به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما؛ مهمترین دلایل مصرف زیاد نمک، عادت به طعم شور است. پس مطمئن باشید با کم کردن مقدار نمک مصرفی، در طول زمان میتوانید به طعم کم نمک هم عادت کنید. در نظر داشته باشید حداکثر مقدار توصیه شده برای مصرف نمک ۵ گرم در روز (معادل ۳-۲ گرم سدیم است) که شامل نمک سفره و نمک موجود در کلیه مواد غذایی و تنقلات است.
• افراد زیر باید بیش از بقیه مراقب مقدار نمک مصرفی خود باشند:
۱. افرادی که فشار خون بالا دارند
۲. افراد بالای ۲۵ سال، بخصوص افراد بالای ۶۵ سال
۳. مادران باردار و شیرده
۴. افرادی که دارای فشارخون بالا در بستگان نزدیک هستند
• برچسب روی بسته بندی مواد غذایی را برای آگاهی از مقدار سدیم (ماده اصلی نمک) موجود در آن مطالعه کرده و انواع کم نمک را انتخاب نمایید.
• هنگام تهیه و طبخ غذا، مقدار نمک افزودنی به غذا را کاهش دهید.
• از نمکدان در سرسفره استفاده نکنید.
• برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها به جای نمک از سبزیهای تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ... استفاده کنید.
• غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شدة آماده، دارای مقدار زیادی نمک هستند به همین دلیل بهتر است از مصرف آنها تا حد امکان اجتناب کنید.
• از مواد غذایی تازه و طبیعی و غیرفراوری شده استفاده کنید و مصرف مواد غذایی شور، دودی و ترشیها مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شور و سوسیس و کالباس را کاهش دهید.
• نانهای کم نمک یا بینمک را مصرف کنید. مقدار نمک موجود در برخی نانها زیاد است.
• برای کم کردن مقدار نمک پنیر، قبل از مصرف آن را در آب بخیسانید.
• آجیلها و مغزدانهها (مانند بادام و پسته) را به صورت بی نمک یا خام (شور نشده) مصرف کنید.