به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، همه ما میدانیم چقدر مهم است که وقتی میخواهیم سلفی یا عکس بگیریم، غبغبمان را مخفی کنیم، اما متاسفانه در زندگی واقعی به این راحتیها نمیتوانیم از شر این غبغب خلاص شویم. اصلا چرا غبغب داریم؟ غبغب داشتن دلایل مختلفی دارد و نمیتوان یک راه حل کلی برای همه ارائه داد.
شاید عدهای ادعا کنند میتوانند با انجام چند حرکت کششی به طور مرتب یا تمرینات یوگای صورت تا حدودی غبغب خود را از بین ببرند، اما در مورد موثر بودن واقعی این راهکارها شواهد قابل اطمینانی وجود ندارد. البته به کار بردن این راهکارها ضرری ندارد و بد نیست امتحانشان کنید.
خط آروارهای که چندان واضح و مشخص نیست سبب ایجاد غبغب میشود
برای اینکه علت وجود غبغب را بدانید باید به عمیقترین لایهی حمایت کننده در گردن یا ناحیهی چانهتان فکر کنید، یعنی استخوان هایتان.
وقتی کسی از غبغبش شکایت میکند، در واقع از این ناراحت است که خط آروارهاش واضح و منفک شده نیست. اگر استخوان چانهی شما به اندازه کافی قوی نباشد، پس حمایت کافی برای عضلات خود در این قسمت ندارید و غبغب دار میشوید.
چگونه میتوان خط آرواره را تفکیک شدهتر کرد:
تزریق فیلر: در موارد خفیف، تزریق فیلرهای پوستی یا حتی تزریق چربی میتواند کمک کند خط چانه واضحتر شود.
عمل جراحی: در موارد شدیدتر ممکن است نیاز به عمل جراحی برای ایمپلنت چانه باشد. در این عمل ایمپلنت چانه جا گذاشته میشود یا استخوانهای چانه ممکن است فُرم دهی شوند.
تنش در عضله گردن سبب ایجاد غبغب میشود
عضله پلاتیسما از استخوان ترقوه شروع شده و تا گردن و فک پایین کشیده میشود. اگر اغلب دندان قروچه میکنید، ممکن است متوجه شوید این تنش در عضلهی پلاتیسمایتان احساس میشود.
چگونه میتوان تنش عضله گردن را برطرف کرد:
کشش عضله: در موارد خفیفتر میتوانید با حرکات کششی، عضله گردنتان را از تنش آزاد کنید. مثلا سرتان را بچرخانید و زبانتان را به سقف دهانتان فشار دهید.
بوتاکس: در روشی به نام لیفت نفر تی تی، تزریق بوتاکس کمک میکند تا عضله پلاتیسما ریلکس شده و خط آرواره واضح شود.
عمل جراحی: در صورت لزوم، حراج پلاستیک میتواند بخشهایی از عضله پلاتیسما را تغییر بدهد یا بردارد تا گردنتان به طور کامل لیفت شود.
چربی اضافی سبب ایجاد غبغب میشود
چربی اضافی چیزی است که بیشتر موارد آن را دلیل غبغب میدانیم. خوشبختانه راههای زیادی برای از بین بردن چربی اضافی در این ناحیه وجود دارد که کمک میکند خط چانه و آرواره واضحتر به نظر برسند.
رادیوفرکانسی یا لیزر اولتارسونیک: رادیوفرکانسی و لیزر اولتراسونیک، شیوههای کمتر تهاجمی زیبایی هستند که با گرم کردن لایههای مورد نظر پوست، بافت نرم را سفت و محکم میکنند. گرما سبب از بین رفتن سلولهای چربی شده و طی چند ماه، غبغب از بین خواهد رفت.
پیکرتراشی سرد: در این فرایند از دمای پایین برای فریز کردن و نابود کردن سلولهای چربی در بدن استفاده میشود.
تزریق ژل کیبلا: کیبلا اسید دئوکسی کولیک یعنی مادهی جذب کننده چربی است که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. زمانی که کیبلا در چربی زیرپوستی تزریق میشود، باعث تخریب سلولهای چربی میشود. پس از آن واکنشی التهابی شروع میشود و بدن در نهایت مواد زائد را دفع میکند. سلولهای چربی متلاشی شده دیگر مانند سابق انباشته یا ذخیره نمیشود.
متخصص محلول کیبلا را با سوزنی بسیار ظریف در چربی اضافی زیر چانه تزریق میکند. البته ناحیههای درمان قبل از تزریق بیحس میشود تا بیمار کاملا راحت باشد. تزریق کیبلا بسته به تعداد تزریقهای لازم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه طول میکشد. در اکثر موارد لازم است که دو تا چهار جلسه درمان با کیبلا انجام شود تا بهترین نتیجه ممکن به دست آید. کیبلا دارویی بسیار موثر برای بیمارانی است که از داشتن غبغب ناراحت هستند. البته تزریق کیبلا در صورت ابتلا به عارضههای شل کننده و کاهش دهنده خاصیت ارتجاعی پوست توصیه نمیشود.
لیپوساکشن: طی عمل جراحی لیپوساکشن، پزشک میتواند سلولهای چربی را از نقاط خاصی بردارد و گردن و چانهتان را فُرم بدهد.
کاهش وزن: به طور کلی وقتی شما وزن کم میکنید، چربیها در سراسر بدنتان آب میشوند بنابراین اگر مشکل اصلی شما اضافه وزن است نه ساختار استخوانی چانهتان پس کاهش وزن به رفع غبغبتان نیز کمک میکند.
از دست دادن کشسانی پوست سبب ایجاد غبغب میشود
پوستی که قابلیت کشسانی خود را از دست میدهد یعنی بعد از کشیده شدن نمیتواند به خوبی به حالت قبل برگردد، بنابراین شروع میکند به شُل و افتاده شدن در زیر آرواره و غبغب ظاهر میشود. شما باید از پوستتان به خوبی مراقبت کنید و رژیم غذایی سالمی داشته باشید، اما روشهای هدفمندی نیز وجود دارند که میتوانند موثر باشند.
رادیو فرکانسی یا لیزر اولتراسونیک: در این شیوهها از گرما برای سفت کردن و جوانسازی پوست استفاده میشود. گاهی بعد از عمل لیپوساکشن، رادیو فرکانسی یا اولتراسونیک میتواند کمک کند پوست سفت و محکم شود.
لیفت با نخ: در این شیوه نخ با الگوی خاصی وارد پوست میشود تا از بافت حمایت کند.
راهکارهای موضعی: روتین مراقبت از پوست شامل ضد آفتاب روزانه، ویتامین C و کرم رتینول جادو نمیکنند، اما میتوانند پوستتان را تا جایی که ممکن است لطیف و شاداب نگه دارند.
هایفو تراپی برای از بین بردن غبغب
هایفوتراپی (HIFU) یکی از بهترین و موثرترین روشهای درمان غبغب بدون جراحی است که دوران بهبود کوتاهی نیز دارد. هایفوتراپی دراصل، عبور دادن پرتوهای مافوق صوت و با شدت بالا از پوست به شیوهای کنترل شده است. هایفو آسیبی کنترل شده را به لایههای داخلی عمقیتر پوست وارد میکند. بافتهای شل و افتاده در واکنش به این آسیب دیدگی و در اثر متلاشی شدن لایه چربی زیرپوستی سفت و منقبض میشوند.
این نوع آسیب کنترل شده و تجزیه شدن همزمان چربی زیرپوستی باعث تولید کلاژن جدید میشود. هایفوتراپی علاوه براین که غبغب را کوچک میکند، به دلیل تحریک تولید کلاژن جدید باعث جوانسازی صورت نیز میشود. هایفو درمانی بسیار ایمن و با دوران بهبود بسیار کوتاه است که کوچکترین آسیبی به لایههای فوقانی درم و اپیدرم وارد نمیکند. یک جلسه هایفوتراپی بسته به ناحیه تحت درمان ۳۰ تا ۹۰ دقیقه طول میکشد. یک جلسه درمان برای از بین بردن غبغب کافی است و پس از آن نیازی به استراحت کردن نیست.
مزوتراپی برای از بین بردن غبغب
در مزوتراپی چندین تزریق ساده برای از بین بردن ناحیههای موضعی کوچک چربی انجام میشود. فرایند متلاشی کردن چربی در اصطلاح لیپولیز نامیده میشود. متخصص محلولی را مستقیما در لایههای چربی و بافت پیوندی تزریق میکند. این تزریق برای برداشتن غبغب بدون درد است، با این حال برخی بیماران ترجیح میدهند که قبل از تزریق از کرم بیحسی موضعی استفاده کنند.
داروی تزریقی واکنشی شیمیایی را در بدن ایجاد میکند که در کنار فیزیولوژی بدن به سخت شدن دیواره سلولهای چربی و از بین رفتن ناحیههای موضعی چربی منجر میشود. نتیجه مزوتراپی سه هفته پس از درمان مشخص میشود. چند جلسه درمان در فواصل چهار تا شش هفتهای انجام میشود تا نتیجهای رضایت بخش به دست آید.
از بین بردن غبغب با پلکسر
این روش از طریق ایجاد یک سری نقاط کوچک روی پوست باعث انقباض و سفت شدن فوری فیبرهای پوستی به خصوص در ناحیه زیر گلو و چانه میشود. پلکسر جایگزین مناسبی برای جراحیهایی مانند بلفاروپلاستی برای رفع افتادگی پلک، چین و چروک اطراف آن و برداشتن کیسههای چربی و پف زیر چشم است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد