۴ داروی التیام‌ بخش کووید
یافته‌ های محققان نشان می‌دهد داروهای درمان برخی دیگر از بیماری‌ها نیز در کاهش علائم کرونا نقش مؤثر دارد

۴ داروی التیام‌ بخش کووید

2 جهش ژنتیک اخیر ویروس کرونا در هند نگرانی‌ها را نسبت به افزایش شدت انتقال کووید-19 بالا برده‌است

کرونای هندی از نمای نزدیک

چند هفته‌ای است حرف از کرونای هندی مطرح شده و وحشتی دوباره به جان مردم افتاده‌است. این بار کرونا سریع‌تر از همیشه می‌تازد و تلخ‌ترین روزهای ساکنان شبه‌ قاره‌ هند را رقم زده‌است.
چند هفته‌ای است حرف از کرونای هندی مطرح شده و وحشتی دوباره به جان مردم افتاده‌است. این بار کرونا سریع‌تر از همیشه می‌تازد و تلخ‌ترین روزهای ساکنان شبه‌ قاره‌ هند را رقم زده‌است.
کد خبر: ۱۳۱۴۴۴۲

همین امر نگرانی بسیاری از کشورها به‌ویژه کشورهای همسایه هندوستان را به دنبال داشته‌ است. طبیعتا به دلیل نزدیکی جغرافیایی ایران به هند، این نگرانی برای ما هم وجود دارد. با وجود کنترل‌هایی که در مرزها نسبت به ورود مسافران از هند انجام می‌شود، بهتر است ویژگی‌ها و علائم کووید 19 ناشی از سویه جهش‌ یافته ویروس‌ کرونا در هند را نیز بشناسیم تا آگاهانه با آن برخوردکنیم.

آنچه از یافته‌های علمی برمی‌آید، علت مسری‌ترشدن ویروس هندی کرونا را ایجاد دو جهش در آن عنوان می‌کند که باعث شده‌است بیماری شدت بیشتری داشته‌باشد.

چیزی که در یک سال‌ونیم گذشته در ویروس کرونا مشاهده شده، این گونه بوده که این ویروس مدام در حال تغییر و جهش است و هر بار به شکل متفاوتی در بدن افراد تظاهر می‌کند. همین امر نیز باعث بروز جهش‌های بیشتر در آن شده‌است. البته بروز برخی جهش‌ها، پروتئین اسپایک در ویروس را تغییر می‌دهد که ویروس از طریق آن وارد سلول‌های بدن می‌شود. در نتیجه، این نوع جهش‌ها احتمال ابتلا به عفونت را چند برابر می‌کند و شدت بیماری را نیز افزایش می‌دهد.

جهش‌هایی که در ژن پروتئین اسپایک رخ می‌دهد، قدرت عفونت‌زایی ویروس را تشدید و این امر فعالیت آنتی‌بادی‌ها را خنثی می‌کند.

این یعنی اگر فردی به تازگی از کرونا بهبودیافته به‌آسانی می‌تواند دوباره مبتلا شود و ایمنی بدن هیچ اثری در مبتلا نشدن دوباره فرد ندارد. اما این ابتلای دوباره خیلی شایع نیست. مطالعات اخیر نشان می‌دهد ویروس جهش‌یافته هندی این بار بیش از هر زمان دیگری کودکان و جوانان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و امکان این که این قشر از جامعه را با علائم شدیدتری در بیمارستان بستری کند، وجود دارد.

محققان اعلام کرده‌اند در کنار ویروس دو جهشی هندی، در برخی نقاط هندوستان مانند بنگال، ماهاراشترا و دهلی مواردی از ویروس کرونا با سه جهش مشاهده شده که به مراتب از ویروسی که دو جهش داشته، فرم شدیدتری از کووید 19 را ایجاد می‌کند و بسیار کشنده‌تر از انواع قبلی است. همین امر نیز نگرانی محققان را افزون کرده‌است.

تغییر در صدا و صحبت کردن

یکی از بارزترین علائمی که در مبتلایان به کرونای هندی مشاهده می‌شود، ایجاد تغییراتی در صدای افراد است که روی نوع گفتار آنها تأثیر می‌گذارد.

در بررسی‌ها مشخص شده‌است ابتلا به کرونای جهش‌یافته در هند باعث خشن‌شدن صدای مبتلایان می‌شود که البته علامت شایعی برای کووید 19 محسوب نمی‌شود البته این خشن‌شدن صدا در افراد مختلف به یک شکل دیده نمی‌شود و ممکن است شدت آن متفاوت باشد.

صدا در این بیماران گاهی گرفته، گوشخراش و ناصاف بوده و زیر و بم می‌شود. کسانی که دچار این حالت می‌شوند مجبورند برای صحبت‌کردن بیشتر تلاش کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کرونا بافت‌های سیستم تنفسی را که حنجره هم بخشی از آن است، تحت تأثیر قرار می‌دهد و این امر به‌خوبی می‌تواند توضیح دهد چرا افراد مبتلا به کووید 19 به ویژه از نوع کرونای هندی صدای خشن و به اصطلاح نخراشیده‌ای پیدا می‌کنند.

شاید نتوان صرفا خشن‌شدن صدا را علتی برای ابتلا به کرونا دانست اما اگر بی‌دلیل صدایتان خشن و ناصاف شده، بهتر است حتما تحت کنترل قرار بگیرید تا دلیل آن مشخص شود البته اگر در کنار مشکلی که برای صدایتان پیش آمده دچار تب، لرز، سرفه مداوم، کاهش حس بویایی و چشایی، سردرد، گلودرد، راش پوستی و زبان کوویدی یا حتی یکی یا چند علامت این‌چنینی هستید، بهتر است نسبت به ابتلا به کرونا شک کنید و حتما در اولین فرصت خودتان را قرنطینه کنید.

قدرت انتقال چند برابری

با این که ویروس SARs-COV-2 قابلیت انتقال بسیار بالایی دارد و با هر مرتبه جهش، این قدرت افزایش می‌یابد، محققان اعلام کرده‌اند کرونای هندی با توجه به وجود دو جهش در ویروس، توانایی انتقالش از فردی به فرد دیگر چند برابر بیشتر شده و خطر سرایت آن بسیار بالاست.

همین امر باعث شده موج دوم کرونا در هندوستان آمار مبتلایان را به طور قابل‌توجهی افزایش دهد. اما آنچه بیش از همه نگرانی ایجاد می‌کند، تأخیر در تشخیص بیماری و بروز علائم است که خطر انتقال ویروس را تشدید می‌کند.

تغییرات جدید در علائم کرونای هندی

شورای مطالعات‌پزشکی هندوستان اعلام کرده یکی از بارزترین علائمی که در کرونای هندی مشهود است، کوتاهی تنفس، درد در قفسه‌سینه و دشواری در تنفس در مبتلایان است و در بسیاری از بیماران با کاهش سطح اکسیژن خون بروز می‌کند.

برخلاف علائم قبلی کووید، کرونای هندی که معمولا در بیماران بستری‌شده در بیمارستان‌های این کشور دیده می‌شود، خود را با تهوع، درد شکم، اختلال شنوایی، استفراغ، اسهال و سرفه و تظاهرات دهانی و پوستی نشان می‌دهد که در این جهش، با شدت بیشتری بروز کرده‌است.‌

دلیلش وجود دو جهش در پروتئین اسپایک است که واکنش سیستم ایمنی را از بین می‌برد. به همین دلیل است که محققان اعلام کرده‌اند این نوع ویروس اثر واکسن‌های موجود را هم ممکن است خنثی کند و خیلی نمی‌توان به اثربخشی واکسن بر پیشگیری از ابتلا به کووید 19 ناشی از ویروس هندی امیدوار بود. در این میان، محققان اعلام کرده‌اند تب، سرفه خشک، گلودرد، آبریزش و گرفتگی بینی از شایع‌ترین علائم کرونای هندی بعد از ابتلا به مشکلات تنفسی است.

ندا اظهری - دانش / روزنامه جام جم

منابع: BBC و Express و Times of India

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها