در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
-
- آرد 3 پیمانه
- تخم مرغ بزرگ 2 عدد
- آب گرم 1/2 پیمانه
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
- برای مواد میانی:
- گوشت چرخ کرده 350 گرم
- پیاز کوچک 1 عدد
- جعفری خرد شده 4 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- برای سس ماست:
- ماست یونانی 2 پیمانه
- سیر 3 حبه
- نمک 1/2 قاشق چایخوری
- برای سس گوجه:
- رب گوجه 450 گرم
- روغن زیتون 4 قاشق غذاخوری
- آب 1 پیمانه
- پرک فلفل قرمز 2 قاشق چایخوری
- سس کره ای:
- کره 3 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
- نمک به مقدار کافی
- سماق و نعنا برای سرو
-
1- طرز تهیه خمیر:
– سطح تمیزی رو برای تهیه خمیر آماده کنید. آرد و نمک را مخلوط کنید و به صورت تپه ای روی سطح کار بریزید. وسط آن را گود کنید و تخم مرغ ها را داخل آن بریزید.
- با چنگال شروع کنید به هم زدن. وقتی خمیر آن قدر سفت شد که دیگر هم زدن با چنگال ممکن نبود، با دست ورز بدهید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. همین طور که ورز میدهید به تدریج آب را نیز اضافه کنید. 8-10 دقیقه ورز بدهید تا خمیر نرم و منسجمی ایجاد شود. آن را با پارچه مرطوبی بپوشانید و حدود 30 دقیقه کنار بگذارید.
-
2- تهیه مواد میانی:
در مدتی که به خمیر استراحت میدهید، پیاز را رنده کنید. آن را با گوشت چرخکرده، جعفری خرد شده و نمک مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3- تهیه سس ماست:
سیر را رنده یا ریز خرد کنید. آن را همراه نمک به ماست اضافه کنید و هم بزنید. سس ماست را در یخچال نگه دارید. ولی برای سرو بهتر است بگذارید هم دما با محیط شود.
4- پر کردن خمیر مانتی:
– فر را با دمای 162 درجه سانتیگراد گرم کنید. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید. یکی یکی با خمیرها کار کنید و در آن مدت روی بقیه را بپوشانید تا خشک نشوند.
خمیر مانتی را با وردنه باز کنید تا ضخامت آن حدود 1 و نیم میلیمتر شود. سپس با کاتر آن را به صورت مربع های 4 سانتی برش بزنید. یک تکه گوشت به اندازه نخود وسط هر تکه خمیر قرار دهید. چهار طرف خمیر ها را به هم برسانید و فشار دهید تا دور گوشت بسته شود
– کف سینی فر کاغذ روغنی بکشید. مانتی ها را روی آن بچینید. با این مواد حدود 120 عدد مانتی خواهید داشت. 15 دقیقه در فر قرار دهید تا شروع به طلایی شدن کنند. سپس از فر خارج کنید. در این مرحله میتوانید تا 1 روز آنها را در یخچال و یا تا دو هفته در فریزر قرار دهید. قبل از ادامه کار بگذارید به دمای محیط برسند.
5- تهیه سس گوجه:
روغن و رب گوجه خانگی را با هم در تابه ای بریزید و 7 دقیقه با هم تفت بدهید. وقتی گوجه و روغن خوب مخلوط شدند و رب کمی تیره رنگ شد، فلفل را اضافه کنید و 30 ثانیه دیگر تفت بدهید. در آخر آب را اضافه کنید و بعد از چند ثانیه سس را از روی حرارت بردارید
6- تهیه سس کره ای:
کره را در شیرجوش بریزید و روی شعله متوسط ذوب کنید. 1-3 دقیقه مرتب هم بزنید. تا زمانی که دانه های قهوه ای در کره مشاهده کنید. آن وقت روغن را به کره اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
7- پخت و سرو مانتی ترکیه ای:
یک قابلمه آب و کمی نمک را بگذارید تا به جوش بیاید. وقتی جوش آمد، مانتی ها را به آن اضافه کنید. بگذارید 10-12 دقیقه آب پز و نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و به قابلمه برگردانید. کمی از سس کره ای را برای سرو کنار بگذارید و بقیه را روی مانتی بریزید و زیر و رو کنید. مانتی را بین 6 ظرف سرو تقسیم کنید. روی هر کدام سس گوجه، سس ماست و در صورت تمایل کمی دیگر سس کره ای بریزید. اگر دوست دارید روی غذا کمی سماق و نعنا اضافه کنید. نوش جان!
برای مشاهده دستور العمل غذای ساده و سریع کلیک کنید.