سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
چگونه سوختگی روی فرش را از بین ببریم؟
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پارس نیوز، اکثر ما ایرانی ها در هر وضعیت مالی که باشیم سعی می کنیم که در منازلمان فرشی پهن کنیم. مهم نیست که این فرش چه قیمتی داشته باشد اما نفس عمل برای ما که همان پهن کردن فرش است سالیان سال است که ادامه دارد.
اما هرگز فرش یا موکت را زیاد خیس نکنید و صابون نیز به کار نبرید و سر انجام یک جسم سنگین زیر محل شسته شده فرش بگذارید و فرش را روی آن باز نمایید تا بالاتر از کف قرار گیرد و زودتر خشک شود.
از بین بردن سوختگی فرش یا موکت در اثر سیگار
برای رفع سوختگی موکت با سیگار مقداری از پرزهای موکت را روی سوختگی بچسبانید
اگر محلی از فرش یا موکت در اثر افتادن آتش سیگار سوخته است، می توانید به وسیله یک ریش تراش یا موچین، مقداری پرز یا فرش از قسمت سالم فرش جدا کنید و آن را متناسب با قسمت سوخته نمائید.
مقداری چسب (از نوع چسب هائی که به تدریج سفت می شوند مانند چسب سیمان و غیره) به قسمت سوخته شده بزنید و پرزها را بر روی آن گذاشته و فشار دهید. سپس روی آن یک کتاب سنگین بگذارید. در مورد موکت هم به همین روش عمل نمائید.
نحوه از بین بردن لکه اتو بر روی فرش
همچنین برای از بین بردن لکه اتو بر روی فرش و موکت همانند لباس می توانید یک پیاز را به دو نیم کرده و روی محل لکه بگذارید. بعد آن را با سرد خیس کنید و بشویید.
چگونگی از بین بردن سوختگی لکه شمع در فرش و موکت
به محض وقوع لکه سوختگی، آن را پاک کنید
روش اول:
در صورتی که فرش یا موکت شما در اثر ذوب شدن شمع در حال سوختن، دچار آسیب شد، به محض وقوع لکه، آن را پاک کنید. لکه های مایع شمع که هنوز سفت نشده است را، با یک حوله کتان یا دستمال کاغذی های سفید خشک کنید. هرگز دستمال را روی موکت مالش ندهید، چون باعث می شود به داخل فیبر نفوذ کند، فقط سعی کنید آن را خشک نمایید. با فشار دست روی حوله خشک، این قسمت را تقریبا خشک کنید.
روش دوم:
سوختگی لکه شمع در فرش ها و موکت های پرزدار را با یک قاشق بتراشید. سپس روی لکه دستمال کاغذی یا پارچه سفید گذاشته، با حرارت کم اتو بکشید. زمانی که موم کاملا جذب شد، دستمال را بردارید.
روش سوم:
راه دیگری نیز برای از بین بردن لکه شمع از روی فرش یا موکت وجود دارد. در این روش باید یک محلول لکه بر بسازید. برای این منظور چند قطره مایع ظرفشویی را (که خمیری نباشد) با آب مخلوط کنید.
حدود یک چهارم قاشق چایخوری از آن را به حدودا به یک لیتر آب اضافه نمایید و سپس روی لکه بریزید. دقت کنید موکت خیلی خیس نشود. در انتها به آرامی لکه را پاک و با آب تمیز کنید. مراحل را تا رفع کامل لکه تکرار کنید.
در صورت تغییر رنگ موکت های دارای الیاف مصنوعی، لکه احتمالا چسبناک بوده است. آن را با آب گرم شسته، با یک دستمال سفید و تمیز خشک کنید.
روش چهارم:
در مورد لکه موکت های پشمی از آب ولرم استفاده کنید. هرگز از آمونیاک یا لکه برهای دارای ترکیبات قلیایی که به بافت موکت آسیب می رساند، استفاده نکنید.
موکت ها و پادری های دارای الیاف گیاهی مانند کنف دارای الیاف زبر و سخت بوده، در مقایسه با موکتهای پشمی و موکتهای دارای مواد مصنوعی مقاومت کمتری در برابر لکه دارند. بعد از از بین بردن لکه، قسمت خیس شده را سریع با فن یا سشوار و حرارت کم خشک کنید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد