دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از هفت گنج دلمه برگ کلم یک غذای سنتی و قدیمی ایرانی هاست که علاوه بر فصل سرما خانم ها برای مهمانی های عصرانه نیز این غذای لذیذ را درست می کنند. سرو این غذا با ماست و خیار متداول است.
کلم | یک عدد بزرگ |
برنج | ۲/۱ لیوان |
لپه | ۳/۱ لیوان |
سبزی(جعفری، گشنیز، نعنا، ترخون و شوید) | یک کیلو |
شکر | ۲ قاشق غذا خوری |
کشمش | نصف فنجان |
پیاز | ۱عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
1.برای درست کردن دلمه کلم ابتدا باید کلم را خوب شسته و سر آن را جدا کنید تا برگ های آن راحت از هم جدا شوند. برگ های کلم را در یک قابلمه بزرگ پر از آب روی حرارت به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید سپس با آب سرد آبکش کنید و کنار بگذارید تا برگ های کلم نرم شوند و بتوانید در ادامه کار به راحتی از آن برای پر کردن مواد استفاده کنید.
طرز تهیه مواد داخل برگ کلم :
2.سبزی ها را تمیز شسته، ساقه آنها را جدا کنید و دور بریزید سپس سبزی ها را یکدست و ریز خرد کنید.
3.برنج و لپه را تمیز شسته و هر کدام را جداگانه در یک قابلمه کوچک در آب بریزید و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بگذارید تا نیم پز شوند. ( آب به مقداری باشد که ۲ بند انگشت روی آن را بپوشاند. )
4.در یک ماهیتابه بزرگ یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و با روغن، نمک و زردچوبه روی حرارت ملایم سرخ کنید سپس برنج و لپه نیم پز شده و سبزی خرد شده را اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرارت تفت دهید.
5.رب گوجه فرنگی و کشمش و شکر را اضافه کنید. کمی روغن به مواد اضافه کنید تا کمی چرب شود و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت بپزد. وقتی مواد پخته و آماده شد برگ های کلم را به اندازه دلخواه برش دهید. داخل هر برگ را با ۱تا ۲ قاشق غذا خوری از مواد پر کنید و بپیچید یا رول کنید و یکی یکی داخل قابلمه بگذارید. سر دلمه ها باید ته قابلمه باشد تا هنگام پخت از هم باز نشوند و مواد بیرون نریزد. ۵ لیوان آب روی دلمه ها بریزید و در یک قابلمه که از دهنه قابلمه کوچکتر باشد را روی دلمه ها بگذارید تا هنگام پخت مواد از برگها بیرون نریزد و دلمه ها شکل خود را از دست ندهند و به مدت یک ساعت بپزد. بعد از پخت یکی یکی با قاشق دلمه ها را روی ظرف مورد نظر بگذازید، باید خیلی آرام و با دقت این کار را انجام دهید تا دلمه ها باز نشوند و مواد آن بیرون نریزد.
داخل آنها را با مواد دلمه پر کنید.
هنگامی که دلمه ها را در قابلمه میچینید، گوجه فرنگی را نیز همراه با آن در قابلمه بچینید.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد