
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تصویر زندگی
برنج | دو پیمانه |
ماش | یک پیمانه |
پیاز متوسط | یک عدد |
گوشت چرخ کرده | دویست و پنجاه گرم |
خرما | به تعداد لازم |
نمک | به میزان دلخواه |
فلفل | به میزان دلخواه |
زرد چوبه | به میزان دلخواه |
پودر سیر | به میزان دلخواه |
آماده سازی: | |
زمان پخت: | |
مجموع زمان پخت: |
طرز تهیه
برنج را پاک کرده بشویید و حداقل از 2 ساعت قبل با کمی نمک خیس کنید.
ماش پاک شده را بشویید و بگذارید آبش کامل برود.
پیاز را نگینی خرد کرده و در تابه ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.
گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و به همراه پیاز تفت دهید.
دقت کنید که زمان سرخ کردن، گوشت چرخ کرده حالت گلوله گلوله نشود. گوشت را با حرارت خیلی کم بپزید و با پشت قاشق مدام آن را فشار دهید تا کاملا له و یکنواخت شود.
وقتی گوشت تغییر رنگ داد ادویه ها و نمک را اضافه کرده و کمی دیگر تفت دهید تا طعم دار شده و بوی نامطلوب گوشت از بین برود.
ماش را در قابلمه ای با کمی روغن تفت دهید تا هم خوش طعم تر شود و هم ظاهرش به همان صورت حفظ شود.
درون قابلمه ماش، کمی آب بریزید، درب آن را بگذارید تا ماش نیم پز شود.
نشانه ی نیم پز شدن این است که وقتی ماش را بین دو انگشت فشار می دهید، باز شود اما متلاشی نشود.
ماش را آبکش کنید و کنار بگذارید.
در قابلمه ای آب به جوش آورده و برنج را در آب جوش بریزید. در صورت تمایل کمی زردچوبه در قابلمه بریزید تا برنجتان زرد رنگ شود.
چند دقیقه قبل از پخته شدن برنج، ماش را هم اضافه کرده و با هم آبکش کنید.
پس از آبکش کردن تمامی مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد و بعد نوش جان کنید.
در صورت تمایل کف قابلمه را سیب زمینی یا نان بگذارید.
می توانید لایه ای برنج را کف قابلمه ریخته ، سپس یک لایه مواد گوشتی، مجددا برنج و …
بهتر است برای از بین بردن نفخ ماش، آن را نیز مثل تمامی حبوبات از شب قبل خیس کنید و در این مدت آب آن را چند بار عوض کنید.
میتوانید ماشها را بلافاصله بعد پخت در آب سرد بریزید تا پوستش کنده شده و نفخش کمتر شود.
ماش پلو را می توان بدون گوشت، با نیمرو، کشمش، خرما یا بدون اینها خورد.
برای ماش پلو با گوشت چرخ کرده می توانید قلقلی درست کنید.
برای درست کردن قلقلی ، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده آب گرفته مخلوط کنید. نمک بزنید و قلقلی کرده و سرخ کنید.
می توانید به گوشت 2 قاشق آرد سوخاری باضاقه کرده و قلقلی کنید. در این حالت لازم نیست آب پیاز را بگیرید.
در صورت تمایل به گوشت قلقلی کمی سماق بزنید.
اگر مخلوط گوشت و پیاز را نیم ساعت در یخچال بگذارید، راحت تر قلقلی می شود
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد