گاهی وقتی یک عضله را لمس میکنیم، سفتی غیرطبیعی را خواهیم یافت که میتواند نشان از فعالیت زیاد آن باشد و همین عامل درد و شکایت بیمار است.
این فعالیت بیشازحد میتواند به علت بلندکردن بارسنگین، کارکردن طولانیمدت با گوشیهای تلفنهمراه، استرس و فشار روحی، روانی یا نشستن طولانی و رانندگی باشد.
گاهی در لمس عمقیتر برجستگی هایی در عضلات احساس میشود که نقاط ماشهای نام دارند و به علت فعالیت زیاد عضلات بهصورت مزمن و طولانی برخی فیبرهای ماهیچه سفت میشوند و عملکرد عضله را دچار اختلال کرده و دردهای عضلانی در ناحیه یا منتشر در نواحی دیگر بدن ایجاد میکنند.
این دردهای منتشر شده ناشی از نقاط ماشهای گاهی مثلا در عضلات گردن که در قفسه سینه و بازو و دست تیر میکشند ممکن است با دردهای ناشی از مشکلات قلبی-عروقی اشتباه شود.
بیماری هایی مثل فیبرومیالژیا، اختلالات عملکرد تیروئید، بیماری های روماتیسمی، برخی بیماری های ویروسی مانند آنفلوآنزا و کووید ۱۹ و استفاده از برخی داروها مانند داروهای کنترل کننده چربی خون هم میتوانند درد عضلانی یا میالژیا ایجاد کنند که هر کدام از اینها درمان متفاوتی دارد و فیزیوتراپیستها با روش های مختلف مانند آزادسازی دستی گره های عضلانی، سوزنزدن، سوزن درمانی با تحریک الکتریکی، آرام سازی عضله با روشهای مختلف درمانی، ماساژ یخ، گرمادرمانی سطحی و عمقی و طب فشاری میتوانند باعث بهبود آنها شوند.
تمرین درمانی هم از روشهای مؤثر دیگری است که در فیزیوتراپی برای درمان درد ماهیچه به کار بردهمیشود.
دکتر پرهام پارسانژاد - فیزیوتراپیست / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد