انجمن دوقلوهای ایران در این روزهای کم رفت‌وآمد فرصتی را برای ازدواج دوقلوها و چندقلوها فراهم کرده است

بلکه پسندیده شود!

اینجا از همه‌چیز دوتا دوتا هست؛ دو تا لیوان‌، دو تا صندلی‌، دو تا بشقاب و دو تا کارد و چنگال میوه‌خوری. اینجا انجمن دوقلوها و چندقلوهای ایران است و آنهایی که به این انجمن رفت‌وآمد دارند، اگر بیشتر از دوقلو نباشد، کمتر نیستند؛ انجمنی که با مدیریت یک دوقلوی خلاق آغاز به کار کرده و تمام هم‌وغمش این است که هوای دوقلوهایی شبیه خودشان را همیشه داشته باشند؛ البته این روزها بیشتر.
کد خبر: ۱۳۰۱۶۱۷

آنقدر که حالا با طرح حلقه‌طلایی‌ قرار است شرایط ازدواج را برای دوقلوها و چندقلوهای ایرانی در این روزهای کرونایی که فرصت معاشرت و شناخت از آدم‌ها گرفته شده، تسهیل کند.

معاشرت‌ها و رفت‌وآمدها در انجمن دوقلوها، علاوه بر تفریح و تازه‌شدن دیدارها، راهی برای آشنایی دوقلوهای جوان با همدیگر بود؛ آنقدر که گاهی این آشنایی‌ها به اتفاقی شیرین مانند ازدواج دوقلوها با همدیگر ختم می‌شد. اتفاقی که کرونا آن را هم مثل خیلی از برنامه‌های دیگر این روزها برهم زد.

ایمان و امید خاصه‌تراش، برادران دوقلو و مدیر این انجمن، برنامه‌‌ها و خدمات متنوعی برای دوقلوها و چندقلوهای ایرانی به‌راه‌انداخته بودند؛ آنقدر که در سال چند بار پیش می‌آمد در همایش‌ها، مراسم‌‌ها و دورهمی‌هایی که انجمن برگزار می‌کرد، دوقلوهای سراسر کشور با همدیگر آشنا می‌شدند و از دیدن آدم‌هایی شبیه خودشان کیف می‌کردند.

دورهمی‌هایی که یک پیامد ویژه داشت؛ این‌که ۱۵۰ازدواج دوقلویی به واسطه همین دورهمی‌ها در سوابق این انجمن ثبت شده است اما از فروردین، دوقلوها فرصت دور هم جمع‌شدن و آشنایی را از دست دادند و کنتور ازدواج‌های دوقلویی در انجمن هم از حرکت ایستاد.

روزهای کرونایی روابط اجتماعی آدم‌ها را کم کرد؛ اتفاقی که به همه دنیا رسید و دورهمی‌های دوقلوها را هم تحت تاثیر قرار داد.

همین شد که دیگر دوقلوها دیداری با همدیگر نداشتند و شانس‌شان برای آشنایی با یکدیگر کاهش یافت‌ اما ایمان خاصه‌تراش از تصمیم‌‌شان در فروردین می‌گوید: «ما سعی کردیم مثل جنبه‌های دیگر از سبک زندگی‌مان که به سمت مجازی‌شدن پیش رفت، این معرفی‌ها و آشنایی‌ها را هم به سمت مجازی‌شدن پیش ببریم.» تا کرونا آن مانع بزرگی نباشد که دوقلوها و چندقلوها همدیگر را نبینند و نشناسند.

ازدواج در روزهای کرونایی

مدیران انجمن دوقلوها هم مانند خیلی از آدم‌های دیگر خیلی زود خودشان و برنامه‌های انجمن را جمع‌وجور کردند و پذیرفتند که کرونا قرار است فعلا مهمان ما باشد و مشغول برنامه‌ریزی با در نظر گرفتن وجود این ویروس شدند: «دورهمی‌ها و همایش‌های اسفند برگزار نشد و ما باید به نوع دیگری از خدمات فکر می‌کردیم و خدمات ازدواج، آن فکر ویژه‌ای بود که در این روزهای سخت عملی می‌شد. واقعیت این است که خیلی از دوقلوها برای این عضو انجمن می‌شوند تا با دوقلوهای دیگری آشنا شده و یک ازدواج دوقلوهایی از جنس خودشان داشته باشند.» البته هستند قل‌هایی که آنقدر با همدیگر ناسازگارند که دل‌شان نمی‌خواهد چنین اتفاقی را تجربه کنند اما تعداد آنهایی که دوست دارند با دوقلوهایی مثل خودشان ازدواج کنند بر مخالفان این ماجرا می‌چربد.

بلکه پسندیده شود!

در میان این تصمیم‌ها، طرح حلقه طلایی برای ازدواج‌های دوقلویی طرحی است که از فروردین طراحی و برنامه‌ریزی شد و حالا به روزهای اجرایی‌شدنش رسیده است؛ ساز و کاری که قرار است همچنان راهی برای شناخت دوقلوها با همدیگر باشد و درنهایت شاید به اتفاقی قشنگ مانند ازدواج برسد.

ایمان خاصه‌تراش-قل ارشد- و یکی از تاسیس‌کننده‌های انجمن دوقلویی ایران درباره طرح حلقه طلایی می‌گوید: «ما فکر می‌کنیم که در این روزها، ماموریت ما آگاه‌کردن دوقلوها برای تصمیم‌گیری ازدواج‌شان است. این‌که واقعیت‌های ازدواج را به تصویر بکشیم و باورهای غلطی را که نسبت به ازدواج وجود دارد، اصلاح کنیم.»

و نتیجه چنین ماموریتی، طرح حلقه طلایی است که برای آگاهی و آموزش دختر و پسران مجرد که به هر شکل و طریقی با دوقلوها در ارتباط هستند اجرا می‌شود: «منظورمان از هر شکل و طریقی این است که لازم نیست حتما دختر و پسرها دوقلو باشند؛ فرزندان پدر و مادر دوقلو، خواهر و برادرهای دوقلوها و هرکسی که عضوی از خانواده دوقلویی محسوب می‌شود هم می‌تواند در طرح حلقه‌طلایی شرکت کند.» اما حلقه طلایی مگر قرار است چه کار خاصی انجام دهد؟

یک ازدواج مرحله‌ به‌ مرحله

«باید همه‌چیز را به تعادل می‌رساندیم.» این آن هدفی است که ایمان خاصه‌تراش می‌گوید انجمن دوقلوها و چندقلوهای پارسی برای رسیدن به نگاه مشترک آدم‌ها در موضوع ازدواج، برایش ساعت‌ها تلاش کرده، مشاور دعوت کرده‌اند، فیلم ساخته‌ و از زاویه‌های مختلف به این موضوع نگاه کرده‌اند: «‌سعی کردیم واقعیت‌های ازدواج را به طور شفاف بیان کنیم.» و این ابتدایی‌ترین کاری است که در حلقه‌طلایی اجرایی می‌شود. حالا جمع مشاوران و پزشکان و روان‌شناسانی که پژوهش‌های متعدد و اطلاعاتی درباره دوقلوها و در این حوزه داشته‌اند در انجمن جمع شده‌اند.

آنها از اولین روزهای کرونا به این انجمن متفاوت آمده‌ و چند ساعت فیلم‌های آموزشی در حوزه آگاه‌سازی پیش از ازدواج ضبط کرده‌اند؛ فیلم‌هایی که قرار است آگاهی دوقلوها را نسبت به فرهنگ ازدواج بالا ببرد.

در پشت‌صحنه ضبط این فیلم‌ها همه توجیه شده‌اند قرار است شرایطی مهیا شود که دوقلوها و چند قلوها به خاطر داشتن ویژگی خاص‌شان با هم آشنا شوند اما پیش از این آشنایی هر آنچه که در زوج‌های دوقلوی گذشته مشکل‌ساز شده گفته می‌شود تا این ماجرا تکرار نشود و حالا فیلم‌هایی تهیه شده که درباره ازدواج‌های آدم‌هایی شبیه هم گفته است؛ آدم‌هایی که از خودشان یک و در بعضی مواقع چند کپی دیگر هم دارند اما این همه ماجرا نیست؛ حالا کسانی که برای دریافت این فیلم‌های آموزشی ثبت‌نام کرده‌ و درخواست داده‌اند در مراحل بعدی با فرم‌هایی از طرف انجمن روبه‌رو می‌شوند به نام فرم‌های احرازهویت و فرم معیار.

حالا هرکسی که این فیلم‌های آموزشی را دیده، باید منتظر مراحل بعدی پیش‌بینی‌شده انجمن هم باشد؛ مراحلی که قرار است کاری شبیه همان دورهمی‌های روزهای گذشته انجمن را انجام بدهد و بابی برای آشنایی دوقلوهای مجرد در آستانه ازدواج باشد: «آنها اول مشخصات و سلایق خودشان و در مرحله بعد، معیارهایشان از کسی را که می‌توانند با او به زندگی مشترک فکر کنند، می‌نویسند: «اما موضوع مهم این است که همه اول فیلم آموزشی را می‌بینند و بعد فرم معیار را می‌فرستند؛ یک آگاهی پیش از تصمیم به معنای واقعی.»

حالا هرکدام از دوقلوها دسته‌بندی و طبق مشخصات و خواسته‌هایشان به همدیگر معرفی می‌شوند؛ حلقه‌طلایی همان طرحی است که کرونا را در ازدواج‌های دوقلویی دور زده است. حالا آنهایی که شبیه هم هستند، خصلت‌های شبیه هم دارند و هم‌کفو هستند در یک گروه با همدیگر قرار می‌گیرند و در بستری که انجمن فراهم می‌کند در جمع‌هایی کوچک و خودمانی به‌صورت حضوری یا مجازی همدیگر را می‌بینند و با هم آشنا می‌شوند. کسی چه می‌داند؟ شاید به قول بزرگ‌ترها اگر قسمت هم باشند، این آشنایی به نتیجه خوبی مثل ازدواج برسد.

یک همراهی همه‌جانبه

حالا فراخوان به جاهای خوبی رسیده و چیزی حدود هزار دوقلوی مجرد در این طرح پیش‌ثبت‌نام کرده‌اند و قرار است فیلم‌های آموزشی به دست‌شان برسد اما این‌طور که معلوم است، فقط معرفی و آشنایی نیست که انجمن دستی در این کار دارد. برادران خاصه‌تراش همراه همه بالا و پایین‌های زوج‌های جوان در این راه و در مهم‌ترین روزهای زندگی دوقلوها هستند.

حالا انجمن خدمات مختلفی در بهترین و به‌صرفه‌ترین شکل ممکن به زوج‌های دوقلو ارائه می‌کند: «مراکز مختلفی برای پیش‌بردن یک ازدواج آسان دوقلویی پای کار آمده‌اند و یک خیر مشترک رقم خورده است. در واقع اینجا یک چرخه اقتصادی فعال راه افتاده که در کنار یک سود شخصی، بخشی از راه جوان‌های اعضای این انجمن را نیز هموار می‌کند.»

مساله این است که آگاهی پیش از ازدواج، آشنایی و شناخت از اصلی‌ترین مراحل ازدواج و البته ابتدایی‌ترینش است؛ حالا اگر یک دوقلو با یک دوقلوی دیگر آشنا شدند و ازدواج کردند چه؟ قطعا تهیه مخارج ازدواج برای هر دو خانواده دختر و پسر به‌طور همزمان کار سخت و دشواری است: «ما از اول تا آخر با این جوان‌ها همراه هستیم؛ آنقدر که از مسائل اقتصادی هم غافل نشده‌ایم و سعی می‌کنیم تا آنجایی که می‌توانیم در راه ازدواج‌ها هم کمک‌حال دوقلوها و چندقلوها باشیم.» و قرارداد با یکی از بانک‌ها برای گرفتن وامی با درصد پایین برای این زوج‌های جوان دوقلو یکی از همان خدماتی است که انجمن دوقلوها برای اعضای جوان‌شان در نظر گرفته‌اند: «ضمن این‌که با چند مرکز لوازم‌خانگی قراردادی داریم که برای تهیه جهیزیه هم تخفیف‌های خوبی به خانواده‌های دوقلو و چندقلو ارائه بدهد.» انگار موانع یکی‌یکی و پشت سر هم در این مسیر می‌افتند و راه هموار می‌شود.

نرگس خانعلی زاده - جامعه / روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها