موضوعی که بیانگر نقش مهم و بیبدیل رسانهملی در تنویر افکار عمومی جامعه است. بهرغم ادعاهایی که در این زمینه توسط سربازان پیاده امپریالیسم - رسانه های معاند - مطرح میشود، مرجعیت اصلی همچنان با رسانه ملی است که تلاش دارد به مردم آرامش، امنیتخاطر، نشاط و امید به آینده بدهد.
اقدام هوشمندانه رسانه ملی، خنثی کننده القائاتی است که به نقض حقوق بشر و آزادی بیان اشاره دارد، در بسیاری از کشورهای دنیا آزادی بیان در محدودههای حقوقی و عرفی قرار گرفتهاست.
در مناظره های انتخاباتی شاهد اوج آزادی بیان هستیم، در انتخابات اخیر آمریکا، رسانهها در مناظره بارها مداخله عامدانه و موثر در روند صحبتهای کاندیداها، خصوصا ترامپ داشتند، مکرر صحبتهای نامزدی قطع میشد و بارها آزادی بیان و حقوقب شر، قربانی به زعم آنها منافع مهمتری میشد؛ اتفاقی که حتی یک بار هم در رسانه ملی شاهد آن نبودیم.
موارد مطروحه در مناظرات و دیگر برنامههای رسانه ملی و اقبال قابلتوجه مردم به این برنامهها، انتقادات صریح از نامزدها - که هر کدام دارای مقام و شأن بالایی در کشور هستند- نشان داده انتخابات در ایران اسلامی از اهمیت زیادی برای مردم برخوردار است، انتخابات واقعی بوده و رقابتی نمایشی نیست و این مردم هستند که برای چهار سال آتی خود و کشورشان تصمیم میگیرند.
در مناظره ها فرصتی برای شفافسازی به وجود آمد، نقدهای جدی و دوستانهای از عملکرد اشخاص و گفتمان های حامی آنها مطرح شد و پاسخگوییها، بستری مهم برای شفافیت، این اصل مهم مبارزه با فساد را فراهم کرد.
ارائه برنامه ها و نحوه عرضه آنها و دفاع از عملکرد و انتقادات موجب شد نامزدها خود را در معرض قضاوت مردم قرار دهند.
صداوسیما در چارچوب اصل طلایی بیطرفی، به مساعدت مردم برخاست تا با عرضه حرفهای برنامههای انتخاباتی، خصوصا سه دوره مناظره، بتوانند اصلح را بشناسند و به آن رای دهند و انتخاباتی را رقم بزنند که به معنای حقیقی کلمه به وجود آوردن حماسه و خنثیکننده فریبهای شیاطین بزرگ و کوچک و دشمنان این آب و خاک باشند.
علی فهیم دانش - پژوهشگر حقوق و رسانه / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد