سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، نوع خاصی از چربی در بدن، به نام چربی قهوهای وجود دارد که میتواند نقش محافظتکننده در برابر بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا داشته باشد و به کالری سوزی کمک کند.
تحقیقات محققان آمریکایی که در ژورنال Nature Medicine منتشر شده، نشان میدهد که حتی افراد چاق نیز از این اثر حفاظتی چربی قهوهای سود میبرند.
محققان دانشگاه راکفلر در شهر نیویورک نتایج اسکن بیش از ۵۲ هزار بیمار از مرکز سرطان Memorial Sloan Kettering را بین سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۸ بررسی کردند.
طبق نتایج این تحقیق، دیابت نوع ۲ فقط در ۴.۶ درصد از افراد دارای بیشترین میزان چربی قهوهای (حتی افراد چاق) مشاهده شد، در حالی که ۹.۵ درصد از افراد فاقد این چربی به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند. همچنین سطح کلسترول الدیال یا همان کلسترول بد در گروه اول به مراتب کمتر بود. چربی قهوهای گلوکز را برای مصرف انرژی میسوزاند و به ثبات سطح قند خون و جلوگیری از دیابت کمک میکند.
پل کوهن، محقق ارشد این مطالعه میگوید: چربی قهوهای باعث سوخت و ساز چربی سفید میشود. این نوع چربی به طور طبیعی در بدن هنگام تولد وجود دارد ولی با افزایش سن، از میزان آن کاسته میشود. این نوع چربی بر خلاف چربی سفید که در شکم، دور کمر و زیر پوست ذخیره میشود، در اطراف گردن، امتداد شانهها و قلب وجود دارد.
چربی قهوهای به عنوان یک لایه محافظ برای گرم نگه داشتن ما نیز عمل میکند. تولید چربی قهوهای آسان نیست. با این حال ورزش منظم، خواب با کیفیت و قرار گرفتن در معرض سرما میتواند چربی سفید را به قهوهای تبدیل کند.
در حالی که اولین و سریعترین عکسالعمل بدن در سرما لرزیدن برای تولید گرما است، در نهایت بدن موفق میشود مقدار کافی سلولهای چربی قهوهای تولید کرده تا بتواند وظیفه گرم کردن بدن به طور کامل را به این سلولها محول کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد