توصیه‌های مهم برای کسانی که به تازگی پدر شده‌اند

اگر شما پدر یک نوزاد تازه متولد شده هستید، بهتر است برای تقویت پیوند عاطفی خود با نوزادتان و جلوگیری از سرد شدن روابط زناشویی با نکاتی آشنا شوید تا بتوانید پدر و همسری شادتر باشید.
اگر شما پدر یک نوزاد تازه متولد شده هستید، بهتر است برای تقویت پیوند عاطفی خود با نوزادتان و جلوگیری از سرد شدن روابط زناشویی با نکاتی آشنا شوید تا بتوانید پدر و همسری شادتر باشید.
کد خبر: ۱۲۷۸۲۴۷

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تبیان ،پدر شدن یکی از شیرین‌ترین و جذاب‌ترین اتفاقاتی است که مردان تجربه می‌کنند؛ اتفاق شیرینی که ممکن است با کمی ترس و نگرانی از پذیرش مسئولیت‌های جدید همراه باشد اما سردرگمی و آشفتگی افراطی از پذیرش این نقش، پدران را از لذت تولد نوزادشان محروم می‌سازد و او را از اهداف تعیین شده‌اش دور می‌کند. علاوه‌براین، این استرس و اضطراب‌ها ممکن است بر سلامت ازدواج شما تأثیر بگذارد و زندگی شما را دچار لغزش کند؛ بنابراین برای تقویت پیوند عاطفی با نوزاد و جلوگیری از سرد شدن روابط زناشویی، توصیه‌های زیر را جدی بگیرید.

توصیه‌هایی برای تقویت پیوند عاطفی با نوزاد

رابطه فوق‌العاده نزدیک مادر و نوزاد بعد از تولد ممکن است این حس را به مرد القا کند که نوزاد دیگر نیازی به او ندارد؛ در حالی که پدر نقش بسیار مهم و تاثیرگذاری در زندگی فرزند خود خواهد داشت و این تأثیر از بدو تولد شروع می‌شود چراکه نوزادان تازه متولد شده آماده برقراری ارتباط با هر دو والدین هستند.

ارتباط یک پدر دلسوز با فرزندش [دختر یا پسر] باعث می‌شود تا کودک عزت‌نفس بیشتری داشته باشد؛ بنابراین پدران باید سعی کنند ارتباطشان با نوزاد را از بدو تولد آغاز کنند. برای ایجاد رابطه با نوزاد چند کار می‌توانید انجام دهید:

1- در مراقبت روزانه از کودک مشارکت کنید
لباس پوشیدن، بازی کردن، استحمام و تغییر پوشک و... راه‌های عالی برای ایجاد پیوند قوی و پایدار با نوزاد است. این فعالیت‌های روزمره همچنین باعث می‌شود اوقات زیادی از روز را به برقراری یک رابطه مثبت با نوزاد خود سپری کنید. اهمیت دیگر چنین رابطه‌ای این است که با مشارکت در مراقبت از نوزاد کمک می‌کنید تا از استرس و اضطراب شریک زندگیتان کاسته شده و در این میان او کمی استراحت کند.

2- علاقه و محبت خود را ابراز کنید
وقتی علاقه و محبت خود را به کودک ابراز می‌کنید و به هیجانات و ایما و اشارات کودک عکس‌العمل نشان می‌دهید، یک هورمون طبیعی به نام اکسی توسین در مغز نوزاد ترشح می‌شود. این هورمون باعث می‌شود کودک احساس خوبی نسبت به شما پیدا کند و با ایجاد ارتباط بین سلول‌های عصبی، رشد مغز را تحریک می‌کند. همچنین می‌توانید حالات صورت کودک خود-اخم ،زبان درآوردن،صداها و لبخند- را تقلید کنید. همه اینها به پیوند و دلبستگی بین شما و کودک کمک می‌کند.

3- با کودک خود صحبت کنید
در حالیکه از کودک خود مراقبت می‌کنید، در مورد آنچه انجام می‌دهید با او صحبت کنید. به عنوان مثال: بذار پوشکت رو عوض کنم تا احساس بهتری پیدا کنی؛ گریه نکن، الان کارم تموم میشه و..." هر کلمه‌ای که کودک می‌شنود به رشد زبان و یادگیری او کمک کرده و رابطه شما با او را تقویت می‌کند. خواندن داستان، کتاب و یا آهنگ نیز همین تأثیر را دارد. 

 

*کمک به همسر در مراقبت از کودک و بر عهده گرفتن بخشی از کارهای خانه باعث می‌شود تا همسرتان فرصت بیشتری برای بودن با شما پیدا کند و در نتیجه این مسئله باعث می‌شود تا روابطتان با سرعت بیشتری بهبود یابد.



4- نوزادتان را نوازش کنید
 نوازش یا لمس کردن باعث می‌شود کودک احساس امنیت و اعتماد کند. همچنین این نوع پیوند با نوزاد باعث رشد مغز او می‌شود؛ برای ایجاد این پیوند می‌توانید کودکتان را بغل کرده و به سینه‌تان بچسبانید تا ضربان قلبتان را هم بشنود.

5- برای بازی با کودک وقت بگذارید
بازی با نوزاد و وقت گذاشتن برای او تأثیر زیادی در ایجاد ارتباط و پیوند عاطفی میان شما و کودکتان دارد؛ چنانچه براساس تحقیقات انجام شده، در بازی کردن پدران نسبت به مادران بیشتر بر فرزندان خود تأثیر می‌گذارند زیرا پدران معمولاً بخش زیادی از وقتشان را که در کنار کودک هستند به بازی می‌گذرانند. همچنین بازی‌های پدر و کودک در مقایسه با بازی مادر و کودک معمولاً خلاقانه‌تر، پرتحرک‌تر و هیجان‌انگیزتر است و همین خصوصیت موجب می‌شود کودک مهارت‌های کنترل هیجانات مانند ترس،اضطراب و مدیریت بحران را هرچه بیشتر فرابگیرد. کودکی که توسط پدر به هوا پرتاپ می‌شود و یا قلقلک داده می‌شود، لذت و هیجان ترس را تجربه می‌کند.

روش مراقبت از روابط بعد از تولد فرزند

اکثر زوجین پس از تولد کودک خود متوجه تغییر روابطشان می‌شوند. اولین روزهای پس از تولد، بسیار هیجان‌انگیز و لذت‌بخش است و زوجین اغلب احساس نزدیکی می‌کنند اما بعد از حدود یک ماه، مراقبت از کودک و کارهای خانه باعث می‌شود تا زوجین دچار خستگی واسترس شده و احساس کنند از یکدیگر دور شده‌اند اما بهترین و مؤثرترین راه برای مقابله با این تغییرات، گفتگو با شریک زندگی خود است.

برای صحبت کردن با همسرتان توجه کنید:
با دقت به حرف‌های همسرتان گوش دهید؛ با مهارت شنیداری خوب، شما بهتر می‌توانید صحبت‌های همسرتان را درک کنید.
زمانی را برای صحبت با همسرتان انتخاب کنید که نوزادتان خواب است. شرایط همسرتان را درک کنید؛ اگر احساس می‌کنید همسرتان خیلی خسته یا ناراحت است، صحبت را به زمان دیگری موکول کنید.

زنان بعد از زایمان در شرایط روحی، روانی و جسمی خاصی قرار می‌گیرند که بیش از هر زمان دیگری به ارتباط عاطفی با شما نیاز دارند؛ بنابراین در حین صحبت جایگاه قلبی همسرتان را به او یادآوری کنید.

درک تغییر رابطه زناشویی بعد از تولد فرزند

ورود کودک می‌تواند رابطه جنسی شما با شریک زندگیتان را تغییر دهد. شما به عنوان مرد زندگی باید درک کنید که همسرتان به دلیل خستگی و تغییرات جسمی پس از زایمان مانند سابق، آمادگی برقراری رابطه زناشویی را ندارد. بنابراین برای آنکه هر چه سریع‌تر روابطتان بهبود یابد، لازم است به نکات زیر توجه کنید:
-صبور باشید. شرایط واحساسات شریک زندگی خود را درک کنید؛ اغلب به زوجین توصیه می‌شود تا شش ماه پس از زایمان از برقراری رابطه جنسی خودداری کنند. هرچند افراد متفاوت هستند و ممکن است برخی مادران نیاز به زمان طولانی‌تری داشته باشند.

راه‌های دیگری برای صمیمی بودن پیدا کنید. سعی کنید عشق خود را با بوسه و نوازش، ماساژدادن و... نشان دهید. حتی صحبت کردن تلفنی با همسرتان در طول روز می‌تواند پیوند شما را بهبود بخشد.

در انجام مسئولیت‌ها مشارکت کنید. کمک به همسر در مراقبت از کودک و بر عهده گرفتن بخشی از کارهای خانه باعث می‌شود تا همسرتان فرصت بیشتری برای بودن با شما پیدا کند و در نتیجه این مسئله باعث می‌شود تا روابطتان با سرعت بیشتری بهبود یابد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها