سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، ایسنا نوشت: دکتر مختاری اظهار کرد: بحث آلودگی های صنایع خوزستان با آلودگیهای صنایع دیگر کشور تفاوتهایی دارد؛ متأسفانه اکثر مسئولان زمانی که صحبت میکنند ذرات آلاینده با اندازه ۲.۵ میکرون و ۱۰ میکرون را به گرد و غبار نسبت میدهند در حالی که صنایعی مانند فولاد و شرکت کربن در تولید این ذرات به شدت نقش دارند.
وی افزود: ظرفیت اسمی واحد یک شرکت کربن مستقر در شهر اهواز، سالانه ۱۶ هزار تن و واحد ۲ این شرکت نیز ۲۰ هزار تن است که ظرفیت عملی هر واحد را به ۲۱ هزار تن افزایش داده است یعنی حدود ۶ هزار تن بیش از ظرفیت اسمی خود تولید کرده است در حالی که در اکثر صنایع، ظرفیت عملی از ظرفیت اسمی کمتر است.
مختاری گفت: تولید عملی این کارخانه، بیش از ظرفیت اسمی است و راندمان آن بیش از صددرصد است که این موضوع بسیار مهم است. فرآیند تولید کربن سیاه به شدت آلاینده است و هر چه راندمان افزایش یابد، در افزایش میزان آلایندهها و کاهش راندمان فرآیند شیمیایی تأثیرگذار است.
این کارشناس محیط زیست در خصوص فعالیت شرکتهای تولیدی فولاد در اهواز نیز گفت: به ازای تولید هر ۴۰۰ تن فولاد، یک تن SO۲ تولید میشود و به ازای تولید هر ۲۰۰ تن فولاد، یک تن ذرات گرد و غبار ۲.۵ تا ۱۰ میکرون تولید میشود.
مختاری افزود: با توجه به اینکه خوزستان سالها با پدیده ریزگردها مواجه بود، بسیاری از آلایندهها زیر سایه آلودگی ریزگردها نادیده گرفته شدند و صنایع از به کار بردن فیلترها و فرآیندهای استاندارد شانه خالی کردند.
وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت میکرد، گفت: به عنوان مثال فلرهای نفتی در شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، روزانه حدود ۸ تا ۸۵ میلیون مترمکعب گاز میسوزانند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد