در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، به علت آسیب رگهای خونی شبکیه، بافت حساس به نور در پشت چشم، در ابتدا علائم قابل توجهی را نشان نمیدهد، اما در نهایت منجر به نابینایی میشود، زیرا این رگهای خونی آسیب دیده نه تنها مایع نشت نمیکنند بلکه خونریزی هم میکنند و قادر به تأمین اکسیژن کافی برای شبکیه نیستند، باعث میشوند که شبکیه عملکرد خود را از دست بدهد، در حالی که مستقیماً به نورونهای آن آسیب میرساند. در ابتدا با تأثیرگذاری بر روی دید مرکزی، بعدا علاوه بر نوسان رنگ و اختلال در بینایی رنگ، باعث تاری دید و تصاویر تحریف شده نیز میشود.
با تشکیل رگهای خونی نامنظم که بر روی قسمت داخلی چشم تأثیر میگذارند، میتواند منجر به جداشدگی شبکیه شود و در صورت عدم درمان سریع نابینایی دائمی و جبران ناپذیر ایجاد میکند.
هرکسی که مبتلا به دیابت نوع ۱ یا نوع ۲ باشد میتواند به رتینوپاتی دیابتی مبتلا شود. احتمال ابتلا به این بیماری چشمی بیشتر در فرد مبتلا به دیابت افزایش مییابد، به خصوص با قند خون کمتر کنترل شده. اگرچه قبل از بلوغ برای دیابتیهای نوع ۱ بروز نمیکند، افراد دیابتی نوع ۲ ممکن است به زودی پس از تشخیص، علائمی از مشکلات چشمی داشته باشند.
بهترین راه برای افراد دیابتی که دارای مشکلات بینایی هستند تا بدانند که آیا رتینوپاتی دیابتی دارند یا نه، مشورت با چشم پزشک است. افراد دیابتی نوع ۱ بهتر است هر پنج سال یک بار برای معاینه به پزشک مراجعه کنند، در حالی که افراد دیابتی نوع ۲ باید در فواصل کمتر برای معاینه شبکیه به پزشکمراجعه کنند. ویزیتهای مکرر برای زنان باردار یا برای کسانی که دارای رتینوپاتی دیابتی پرولیفراتیو هستند نیز ضروری است.
هنگامی که اکسیژن در شبکیه وجود ندارد، تولید پروتئین سیگنالی به نام فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) نقش مهمی در رشد بیماریهای چشمی دارد. خوشبختانه داروهای ضد VEGF وجود دارد که میتوانند علائم رتینوپاتی دیابتی را بهبود ببخشند. آنها به طور مستقیم به چشم تزریق میشوند، نه تنها باعث بهبود بیماری میشوند بلکه باعث بهبود ورم ماکولا دیابتی میشوند که در ابتدا بینایی مرکزی مبتلایان به رتینوپاتی دیابتی را تحت تأثیر قرار میدهد.
البته همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. کنترل فشار خون و کلسترول مدیریت شده ضروری است. از آنجا که سیگار کشیدن خطر ابتلا به عارضه چشم را افزایش میدهد، برای افراد سیگاری ضروری است که در ترک این عادت از پزشکان کمک بگیرند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر