این مشاغل به جهت تعداد مراجعهکنندهای که دارند حائز اهمیت بوده و رعایت شیوهنامههای بهداشتی بهمنظور قطع زنجیره انتقال ویروس در اینگونه مشاغل باید جدی گرفته شود.
انتقال ویروس کرونا بهطور عمده از طریق ریز قطرات، سرفه، عطسه یا لمس اشیای آلوده صورت میگیرد. این ویروس میتواند در فاصله یک تا دو متری از طریق سرفه یا عطسه منتقل شود.
راه دیگر انتقال، تماس دستها با محیط و سطوح آلوده مانند تجهیزات، دستگیرهها، کلید و پریز، وسایل مشترک مثل اسکناس، اسناد، مدارک دست به دست شده و... است.
یکی از راهکارهای کاهش مواجهه و قطع زنجیره انتقال بیماری، رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در اینگونه مشاغل است. در این راستا لازم است نکات زیر همواره در مشاغل ارائهدهنده خدمات مورد توجه قرار گیرد:
استفاده حداکثری از تلفن و شبکههای اجتماعی برای کاهش مواجهه چهرهبهچهره کارکنان و مشتریان.
رعایت فاصله یک متر هنگام مواجهه.
پرهیز از تجمع در اتاق کار، سالن، نمازخانه و...
ایجاد زیرساخت انجام خدمات بهروش غیرحضوری، راهاندازی سامانههای برخط ارائه خدمات.
رعایت فاصله فیزیکی بین کارکنان که در یک اتاق خدمات ارائه میدهند.
استفاده از حائل یا موانع فیزیکی از جنس شیشه یا پلاستیک برای ایجاد فاصله پرسنل و مشتریان و همچنین کارکنان از همدیگر.
در دسترس بودن مواد گندزدای سطوح و استفاده از آن برای گندزدایی سطوح بهصورت مستمر.
در سرویسهای ایاب و ذهاب حداقل فاصله یکمتری رعایت شود. هرگز نباید بیش از ۵۰ درصد ظرفیت اسمی سرویسهای اتوبوس و مینیبوس برای جابهجایی شاغلان استفاده شود. در خودروهای سواری بیش از سه نفر در خودرو نباشند.
استفاده از دستگاههای نوبتدهی برای پرهیز از تجمع افراد در سالن انتظار.
کارکنان و مشتریان از ماسک، دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنند.
درهای اتاقهای کار نیمهباز باشد تا از دستگیره برای باز کردن استفاده نشود.
استفاده از هواکش برای تهویه اتاقها ضروری است.
سرویسهای بهداشتی و آبدارخانهها بهطور مرتب گندزدایی شوند.
رعایت اصول گندزدایی الزامی بوده و احتیاطهای لازم در گندزدایی وسایل برقی باید انجام شود.
مهندس رضا روحی - مسوول واحد بهداشتمحیط مرکز بهداشت شمال تهران / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد