کره |
225 گرم (1 پیمانه) |
شکر |
200 گرم (1 پیمانه) |
تخم مرغ |
1 عدد |
نمک |
1/4 قاشق چایخوری |
بکینگ پودر |
1 قاشق چایخوری |
آرد سفید |
440 گرم (3 و 1/2 پیمانه) |
اسانس وانیل یا اسانس دلخواه |
2 قاشق چایخوری |
رنده پوست پرتقال یا لیمو |
1 قاشق چایخوری (قابل حذف) |
طرز تهیه کوکی
- ابتدا کره را حدود ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قبل از درست کردن کوکی از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا به دمای محیط برسد. به طوری که اگر آن را بین دو انگشت فشار دادید شکل خودش را حفظ کند و در عین حال نرم باشد.
بعد از آن که کره کمی نرم شد، شکر و اسانس وانیل را به آن اضافه کرده و آن ها را با دور متوسط همزن حدود ۳ دقیقه هم بزنید تا مخلوط روشن و کرم رنگ شود.
- سپس تخم مرغ و پوست لیمو یا پرتقال رنده شده (اختیاری) را به آن ها اضافه کرده و هم بزنید تا تخم مرغ کاملا با سایر مواد ترکیب شود.
بکینگ پودر و نمک را به آرد اضافه کرده و دو بار الک کنید. سپس آن ها را در چند مرحله به مایه ی خمیر اضافه کنید و با لیسک هم بزنید تا همه ی مواد با هم مخلوط شوند.
- در مرحله ی آخر حدود ۳۰ ثانیه همه ی مواد را با همزن هم بزنید تا خمیر کاملاً یکدست شود. دقت کنید که اگر بیش از اندازه هم بزنید کوکی شما سفت خواهد شد.
- خمیر را روی صفحه ی کار پهن کنید و با دست خیلی کم در حدی که خمیر کاملاً منسجم شود ورز دهید. (زیاد ورز دادن خمیر باعث سفت شدن کوکی می شود.)
- خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و داخل یک سلفون به ضخامت نیم سانت با وردنه باز کنید و با همان سلفون خمیر را به مدت حداقل ۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند. این کار باعث میشود که کوکی خرد نشود و صاف و تمیز در بیاید.
- خمیر را از یخچال خارج کرده و با کاتر به شکل دلخواه تان برش دهید و دوباره به مدت ۱۵ الی ۱۰ دقیقه داخل فریزر قرار دهید تا خودش را بگیرد.
- کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و کوکی ها را داخل سینی فر بچینید. سپس سینی فر را در فر که آن را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم کرده اید به مدت ۱۲ الی ۱۰ دقیقه بپزید. (تا زمانی که اطراف کوکیها کمی طلایی شوند ولی کوکی ها تغییر رنگ ندهند.)
- باقی مانده ی خمیر را می توانید داخل کیسه زیپ کیپ به مدت حداکثر دو ماه در فریزر نگهداری کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هل و گلاب