به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ساعد نیوز ، تحقیقات نشان می دهند فرد عاشق با آزاد کردن هورمون های مغز مثل دوپامین، اکسی توسین، آدرنالین و وازوپرسین به رابطه عاطفی اعتیاد پیدا می کند. محققان این اعتیاد را شبیه اعتیاد به مواد مخدر می دانند. به گفته یک متخصص و درمانگر خانواده، این مواد شیمیایی زمانی که به شخص مورد علاقه مان جذب می شویم در بدنمان آزاد شده و وابستگی به آن فرد را برای ما تشدید می کند. درست مثل مواد مخدر، هرچه بیشتر با آن شخص وقت می گذرانید احساس اعتیاد بیشتری به او می کنید.
این که عده ای عکس های شخص دلخواه خود را در جایی نگه می دارند یا عکس معشوق را به عنوان تصویر پس زمینه گوشی های هوشمند یا کامپیوتر خود انتخاب می کنند، دلیل کاملاً علمی دارد. گفته می شود، هنگام مشاهده این عکس ها، مغز دوپامین آزاد می کند.
تحقیقات فراوانی این واقعیت را تایید کرده اند که افراد هنگامی که در یک رابطه رضایت بخش قرار می گیرند، به وزنشان افزوده می شود. برای مثال یکی از این تحقیقات نشان داد زنان بعد از ورود به یک رابطه عاطفی به خوردن غذاهایی با مقادیر فراوان شکر و روغن میل بیشتری پیدا می کنند.
بر اساس مطالعات دانشگاه برمینگام، اکسی توسین آزاد شده حین عاشقی که "هورمون عشق" نیز نام دارد، شخصی جسور، مغرور و شجاع از شما می سازد. سرخ شدن گونه ها، عرق کردن کف دست و تپش شدید قلب این علائم اضطراب تنها ناشی از حالت های روحی نبوده و در واقع هورمون های آدرنالین و نوراپی نفرین نیز در بروز آن ها نقش ایفا می کنند.
افراد بعد از این که به شخصی وابسته می شوند یا در محلی به تماشای فرد دلخواه می پردازند، اتفاقاتی در شبکه های سمپاتیک دستگاه عصبی شان رخ می دهد که گشادتر شدن مردمک چشم آنان را در پی دارد.
به گفته فیشر: افراد عاشق به طور متوسط بیش از 85 درصد ساعات بیداری خود را غرق در افکار " معشوقشان " هستند. تفکر فرو رونده (به زور داخل شونده)، عنوان این شکل از رفتار وسواسی است، ممکن است این اتفاق نتیجه کاهش سطح سروتونین مرکزی در مغز باشد، حالتی که با رفتار وسواسی در ارتباط است.
از دست دادن اشتها و احساس کسالت در زمان عاشقی کاملاً عادی محسوب می شود. هورمون استرس کورتیزول آزاد شده با انقباض رگ های خونی موجود در شکم باعث این علائم می شود.
به همین دلیل گاهی مشاهده می شود که عروس و داماد در مراسم ازدواج اشتهای خود را به طور کامل از دست می دهند. این حالت ها به مرور زمان برطرف می شوند.
آزاد شدن اکسی توسین در زمان عاشقی باعث افزایش تحمل و توان فیزیکی فرد می شود. شاید از این بابت بتوان یک فرد عاشق را به مادری شبیه دانست که حاضر می شود برای نجات فرزند خود یک ماشین را از زمین بلند کند!
زمانی که دوران شیفتگی را پشت سر گذاشته اید و به مرحله ای رسیده اید که احساس تعهد و متکی بودن به شخص می کنید، ممکن است متوجه تغییرات فیزیکی عجیب تری در خود شوید. برای مثال بلندتر و در عین حال ملایم تر صحبت کردن از نشانه های فیزیکی علاقه مندی محسوب می شود. تحقیقات نشان داده اند زمانی که خانم ها مجذوب افراد مورد علاقه شان می شوند، تمایل بیشتری برای بلند صحبت کردن دارند.
آزاد شدن هورمون کورتیکوتروفین عامل اصلی این حالت است. زوج هایی که به مدت طولانی از هم دور می مانند، به تدریج راه های مقابله با این حالت ها را یاد می گیرند. برای مثال با گوش دادن به صدای فرد آرام می شوند.
به گفته محققان، فردی که شکست عشقی خورده است، ممکن است جان خود را از دست دهد. این اتفاقات جدی ممکن است حین اتفاقات تلخی مثل مرگ شریک، طلاق و جدایی رخ دهند. جالب است بدانید این حالات با علائم ایست قلبی مثل مشکلات تنفسی، ضربان نامنظم قلب و درد قفسه سینه شباهت زیادی دارند.
تحقیقی نشان می دهد مردانی که بعد از 25 سالگی وارد یک رابطه عمیق عاطفی شوند، از استخوان های قوی تری برخوردارند. توجه شود احساس و حمایت زن در این امر نقش کلیدی دارد. در صورتی که مرد حمایت عاطفی از سوی شریکش احساس نکند، این مزیت شامل حالش نمی شود. محققان دریافته اند که یک مغز عاشق بسیار متفاوت از تجربه شهوت صرف است و شباهتی هم به مغز یک فرد متاهل، ندارد.
افرادی که عاشق هستند احساس قوی یکدلی با معشوقشان دارند، احساس درد دیگری انگار که درد خودشان است و تمایل به فداکاری برای شخص دیگر دارند.
یکی از نشانه های عاشق شدن تمایل به مرتب سازی مجدد اولویت ها و یا تغییر لباس، خصوصیات شخصی، عادات یا ارزش هاست به طوری که بهتر به خواسته های معشوق خود شبیه می شوند.
هیجان ناشی از فکر کردن به اتفاقات شیرین بعضی اوقات باعث بی خوابی در فرد عاشق به خصوص در اوایل رابطه می شود. این فرد هنگام صبح و عصر احساس انرژی بیشتری می کند. این انرژی مضاعف از مثبت اندیشی وی نشأت می گیرد و باعث می شود فرد تمایلی برای خوابیدن نداشته باشد.
گرچه عده ای از نویسندگان افسردگی را الهامگر کارهای مبتکارانه خود دانسته اند، تحقیقی در سال 2015 نشان داد عشق خلاقیت افراد را بر می انگیزد. بر اساس نتایج این تحقیق، افراد عاشق نگاهی عمیق تر و دور اندیشانه نسبت به مسائل دارند، به طوری که با رویکرد کل گرایی می توانند زوایای مختلف مسائل را درک کنند.
تحقیقی در سال 2010 در دانشکده پزشکی استنفورد نشان داد رابطه عمیق عاشقی در تسکین درد های مزمن همانند یک دارو عمل می کند. به گفته محققان، روابط عاشقانه در همان نقاط از مغز که داروهای آرامش بخش عمل می کنند، تاثیر می گذارند. شاید به همین دلیل تجویز عشق از سوی پزشکان به جای داروهای آرامش بخش چندان غیر منطقی به نظر نرسد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: