
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از چی شی
مواد لازم کروسان | |
آرد شیرینی پزی | حدود ۵ پیمانه |
شکر | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
آب ولرم | ½ لیوان |
روغن مایع | ½ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
ابتدا آب ولرم را به همراه شکر در یک ظرف مناسب مخلوط میکنیم، سپس پودر خمیر مایه فوری را اضافه می کنیم و پس از کمی مخلوط کردن درب ظرف را می گذاریم و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
در این مرحله زرده و سفیده تخم مرغ را جدا می کنیم، زرده را داخل یخچال قرار می دهیم برای رومال و سفیده تخم مرغ را به همراه نصف لیوان و روغن داخل یک ظرف مناسب می ریزیم و خوب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند.
در ادامه خمیر مایه عمل امده را به مواد اضافه می کنیم و در حدی که با هم یکدست شوند مخلوط می کنیم. آرد را الک میکینم و کم کم به مواد اضافه می کنیم تا خمیر جمع شود. خمیر در پایان باید کمی چسبندگی داشته باشد.
به دلیل اینکه جذب آب در خمیرهای مختلف متفاوت است ممکن است به تمام آرد نیاز نباشد و کمتر مصرف شود. به همین دلیل مراقب باشید که بیش از حد آرد اضافه نکنید که خمیر سفت و خشک شود و هنگام پخت پف نکند.
پس از اینکه خمیرمان کمی چسبندگی داشت انرا چند دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست و منسجم شود. در ادامه یک ظرف با حداقل حجم دو برابر خمیر را با روغن چرب می کنیم سپس خمیر را چونه می گیریم و داخل ظرف قرار می دهیم.
روی ظرف را سلفون می کشیم و در محیط گرم قرارمی دهیم تا به مدت یک ساعت استراحت کند و حجمش تقریبا دو برابر شود. پس از اینکه خمیر حجمش دو برابر شد انرا به سطح کار متقل می کنیم و کمی ورز می دهیم تا پفش بخوابد.
حالا خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم می کنیم و هر قسمت را به ۸ قسمت تقسیم می کنیم و چونه می گیریم. در ادامه چونه ها را تا حد امکان با وردنه باز می کنیم، سپس خمیرهای باز شده را روی هم قرار می دهیم.
حالا با وردنه خمیر لایه ای را که درست کردیم با قطر نیم سانتی متر به صورت یکدست باز می کنیم. حالا باید با کاتر مثلثی خمیر را قالب بزنیم (اگر کاتر مثلثی ندارید می توانید با کارد به صورت چشمی از داخل خمیر مثلث های یک اندازه برش بزنید)
حالا داخل یک از لبه ها مثلث کمی شکلات یا پنیر یا هر چیز دیگری یه سلیقه خود قرار می دهیم و مثلث ها را به صورت لوله ای جمع می کنیم. سینی را با کاغذ روغنی پوشش می دهیم یا اینکه با کمی روغن چرب می کنیم.
خمیرهای لوله شده را با فاصله داخل سینی فر می چینیم و یک پارچه روی خمیرها می کشیم تا به مدت ۱۵ دقیقه استراحت کنند. حالا فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا زمانی که خمیرها اماده شدند فر گرم شده باشد.
برای اینکه فضای فر مرطوب شود یک کاسه آب جوش هم داخل فر قرار می دهیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه روی خمیرهای را با زرده تخم مرغ رمال می کنیم و در صورت تمایل کمی کنجد می پاشیم و در طبقه وسط فر قرار می دهیم.
حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه زمان برای پخت خمیر نیاز است. پس از اینکه کروسان ها پختند، گریل را چند دقیقه روشن می کنیم تا روی کروسان ها نیز طلایی شود. در آخر نان ها را از فر خارج می کنیم و اجازه می دهیم تا در دمای محیط خنک شوند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد