«کارجو پلاس» پلتفرمی برخاسته از همین حس نیاز است؛ این سامانه به شما کمک میکند دیدگاه بهتری از موقعیتهای کاری حوزه تحصیلیتان بهدست آورید و با تقویت توانمندیهای مورد نیاز موقعیتهای کاری، شانس شما را برای یافتن شغلی متناسب با روحیات و تواناییهایی که دارید، افزایش میدهد.
به گفته مدیرعامل شرکت «رویداد پیشرو سهند آسیا»، نرمافزار همراه «کارجو پلاس» نوعی شبکه اجتماعی است که با هدف کاهش فاصله میان دانشگاه و صنعت و همچنین برقراری ارتباط مؤثر میان کارجو و کارفرما در حوزههای کاری گوناگون، شکل گرفته و تاکنون توانسته است ۱۵هزار کارجو را با موفقیت وارد بازار کار کند.
مشکلات کاریابی جوانان بهویژه جوانان تحصیلکرده و متخصص که این روزها به یکی از مهمترین دغدغههای اجتماعی تبدیل شده است، موجب شکلگیری ایده اولیه «کارجو پلاس» بوده است.
سینا ملکی بههمراه دوستانش فراز کاف و سجاد هاشمیان بنیانگذاران «کارجو پلاس» هستند. به گفته سینا ملکی، در حال حاضر تعداد اعضای این تیم به هشت نفر افزایش پیدا کرده است که تمامی آنها از دل «کارجو پلاس» بیرون آمده و عضو این شرکت شدهاند.
وی در خصوص نحوه فعالیت این شرکت به جامجم میگوید: «ما در «کارجو پلاس» به فکر یافتن راهی برای کمک به جوانان تازه فارغالتحصیل شده از دانشگاه بودیم که معمولا به دلیل نداشتن تجربه کاری و به عبارت دیگر مهارت سخت، نمیتوانند موقعیتهای شغلی دلخواهشان را به دست آورند.
در همین راستا سامانهای را طراحی کردیم که در آن کارجویان با اتکا به مهارتهای نرم خود بتوانند توانمندی هایشان را به کارفرمایان نشان دهند.»
وی میافزاید: «کارجویان در سامانه «کارجو پلاس» با انجام چند تست استاندارد شناختی و روانشناختی، میتوانند ویژگیهای شخصیتی و مهارتهای نرم خود را شناسایی کنند و بر اساس آن به دنبال کار متناسب با تواناییهایشان باشند. از سوی دیگر کارفرما نیز با دسترسی به مخزن استعدادیابی کارجویان، میتواند فرد مناسب برای فرصت شغلی مورد نظرش را انتخاب کند.»
مدیرعامل این مجموعه نوپا روند استقبال کاربران از «کارجو پلاس» را مثبت ارزیابی میکند و میگوید: «تا کنون بیش از ۳۲هزار متقاضی شغل در پلتفرم ما ثبتنام کردهاند که از این بین، حدود ۱۵هزار کارجو جذب بازار کار شدهاند. همچنین در حال حاضر حدود ۲۳۰هزار بازدید از رزومهها و سوابق کاری بارگزاری شده در پلتفرم ما به ثبت رسیده است و بیش از ۱۵۰۰ کارفرما در حال استفاده از داشبورد اختصاصی ما هستند. در «کارجو پلاس» روزانه بیش از ۵۰هزار آگهی درخواست کار یا درخواست نیروی انسانی از تمام پلتفرمها و سرویسهای کاریابی معتبر در کشور جمعآوری، دستهبندی و تحلیل میشود تا اطلاعات مورد نیاز هر کارجو در اختیارش قرار داده شود. ضمنا بهروز رسانی آگهیها در وبگاه و نرمافزار «کارجو پلاس» نیز بهصورت روزانه صورت میگیرد.»
ملکی درباره دستاوردهای نرمافزار همراه «کارجو پلاس» در عرصههای دخلی و خارجی میگوید: «نمونه اولیه «کارجو پلاس» در مهر سال ۱۳۹۶ به بازار عرضه شده است و موفق شد در همان سال عنوان اپلیکیشن برتر از نگاه «دیجیاتو» را کسب کند. همچنین مجموعه ما موفق شد در رویداد «الِکامپ اِستارز» سال ۹۷ جزو ۱۵ تیم برتر شناخته شود و در سالهای ۹۸ و ۹۹ نیز به ترتیب رتبههای سوم و ششم را در همین رویداد کسب کردیم. از دیگر افتخارات ما در «کارجو پلاس» این است که بهعنوان نماینده ایران در «مسابقات بینالمللی WSA» شرکت کردهایم؛ این مسابقات تحت نظر سازمان ملل متحد برگزار میشود و تمرکز آن بر میزان مفیدبودن اپلیکیشنها برای اقشار مختلف جامعه است. در کنار اینها، «کارجو پلاس» در نمایشگاه «تهران هوشمند» سال ۹۸ نیز بهعنوان نرمافزار برتر شناخته شده است.»
ملکی در خصوص کاربرد «کارجو پلاس» در جهت افزایش دانش و آگاهی کارجویان از نیازهای بازار کار مرتبط با رشته تحصیلیشان توضیح میدهد: «طراحی اتاقهای گفتوگوی تخصصی کار از دیگر ویژگیهای «کارجو پلاس» است. در این بخش کارجویان میتوانند با برقراری ارتباط با افراد متخصص و متبحر در حوزه کاری خود، با نیازهای بازار کار بیشتر آشنا شوند و درخصوص نحوه فراگیری مهارتها و توانمندیهای مورد نیاز برای ورود به موقعیتهای شغلی مورد نظرشان، اطلاعات مورد نیاز را کسب کنند.»
نوپا را در جهت آمادهسازی نیروهای فارغالتحصیل دانشگاهی برای ورود به بازار کار، گردآوری مخزن بزرگی از اطلاعات بازار کار رشتههای مختلف بر اساس علاقهمندی کارجویان میداند.
ملکی در این رابطه به جامجم میگوید: «ما برای کاهش فاصله مهارتهای آموزشی در دانشگاه و مهارتهای مورد نیاز در بازار کار، موتور جستوجویی طراحی کردهایم که روزانه ۵۰هزار آگهی شغلی آفلاین و آنلاین را گردآوری میکند. این دادهها پس از تحلیل دقیق، اطلاعات کاربردی و مفیدی را در خصوص مهارتهای مورد نیاز بازار کار بر اساس آگهیهای شغلی روزانه در اختیار کارجویان قرار میدهد. همچنین این موتور جستوجوگر میتواند بر اساس مهارتهای کنونی افراد کارجو، فرصتهای شغلی و محدوده درآمدی مناسب را معرفی کند و برای افزایش درآمد، یادگیری مهارتهای جدیدی را به کارجویان پیشنهاد دهد.»
مدیرعامل شرکت «رویداد پیشرو سهند آسیا» ضمن اشاره به امکاناتی که ویژه کارفرمایان طراحی شده است، خاطرنشان میکند: «بهدلیل رشد سریع تقاضا از سوی کارفرماها، به فکر طراحی و توسعه یک داشبورد اختصاصی برای کارفرما افتادیم. با تحقیق و مطالعهای که روی سیستمهای مشابه خارجی انجام دادیم، تصمیم گرفتیم «سیستم ردیابی کارجویان» یا «ATS» را بومیسازی کرده و با نیازهای بازار کار کشورمان تطبیق دهیم. با استفاده از این داشبورد، فرآیند بررسی تقاضاهای کار و استخدام افراد واجد شرایط با سرعت بسیار بیشتری انجام میشود. در «سیستم ردیابی کارجویان» روند جستوجو و تجمیع درخواستهای کاری که هر کارجو در پلتفرم «کارجو پلاس» یا سایر پلتفرمهای کاریابی کشور ثبت کرده است، با هوش مصنوعی انجام میشود و تمام فرآیندی که کارجو برای رسیدن به شغل مد نظرش طی میکند، برای کارفرما مشخص و قابل ردیابی است.»
او در ادامه میگوید: «قابلیت دیگری که «سیستم ردیابی کارجویان» از طریق آن سرعت غربالگری و استخدام افراد واجد شرایط را بیشتر میکند، این است که هوش مصنوعی بسیاری از رزومههای نامرتبط با آن جایگاه شغلی خاص را بهصورت کاملا خودکار حذف میکند تا علاوه بر افزایش سرعت، از احتمال بروز خطای انسانی نیز کاسته شود. از دیگر مزایایی که استفاده از هوش مصنوعی در این سازوکار بهوجود آورده است، میتوان به تنظیم خودکار زمان مصاحبه شغلی بین کارجو و کارفرما و همچنین یادآوری آن از طریق ارسال پیامک یا ایمیل به هر دو طرف قرار ملاقات اشاره کرد. ویژگی دیگر این سیستم، امنیت بالای اطلاعات است؛ بهطوری که اگر به هر دلیلی کارفرما به سرورهای «کارجو پلاس» اعتماد نداشته باشد، امکان پیادهسازی و راهاندازی این بستر روی سرورهای خود آن کارفرما نیز وجود دارد.»
ملکی درباره تمایل شرکت تحت مدیریتش به استفاده از فناوری «بلاکچین» میگوید: «کاری که در بلاکچین انجام میشود بهصورت ساده این است که دادهها و اطلاعات در اختیار یک فرد یا سرور خاص قرار ندارد و بین همه تقسیم میشود که این کار باعث خواهد شد اطلاعات رمزگذاریشده و غیرقابل تغییر باشد. استفاده از این فناوری مزایای بسیار زیادی در حوزه منابع انسانی دارد؛ برای مثال اگر یک کارجو اجازه دسترسی به اطلاعاتش را برای کارفرما صادر کند، آن کارفرما میتواند سوابق شغلی، میزان حقوقی که فرد قبلا دریافت میکرده است، سابقه بیمه، سوابق پزشکی در خصوص ابتلا به بیماریهای خاص و سایر اطلاعاتی از این دست را مشاهده کند و همچنین بهدلیل غیرقابل تغییر بودن اطلاعات، از صحت آنها اطمینان داشته باشد.»
وی میافزاید: «مبحث دیگری که در بستر بلاکچین قابل اجرا خواهد بود، «قرارداد هوشمند» است. در این حوزه میتوان برای پرداخت حقوق، شرط یا شروط خاصی را درنظر گرفت و درواقع پرداخت دستمزد از سوی کارفرما زمانی صورت میگیرد که تعهدی از سوی کارمند بهانجام رسیده باشد.طبق برنامهریزیهای صورت گرفته، امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۰ بتوانیم ضمن افزایش تعداد اعضای تیم به ۳۰ نفر، نمونه اولیهای از نرمافزار «کارجو پلاس» مبتنی بر فناوری بلاکچین را راهاندازی کنیم.»
فراز سهیلی آزاد - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد