به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک ،خیلی از خانم های خانه دار و حتی آقایان علی رغم نداشتن جای مناسب برای پرورش گل و گیاه و سبزیجات، داخل آپارتمان خود گل پرورش می دهند اما همیشه در این کار موفق نیستند و به همین دلیل حتی از ادامه نگهداری گیاهان آپارتمانی زیبای خود منصرف می شوند در حالیکه برخی از این مشکلات پیش آمده در ظاهر گیاه به راحتی با تغییر در شرایط نگهداری قابل رفع هستند؛ برای همین در این قسمت به شایع ترین آسیب ها برای گیاهان و درمان مناسب آن ها خواهیم پرداخت.
1. نشانه :گیاهان نازک و بلند
علت احتمالی :کمبود نور
راهکار مناسب :بیشترگیاهان آپارتمانی به طور متوسط روزانه 14 ساعت به نور خورشید نیازمند. برای به دست آوردن اطلاعات لازم در این رابطه که آیا گیاه مورد نظر شما نیازمند نور مستقیم آفتاب است و یا غیر مستقیم ، می توانید از اینترنت کمک بگیرید که همه چیز را تمام و کمال برایتان توضیح خواهد داد.
2. نشانه :وجود شاخ و برگ بیش از حد و تعداد کمی گل
علت احتمالی :استفاده از کود نیتروژن به میزان زیاد.
راهکار مناسب :اکثر گیاهان آپارتمانی تنها ماهی یک بار و حتی تنها در ماه های سرد سال نیازمند کوددهی هستند ، پس با آگاهی از میزان کود مورد نیاز گیاه خود ، از کوددهی بیش از حد به آن خودداری کنید.
3. نشانه :زرد شدن برگ ها
علل احتمالی :آبیاری بیش از حد ، رطوبت کم ، درجه حرارت پایین ، گلدان نامناسب و یا فاقد ریشه بودن گیاه
راهکار مناسب :اگر هوا دچار تغییر ناگهانی شده است ، از قرار دادن گیاه در مکان های سرد خودداری کرده و ترجیحا آن را در نزدیکی بخاری قرار دهید و همچنین لازم است برای گیاهان خود، گلدان هایی که در انتها دارای سوراخ هایی برای خروج آب اضافی خاک هستند تهیه کنید و از سلامت ریشه آن اطمینان حاصل کنید.
4. نشانه :برگ های سوخته
علت احتمالی :قرار داشتن گیاه زیر تابش نور شدید خورشید
راهکار مناسب:گیاه را از تابش مستقیم نور خورشید دور کرده و در مکانی قرار دهید که از نور غیر مستقیم آفتاب بهره مند شود و برگ های آسیب دیده را هرس کنید و از سلامت ریشه اطمینان حاصل کنید و از استفاده بیش از حد کود خودداری کنید زیرا این کار باعث تشدید سوختگی برگ های گیاه می شود.
5. نشانه :قهوه ای شدن برگ ها
علل احتمالی :کود زیاد و یا سموم دفع آفات ، خاک خشک ، دمای پایین ، هوای گرم ، انباشته شدن نمک و یا پوسیدگی ریشه
راهکار مناسب :گیاهان حداکثر ماهی یکبار نیازمند کوددهی هستند و برای افزایش رطوبت خاک بهتر است درون بشقاب مخصوص زیر گلدان آب ریخته شود تا به این ترتیب رطوبت کافی خاک تامین شود و همچنین برای خارج شدن نمک از خاک گلدان باید ماهی یک بار سطح خاک را کاملا آبیاری کنید.
6. نشانه :برگ های کوچک پژمرده
علل احتمالی :خاک خشک و یا خیلی مرطوب
راهکار مناسب :با کسب اطلاعات لازم در رابطه با میزان آبیاری مورد نیاز برای گیاه خود از آبیاری بیش از حد و یا اندک آن جلوگیری خواهد شد و همچنین لازم است برای اطمینان حاصل کردن از وضعیت ریشه گیاه ، گیاه را از گلدان خارج کرده و ریشه آن را مورد بررسی قرار دهید و ریشه های سیاه را از گیاه جدا کرده و سپس گیاه خود را به گلدان دیگری منتقل کنید.
7. نشانه :وجود لکه های متعدد بر روی برگ گیاه
علل احتمالی :لکه های قارچی ، لکه های آب
راهکار مناسب :گیاه مورد نظر را از سایر گیاهان جدا کرده و برگ های مورد نظر را از آن جدا کنید و برای جلوگیری از گسترش این لکه ها به سایر گیاهان ، گیاهان خود را با فاصله از یکدیگر قرار داده و از سیستم تهویه هوای مناسب در منزل خود استفاده کنید و همچنین بهتر است هنگام آبیاری گیاه خود، مراقب باشید که بر روی برگ های آن آبی ریخته نشود.
8. زرد شدن و سپس قهوه ای شدن برگ ها و در نهایت از بین رفتنشان
علل احتمالی :آنتراکنوز
راهکار مناسب :برگ های آلوده را از گیاه جدا کنید و از تمیز کردن برگ های دیگر خودداری کنید.
9. نشانه :رشد قارچ پودری سفید بر روی شاخ و برگ گیاه، پژمرده شدن برگ و در نهایت افتادن آن.
علل احتمالی :کپک پودری
راهکار مناسب :شاخ و برگ های آلوده را از گیاه جدا کرده و از سیستم گردش هوای مناسب برای آن ها استفاده کنید.
10. نشانه :ریشه های قهوه ای و سیاه پوسیده ، گیاه پژمرده
علل احتمالی :پوسیدگی ریشه و ساقه
راهکار مناسب :از آبیاری بیش از حد گیاه خودداری کرده و قسمت های آسیب دیده ریشه را جدا کرده ( نوک سیاه ریشه را برش دهید) و سپس گیاه را درون گلدان دیگری قرار دهید.
11. از رشد بازماندن ، خشک شدن و انحراف پیدا کردن گیاه
بیماری :بوتریتیس بلایت
راهکار مناسب :قسمت های آسیب دیده گیاه را جدا کرده و گیاه مورد نظر را با فاصله از سایر گیاهان قرار دهید و گردش هوا را نیز بهبود ببخشید.
12. نشانه :زرد و کثیف شدن برگ گیاه ، خشک شدگی و ریزش برگ ها ، ایجاد برآمدگی های سفید ، قهوه ای و خاکستری ، تغییر رنگ گیاه و پوسته پوسته شدن آن.
علت احتمالی :تغذیه حشرات از گیاه
راهکار مناسب :جدا کردن قسمت های آسیب دیده گیاه و استفاده از سموم دفع حشرات برای آن.
13. نشانه :زرد شدن حاشیه برگ ها و گسترش رنگ زرد به قسمت های داخلی برگ
علت احتمالی :کمبود مواد مغذی
راهکار مناسب :اضافه کردن کود نیتروژن دار به گیاه مورد نظر
سایر نکات
- با آبرسانی و کوددهی مناسب به گیاه امکان انباشته شدن نمک بر روی سطح خاک افزایش پیدا می کند، با آبیاری خاک گیاه دردفعات لازم و قرار دادن گیاه درون گلدان های دارای سوراخ در انتها ، این نمک ها به تدریج همراه آب اضافی از گلدان خارج می شوند.
- بررسی ریشه گیاه کمک زیادی به تشخیص مشکل گیاه می کند و در صورت احتیاز نیازی به نگرانی برای انجام این کار نیست.
- پیش از این هم در نمناک گفتیم که وجود هرگونه مشکلی از قبیل کمبود آب ، آب بیش از حد ، تغییر دما ، کاهش نور و یا جا به جایی گیاه می تواند باعث ریزش برگ های گیاه شود. و این واکنش اولیه در گیاه بسیار طبیعی و رایج است و البته گیاه به مرور زمان با محل جدید سازگاری پیدا خواهد کرد.
- گیاهانی که در تابستان در خارج از منزل و در زمستان در داخل منزل رشد می کنند، به ندرت میزان نور مورد نیاز خود را دریافت خواهند کرد و معمولا برگ ها به طور تدریجی کاهش پیدا خواهند کرد.
- یکی دیگر از مشکلات گیاهان خانگی سرما زدگی است . گیاهان گرمسیری در اثر سرما زدگی زرد و در نهایت از بین می روند و بنابراین بهتر است که این گونه گیاهان را در فصل زمستان در نقاط گرم منزل خود قرار دهید.
و در نهایت به خاطر بسپارید که با داشتن توجه کافی به گیاهان خانگی خود، آن ها به شما می گویند که نیازمند چه چیزی هستند !
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد