به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، جهشهای جدید ویروس کرونا در کشورهای جهان به ویژه در انگلیس و آفریقای جنوبی همچنان در حال افزایش است تا اندازهای که مقامات بهداشتی در سراسر از شهروندان خود میخواهند که طیف وسیعی از علائم ممکن را در کنار علائم رایج مدنظر قرار دهند.
این جهشها فشار زیادی را بر سیستم بهداشتی و اقتصادی کشورها وارد میکنند، زیرا بیمارستانها با کمبود تخت روبهرو میشوند و تا زمانی که دانشمندان مطمئن نباشند جهشها کنترل شدهاند، نمیتوان محدودیتهای کرونایی را کاهش داد چرا که انتقال سریع انواع جهش یافته میتواند سبب افزایش نسبت موارد علامت دار شود.
در شیوع علائم، درک عموم مردم از دامنه کامل اثرات احتمالی مرتبط با بیماری کووید ۱۹ بسیار حیاتی است. نگرانیهای فزایندهای وجود دارد در این مورد که مردم فقط سه علامت برجسته را که شامل تب، سرفه مداوم و از دست دادن حس چشایی و بویایی میشود؛ میشناسند. این یک خطای جدی است، زیرا ممکن است افراد بدون اطلاع، ناقل ویروس باشند و ناخواسته به جای قرنطینه، به گسترش آن در جامعه کمک کنند.
در همین رابطه و برای آگاهی بخشی بیشتر، محققان در مطالعاتی که داشتند، ۷ علامت جدید را در نتیجه جهشهای ویروس کرونا معرفی کردند.
همانطور که اشاره شد، ویروس کرونا علاوه بر علائم رایج، میتواند باعث درد بدن، درد گلو، اسهال، ورم ملتحمه، سردرد، بثورات روی پوست یا تغییر رنگ انگشتان دست و پا شود.
یکی از متخصصان انگلیسی به نام تارا راج، از مواردی خبر داد که هیچ علامتی نداشتند، اما مبتلا به نوع جهش یافته ویروس کرونا بودند؛ بنابراین اگر افراد از داشتن علائم کروناویروس شک دارند، بلافاصله آزمایش کرونا را انجام دهند.
چگونه میتوان به علائم پاسخ داد؟
اگر علائم اصلی ویروس کرونا را دارید، یک آزمایش انجام دهید تا در اسرع وقت بیماری را بررسی کنید. شما و هرکسی که با او زندگی میکنید باید در خانه بمانید و تا زمانی که نتیجه آزمایش خود را دریافت نکردید بازدید کننده نداشته باشید، فقط برای انجام آزمایش از خانه خود خارج شوید. هر کسی در حباب پشتیبانی شما باشد یعنی از زمان شروع علائم یا ۴۸ ساعت قبل از شروع، باید در خانه بماند. حباب پشتیبانی شامل خانواده فرد و دوستان نزدیکش میشود.
آیا میتوانیم علائم خود را درمان کنیم؟
بیشتر افراد مبتلا به ویروس کرونا طی چند هفته احساس بهتری دارند و ممکن است بتوانند در دوران نقاهت در خانه از خود مراقبت کنند.
بر اساس توصیه وزارت بهداشت، میتوانید به استراحت و نوشیدن مایعات فراوان به ویژه آب پرداخته تا از کم آبی بدن جلوگیری کنید.
به اندازه کافی آب بنوشید تا پوست شما زرد روشن و شفاف باشد، همچنین توصیه میشود در صورت احساس ناراحتی از پاراستامول یا ایبوپروفن استفاده کنید.
البته در مورد مسکنهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن، گزارش شده است که در برخی موارد موجب بدتر شدن وضعیت بیمار میشود.
این در حالی است که کمیسیون داروهای انسانی تایید کرده است که هیچ مدرک روشنی وجود ندارد که نشان دهد استفاده از ایبوپروفن برای درمان علائمی مانند تب بالا، بیماری کرونا را بدتر میکند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد