به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایسنا؛ این کهکشان مارپیچی میلهای تقریباً ۶۵ میلیون سال نوری از زمین فاصله دارد که وسعت آن مشابه اندازه کهکشان راه شیری ما با وسعت ۱۰۰ هزار سال نوری است.
بسیاری از ستارگان ناحیه مرکزی آن که میله نورانی را تشکیل میدهند توسط مجموعهای از بازوهای مارپیچی محکم و پیچیده احاطه شدهاند.
کهکشان مارپیچی میلهای نوعی از کهکشان مارپیچی است که در مرکز آن ساختار میله مانندی از ستاره وجود دارد. دو سوم تمام کهکشان مارپیچی از نوع مارپیچی میلهای و بقیه کهکشان مارپیچی بدون میله هستند.
میله مرکزی در این نوع کهکشانها نقش مهمی در تکامل آنها دارد و به انتقال گاز از قرص کهکشان به مرکز کهکشان کمک میکند. گاز و گرد و غبار منتقل شده یا به ستارگان جدید تبدیل میشوند و یا در دام سیاهچالههای کلان جرم در مرکز کهکشان افتاده و خوراک آنها شده و بلعیده میشوند.
وزن سیاهچالههای کلان جرم از چند صد تا بیش از یک میلیارد برابر جرم خورشید ما است و تقریباً در همه کهکشانهای بزرگ وجود دارند. عملیات تغییر رنگ این تصویر با کمک دادههای به دست آمده از تلسکوپ بررسی پانورامیک ناسا و سیستم واکنش سریع(Pan-STARRS) انجام شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد