
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
همه چیز در مورد گل اسپاتی فیلوم
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از میهن کاکتوس ،رشد این گیاه بین ۲۰ سانتی متر تا ۱٫۸ متر میباشد و دارای گونههای متفاوتی همچون اسپاتی فیلوم، مونا لوا، ابلق، سنسیشن میباشد. این گل زیبا دارای برگهای سبز تیره براق و نیزهای شکل است و گلهای استوانهای سفید رنگ دارد. اسپاتی فیلوم علاوه بر زیبایی که به منازل شما میدهد قابلیت تصفیهی هوای آلوده را دارد (میتواند فرمالدئید، بنزن، متیل، تولوین، استون و مونوکسید کربن هوا را توصیه کند.)
تماس شیرهی این گیاه با دست باعث حساسیت میشود. دستها را پس از تماس با این گیاه شستشو دهید.
شرایط نگهداری گل اسپاتی فیلوم :
نور: نور مناسب برای این گیاه نور متوسط و غیر مستقیم است. ولی به این نکته توجه داشته باشد در شرایط نور کم ضعیف میشود و در نور زیاد برگهای آن قهوهای میشود.
دما: زیست بوم اصلی این در مناطق گرمسیری است پس این گیاه به دمای پایین حساس است. دمای مناسب برای نگهداری این گیاه بین ۲۰ تا ۲۶ درجه سانتیگراد است و کمترین دمایی که میتواند تحمل کند ۱۳ درجه است.
آبیاری: این گیاه خاک مرطوب را میپسندد اما بین دو آبیاری اجازه دهید خاک به اندازه ۱ سانتی متر بالای گلدان خشک شود سپس آبیاری کنید زیرا به قارچ بسیار حساس است. هرگز اجازه ندهید خاک آن کامل خشک شود.
رطوبت: به دلیل اینکه این گیاه بومی مناطق گرمسیری و استوایی است رطوبت بالا نیاز دارد و به هوای خشک حساس است؛ یک روز در میان برای گیاه خود غبار پاشی انجام دهید. در زیرگلدانی آن سنگ ریزه بریزید و آن را با آب پر کنید. (در تابستانها در صورتی که هوا خیلی گرم بود هر روز غبار پاشی را انجام دهید).
خاک: خاک مناسب برای این گیاه خاکی سبک با زهکشی بالا است (۶۰ درصد پیت ماس و ۴۰ درصد پرلیت و یا همچنین از ترکیب ۳۰ درصد پیت ماس + ۳۰ درصد کوکپیت و ۴۰ درصد پرلیت نیز میتواند استفاده کرد). خاک این گل باید غنی و کمی اسیدی باشد.
تکثیر: برای تکثیر این گل پاجوشهایی که در کنار ساقههای بزرگ در آمدهاند را جدا کنید و در گلدانی با خاک سبک بکارید. این کار در زمستان یا بلافاصله پس از گلدهی انجام میشود. با کاشت بذر هم میتوان این گل را تکثیر کرد. بهترین زمان برای تکثیر این گیاه بهار و تابستان میباشد.
تغذیه: اسپاتی فیلوم به دلیل گلدهی به تغذیه بالایی نیاز دارد. هر ماه گیاه خود را با کود کریستالون قرمز و یا کود ترکیبی نیتروژن، فسفر و پتاسیم تغذیه کنید.
اسپاتی فیلوم جای محدود برای ریشه را میپسندد. زمانی که ریشههای گیاه از کف گلدان خارج شد آنگاه تعویض گلدان را انجام دهید و گلدان جدید نباید خیلی بزرگ باشد.
آفات و بیماریها:
علت قهوهای شدن نوک برگهای گل اسپاتی فیلوم: چند علت میتواند باعث این مشکل شود، یکی از دلایل آن ممکن است آبدهی بیش از حد و یا نور آفتاب مستقیم باشد (آبیاری را کاهش دهید و مکان گلدان را عوض کنید). یکی دیگر از علتهای آن میتواند کمبود رطوبت باشد و یا آبیاری با آبی که املاح بالایی دارد.
لکهای قهوهای بر روی برگها و نوک لوله شده به سمت بالا: کود دهی زیاد باعث این مشکل میشود. (کوددهی را کاهش دهید و برای شستشوی رسوبات ته نشین شده بر روی ریشه خاک را آبیاری کنید به صورتی که آب اضافی از زیر گلدان خارج شود).
دلیل زرد شدن برگهای پایین گل اسپاتی فیلوم: دلیل این مشکل آبیاری زیاد میباشد. آب اضافه اگر از گلدان خارج نشود باعث بی حال و زرد شدن برگها میشود.
این مشکل در صورت سرد شدن هوا و یا خشک شدن خاک هم قابل مشاهده است.
علت سیاه شدن برگهای گل اسپاتی فیلوم: آبیاری بیش از حد و سرمای هوا عامل سیاه شدن برگها است. (بیماریهای قارچی عامل اصلی این مشکل هستند).
دلیل گل ندادن اسپاتی فیلوم: نداشتن نور تغذیه نشدن مناسب گیاه باعث میشود تمایلی به گل دادن نداشته باشد. اسپاتی فیلوم زمانی که بالغ میشود اگر چند سال تقسیم نشود گلدهی آن نیز متوقف میشود (در فصل بهار آن را تقسیم کنید زیرا باعث بهتر گل دادن آن میشود.)
علت چروک و خشک شدن برگهای گل اسپاتی فیلوم: کم بودن رطوبت محیط اطراف اسپاتی فیلوم باعث خشک شدن برگهایش میشود. در صورتی که رطوبت هوای اطراف کم بود و برگهای گیاه شما دچار این مشکل شد روزی دو مرتبه برگهای آن را با آب اسپری کنید.
دلیل قهوهای شدن برگهای گل اسپاتی فیلوم: آبیاری بیش از حد، کم بودن رطوبت، نور مستقیم آفتاب باعث سوختن برگهای این گیاه میشود.
اگر رطوبت هوا کم باشد کنه قرمز به قسمت پایینی برگهای این گیاه حمله میکند اسپری آب حداقل هفتهای یکبار ضروری است.
انواع واریته های اسپاتی فیلوم:
دومینو (domino): یک واریته با رشد متوسط است و به صورت بوتهای رشد میکند.
واریته ی Mauna Loa: این واریته میتواند تا ۶۰ سانتی متر رشد کند و تمام سال گل دهد و رنگ گلهای آن از سفید به سبز تغییر میکند و چند ماه گلهای آن عمر میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد