزرگ باید توسط مدیران آموزش و پرورش و معلمان مهار انجام شود. ما تحول نوینی را نیاز داریم. امسال که سال تولید، رونق و مهارت است، باید تحول ایجاد کنیم.

رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر ضرورت آمادگی دانش آموز در برابر تحولات اجتماعی و سیاسی یادآور شد: جامعه ما تحولات فراوان دارد. البته این تحولات مختص به ما نیست بلکه در مصر، سوریه و... هم تحولاتی وجود دارد. فرزندان باید آمادگی لازم را در برابر تحولات روز پیدا کنند که این کار متعلق به معلمان است. امروز با تحریم سخت خارجی مواجه شدیم. دانش آموز ما باید بداند یعنی چه.

** 14 میلیون امانت در اختیار شماست

روحانی خطاب به معلمان بیان کرد: 14 میلیون امانت در اختیار شماست. شما یک جمعیت حدود 900 هزار نفری هستید با 14 میلیون امانت در سنین نوجوانی و جوانی. هر دانش آموزی که در کلاس خوب چیزی را بفهمد، بر خانواده هم بی تاثیر نیست. تحریم یعنی چه؟ چرا ما تحریم شدیم؟ دلیلش چیست؟
وی با بیان اینکه مبنای اولیه تحریم این بود که کشورهای قلدر جهان آمدند و در ذهن جامعه بشری انداختند که ایران کشوری خطرناک است که به دنبال ساخت بمب اتم است و می خواهد با این بمب اتم بعضی از کشورها را با خاک یکسان کند، گفت: ایران هراسی، انقلاب هراسی از اینجا نشات گرفت که گفتند ایران یک مجموعه خطرناک است. ما را به شورای امنیت بردند و ما را تحریم کردند. بدترین قطعنامه تاریخ شورای امنیت یعنی قطعنامه 1929 را علیه ما تصویب کردند که این قطعنامه ما را تا مرز جنگ پیش برد و بعد ما را تحریم های مفصلی کردند.

رییس جمهور افزود: از ابتدا که دولت یازدهم آمد، سخن ما با مردم این بود که امکان دارد هم علم اتمی و فناوری هسته ای داشت و هم به دنیا این اطمینان را بدهیم که ما برای شما خطر نیستیم؛ تحت این عنوان که چرخ سانتریفیوژ می تواند بچرخد، چرخ اقتصاد کشور هم می تواند بچرخد. این شعار اصلی من در دولت یازدهم در دوران تبلیغات انتخاباتی بود. مردم رای دادند. من وارد این بحث که چرا رای دادند، نمی شوم.
روحانی با بیان اینکه یکی از دلایل رای دادن مردم آن بود که مردم گفتند ان شا الله این دولت می تواند با زبان دیپلماسی، منطق و استدلال دنیا را از تصمیم غلط خود برگرداند و شرایط را عادی کند، اظهار داشت: مذاکرات شروع شد. در 100 روز اول دولت یازدهم یک توافق اولیه ای را با دنیا انجام دادیم که به توافق ژنو معروف شد و بخش بزرگی از درامدهای بلوکه شده ما آزاد شد. یعنی از آن تاریخ هر ماه، 700 میلیون دلار از پول ما آزاد می شد.

وی بیان اینکه ما در آن تاریخ به دنبال این بودیم قیمت ارز را بالا ببریم ولی موفق نمی شدیم، تصریح کرد: ما می گفتیم قیمت ارز سه هزار تومان است ولی مردم می گفتند قیمت ارز 2800 تومان است. رئیس بانک مرکزی ما می خواست قیمت ارز را بالا برد ولی ناتوان بود. چرا؟ امیدی که مردم پیدا کرده بودند، دلاری که وارد کشور می شد، همه منابع ما در حال آزاد شدن بود. در مرحله بعد، به دنبال توافق دائم رفتیم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه در سال 93 توافق دائم ما امکانپذیر بود، خاطرنشان کرد: دو، سه کشور تلاش کردند که این توافق عقب بیفتد و نشد؛ یکی اسرائیل و یکی عربستان. یادتان هست که هم اسرائیلی ها به وین رفتند و هم وزیر خارجه عربستان. با اینها مخصوصا آمریکایی صحبت کردند و نگذاشتند توافق بشود. آمریکایی بهانه ای را آوردند. شش، هفت ماه این مرحله عقب افتاد. بحث های بسیار پیچیده ای شد که با آنها به توافقی رسیدیم که اسمش توافق هسته ای شد.

روحانی ادامه داد: مخالفان ایران و تندروها در آمریکا ایستادند و گفتند نمی گذاریم این توافق اجرا شود. اسرائیل هم ایستاد و گفت نمی گذاریم این توافق اجرا شود. عربستان نیز همه توان خود را به کار گرفت. با مشکلاتی در دی 94 توافق هسته ای را اجرا کردیم.

رییس جمهوری در ادامه با بیان این که توافق هسته ای ما در 26 دی ماه 94، با 6 کشور بزرگ دنیا با مشکلاتی اجرایی و نهایی شد گفت: امروز دعواها و فحاشی‌های داخلی نباید خریدار داشته باشد. راهی جز مقاومت و اتحاد و امید به آینده نداریم. جنگ امروز آمریکا جنگ با امید است.
به ما می گفتند این توافق تضمین ندارد، ما می گفتیم که این توافق را می بریم شورای امنیت سازمان ملل و قطعنامه را الزامی می کنیم.
وی افزود: در کشور خیلی ها به ما گفتند که شماها ساده هستید، 5 روز بعد از این توافق که رفت در شورای امنیت سازمان ملل با قطعنامه ای الزامی شد، یعنی همه دنیا آن را امضا کردند.
روحانی ادامه داد: بعضی از افرادی که دقیق نیستند، می گویند دولت ایران در این توافق چرا تضمین نگرفت، در حالی که ما بزرگترین تضمین تاریخی را نه از 6 کشور بلکه از شورای امنیت سازمان ملل و جامعه جهانی گرفتیم.

رییس جمهوری گفت: وقت این توافق عملی شد ما تحول را در کشور دیدیم، فروش نفت ما در روز 1 میلیون بشکه اضافه شد و در عرض چند ماه به بالای 2 میلیون بشکه نفت رسید. توانستیم بازار نفت که خیلی ها می خواستند نگذارند را بگیریم. همه شرکت ها به ایران هجوم آوردند، آنقدر صف بود هتل های تهران جا نبود، عده ای که مخالف برجام بودند نیز خیلی عصبانی بودند و شب خوابشان نمی برد و می گفتند که چرا این همه به تهران می آیند و صف بستند مگر چه خبر است؟
وی افزود: برای اینکه مردم بدانند، حدود صد میلیارد دلار اعتبار بانک ها و شرکت های بزرگ جهانی نسبت به ایران تعهد کردند، یعنی می توانست همه تولید و توسعه کشور را متحول کند.

روحانی ادامه داد: عصبانیت تندروهای آمریکا، اسراییل و عربستان البته یکی دو کشور دیگر هم هستند که خیلی قابل ذکر نیستند، با همه توان راه افتادند و به آمریکایی ها گفتند شما اول بنا بود نگذارید ایران کار هسته ای انجام دهد، تسلیم شدید، ایران که کار هسته ای خودش را انجام می دهد، نطنز و فوردو که کار می کنند. شما که بنا بود درب فوردو را برای همیشه تخته کنید که نتوانستید، قرار بود سانتریفیوژ را جمع کنید این را هم که نتوانستید. شما بنا بود در زمینه R&D و توسعه و تحقیق جلوی ایران را بگیرید که تسلیم شدید و قبول کردید که ایران IR6 و IR8 بسازد. پس شما چه کردید و چه قدمی انجام دادید؟
وی افزود: تبلیغ کردند که آمریکا بدترین توافق تاریخی را با ایران انجام داده و این جماعتی که امروز در آمریکا سر کار آمده اند در همان دوره انتخابات شروع کردند و گفتند که اگر ما پیروز شویم این توافق را از بین می بریم. پول انتخابات تبلیغات انتخابات را هم عربستان هم اسراییل هم یهودی های آمریکا و هم تندروها و نژادپرست ها انجام دادند، زیرا دیدند که یک پیروزی بزرگ و عظیمی را ایران به دست آورده است.
روحانی گفت: مقامات این دوره پس از انتخابات گفتند از برجام خارج می شوند آنها می خواستند سایر کشورهای عضو را نیز با خود از این توافق خارج کنند.
وی افزود: آنها استدلال می کنند که برجام سه نقص دارد؛ اول آنکه ساخت موشک آزاد است و ایران می تواند به موشک سازی خود ادامه دهد دوم آنکه بعد از چند ایران پس از چند از توافق بطور ازادانه برنامه هسته ای خود را ادامه می دهد و سوم آنکه راجع فعالیت منطقه ای ایران هیچ زده نشده است و ایران در تمام منطقه حضور دارد.
رییس دولت دوازدهم گفت: در مورد این استدلال ها و موضوعات رفتند ۶ ماه با اروپایی ها کار کردند مذاکره کردند اما نتوانستند راه به جایی ببرند. آمریکایی ها ناچار شدند به تنهایی از برجام خارج شوند. این برای آنها کار سختی بود زیرا می خواستند با اروپا و روسیه و چین از توافق هسته ای خارج شوند اما حریف نشدند و به تنهایی از برجام خارج شدند.
روحانی افزود: آمریکا پس از خروج از برجام تحریم های یکجانبه را علیه ایران وضع کردند در این تحریم ها دولت با آمریکا همراهی نکردند اما متاسفانه شرکت ها بدلیل منافع مادی و اینکه در برخی از آنها امریکایی ها یا شریک بودند و می گفتند« یا با ما باشید سبب افزایش با ایران » در برابر آمریکا تسلیم شدند و این شرایط را امروز به ایران تحمیل کردند.
رییس جمهوری بیان کرد: ما امروز در برابر آمریکایی که عهد و پیمان خود را زیر پا گذاشته و بر خلاف تمام مقررات بین المللی به شرکت ها و بانک ها فشار می آورد که با ایران کار نکند و نفت ایران نخرند.
روحانی افزود: مفهوم این حرفی که آمریکایی می گویند فروش نفت ایران را به صفر می رساند این است که خریداران نفت ایران را تهدید می کند که از ایران نفت نخرند.
وی با اشاره به اهداف آمریکایی از تهدید و تحریم ایران گفت: جمهوری اسلامی ایران با عظمت و مستقل و تأثیر گذار در منطقه و جهان برای آنها قابل تحمل نیست. آمریکا ایرانی شبیه چهل پنجاه سال پیش می خواهد؛ آنها حاضر هستند به ما کمک کنند به شرط آنکه ما تسلیم آنها باشیم.
وی با بیان اینکه «اساس انقلاب اسلامی برای استقلال و اینکه بر مبنای رای مردم و نه بافشار و تهدید دیگر کشور اداره شود، است» گفت: آمریکایی برای مقابله با این آرمان می خواهد ارز ما را کاهش دهد، ریال و ارز و پول خارجی که ما در اختیار داریم را می خواهد کاهش بدهد. تعاملات ارزی ما را با مشکل مواجه کند چون ارز بر روی قیمت کالاها تاثیر گذار است.
آمریکایی تلاش می کنند قیمت ارز را افزایش بدهند البته قیمت های عجیب و غریبی در ذهن داشتند ما باید درامد ارزی خود را افزایش دهیم و مخارج ارزی کشور را کاهش دهیم.
روحانی در بخش دیگر از سخنانش گفت: مخارج ارزی ما باید کاهش یابد هیچ راهی غیر از این نداریم؛ ما چهار سال است گندم نمی خریم و وارد نمی کنیم. پیش از ما در ابتدای دولت یازدهم ۶ میلیون تن گندم وارد می کردیم و بزرگترین وارد کننده گندم جهان بودیم.سال٩٣ نیاز به گندم را کاهش دادیم و از سال ٩۴ تا امروز خودکفا شدیم و روی پای خود ایستاده ایم امسال می توانستیم گندم را صادر کنیم.
وی گفت: ما در روز ١٢ میلیون لیتر گازوییل وارد می کردیم یعنی مخارج ارزی ؛ امروز گازوئیل وارد نمی کنیم بلکه آن را می فروشیم و صادر می کنیم ما ۶ میلیون تن بنزین وارد می کردیم، اما امروز واردکننده بنزین نیستیم و اگر مردم در بنزین صرفه جویی هم کنند آن را صادر هم می توانیم بکنیم؛ اینها صرفه جویی در ارز است و نیاز ما را به ارز کاهش می دهد.
رییس جمهوری تاکید کرد: باید درامد ارزی کشور را نیز باید افزایش دهیم سال گذشته حدود ۴٣ میلیارد دلار درآمد ارزی غیرنفتی و تقریبا به همین اندازه درآمد نفتی داشتیم.
روحانی گفت: آمریکایی بدنبال کاهش درآمدهای نفتی و غیرنفتی ما هستند؛ ما باید با افزایش تولید و صادرات محصولات کشور و ذخیره کردن و فروش فرآورده در مقابل توطئه های آمریکا و تلاش آنها برای جلوگیری از فروش نفت بایستیم.
وی اضافه کرد: آمریکایی ها برای زمین زدن ایران بدنبال اختلاف افکنی درون کشور ما هستند تا چند دسته بشویم و رو به روی هم بایستیم و با هم بجنگیم و دعوا کرده و بر ضد هم پرونده سازی کنیم؛ البته در مقابله با این توطیه آنها مقداری بهتری شده ایم اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.
ریییس دولت تدبیر و امید بیان کرد: متاسفانه برخی هنوز باورشان نشده که در یک جنگ سیاسی اقتصادی و روانی با یک ابرقدرت با آمریکا قرار داریم و توطئه های بزرگی علیه ایران وجود دارد این مسائل را باید باور کنیم.
روحانی تاکید کرد: اساتید و معلمان جامعه و سروران دانش آموزان همه ما وظیفه بزرگی بر دوش دارند و منت بزرگی هم بر ما دارند امروز دشمنی و دعواها و فحاشی داخلی نباید خریدار داشته باشد.
وی افزود: ما اگر متحد باشیم و اگر آمریکا بفهمد از طریق اختلاف افکنی به اهداف خود نمی رسد و ما را به زمین بزند این بازی ها را رها می کند؛ تردید نکنید.
رییس جمهوری تاکید کرد: ما اکنون در وسط جنگ هستیم تنها راه ما مقاومت، ایستادگی و اتحاد و امید به آینده است. جنگ امروز ما با آمریکا جنگ در امید است آنها می خواهند امید ما را بشکنند. ما هم باید امید آنها را بشکننیم آنها امیدوارند نظام و ایران ما را از بین ببرند ما باید امید آنها را از بین ببریم و آنها را مایوس کنیم. می خواهند امیدواری ما را از ما بگیرند با باید در این عرصه هم بایستیم و با آنها مقابله کنیم.
وی تاکید کرد: ما باید به آینده کشور و نظام و ایران و جوانان خود کاملا مطمین و امیدوار باشیم اگر آموزش و پرورش ما تولید و مهارت را افزایش داد و وحدت را در جامعه تقویت کرد و بالا برد امید جامعه ما را ما قطعا در برابر دشمن پیروز می شویم و آمریکا شکست خواهد خورد.
رییس جمهوری گفت: هر جنگی زحمت و مشکلات دارد. شهید و کشته و زخمی وجود دارد ما آغازگر جنگ نبودیم، آمریکایی ها آغازگر بوده اند ما در برابر توطئه های آنها می ایستیم و مطمئنا در «جنگ امید» ما پیروز میدان خواهیم بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها