این افراد اغلب عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند و میزان خشم آنها نسبت به انسانها بالاست. در برخی موارد ممکن است علت پیدایش این نوع نگرش، سبک فرزندپروری یا سبکهای دلبستگی فرد و اتفاقاتی باشد که از کودکی با آن روبهرو شدهاست.
در برخی موارد نیز ممکن است بهدلیل اختلالات شخصیتی، فرد چنین تفکری را داشته باشد. این رفتار در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی و برخی افراد خودشیفته نیز بسیار دیده میشود. همچنین در مواردی که فرد دچار روانپریشی باشد نیز ممکن است توهم حسادت داشته باشد و تصور کند دیگران به شرایط او بسیار حسادت میکنند و در نتیجه بهصورت واکنش مقابلهای، از درون تمایل دارد که دیگران بدبخت باشند یا موفق نشوند.
باید توجه داشت «غبطه خوردن» میتواندعامل پیشرفت و تلاش باشد اما زمانی که غبطهخوردن و حسادت مثبت به حسادت بیمارگون تبدیل میشود، فرد از دیدن موفقیت دیگران زجر میکشد و در برخی موارد نیز ممکن است تلاش کند اطلاعات اشتباه به طرف مقابل بدهد تا او دچار مشکل شود.
برای حل این نوع تفکر لازم است ابتدا مشکل ریشهیابی شود که به چه دلیل این نوع رفتار و نگرش در فرد ایجاد شدهاست.
توصیه میشود این افراد روی تقویت اعتماد بهنفس و عزتنفس خود متمرکز شوند و با خودشناسی و رفع مشکلات رفتاری، پیوند روانی مثبتی با دنیای اطراف خود برقرار کند تا کمتر دچار خشم و تنش کنترلنشده شود.
دکتر مهرنوش دارینی - روان شناس و مشاور / روزنامه جام جم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛