
مرحله اول:
سفیده تخم مرغ را به خوبی از زرده جدا کنید.(یک راه که به راحتی زرده و سفیده را می توانید از هم جدا کنید این است که به محض خارج کردن تخم مرغ از یخچال این کار را انجام دهید یعنی زمانی که تخم مرغ انسجام کامل دارد)
مرحله دوم:
تخم مرغ را همراه شکر، نمک و پودر خردل در میکسر بریزید و به خوبی هم بزنید تا تغییر رنگ دهد(کرم رنگ شود).
مرحله سوم:
آبلیمو و سرکه را مخلوط کنید و نیمی از این ترکیب را قطره قطره به تخم مرغ اضافه کنید. در حین اضافه کردن، دستگاه روشن باشد و مدام هم بخورد.
مرحله چهارم:
در این مرحله نیمی از روغن را به تدریج (قطره قطره) به مایه سس مایونز بیافزایید و به طور پیوسته هم بزنید تا سس غلیظ شود. سپس باقی مخلوط آب لیمو و سرکه را کم کم اضافه نمایید و پس از آن باقی روغن را به همان روش اضافه کنید تا سس یکدستی بدست آید.
مرحله پنجم:
پس از اینکه سس آماده شد فلفل سفید را بیافزایید و اجازه دهید یک تا دو ساعت سس مایونز در محیط بماند.
مرحله ششم:
سس را در ظرف در دار شیشه ای بریزید و آن را در یخچال قرار دهید. (مدت نگهداری سس مایونز خانگی یک هفته است. چرا که مواد نگهدارنده ندارد و سریع فاسد می شود. پس سعی کنید به مقدار نیاز سس را تهیه و نگهداری کنید)
نکات کلیدی تهیه سس مایونز:
-از جمله دلایلی که می تواند باعث بریده شدن این سس شود می تواند افزودن یکباره روغن یا سرکه باشد وهمچنین مخلوط شدن سفیده با زرده نیز می تواند باعث این اتفاق شود.
-یکی دیگر از مشکلات تهیه سس این است که رنگ سس مایل به زرد می شود و این می تواند به دلیل خوب هم نخوردن زرده تخم مرغ باشد و یا اینکه زرده تخم مرغ پررنگ بوده است.
-در سس مایونز خانگی از فلفل سیاه نیز می توان استفاده کرد اما اگر می خواهید سسی داشته باشید که بیشتر شبیه به سس مایونز آماده و بازاری است استفاده از فلفل سفید گزینه بهتری است.
-استفاده از روغ زیتون هنگام تهیه سس مایونز گزینه مناسب تری است چرا که این روغن از جمله روغن های خنثی است و باعث می شود کیفیت ظاهری سس بالا برود اما در صورتی که مایل هستید می توانید از روغن مایع معمولی نیز در تهیه مایونز استفاده کنید.
-انواع ادویه و سبزیجات را می توان در مرحله آخر به سس افزود و سس هایی با طعم های خاص متفاوت تهیه کرد.