نماینده کنگره: خروج آمریکا از افغانستان «ناشیانه» بود

رهبر جمهوری‌ خواهان مجلس نمایندگان آمریکا با اشاره به تحولات اخیر افغانستان، تصریح کرد که خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان ناشیانه بود.
کد خبر: ۱۳۳۲۰۲۰

به گزارش جام جم آنلاین، «کوین مک کارتی» رهبر اقلیت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان را «ناشیانه» توصیف کرد.

وی بامداد امروز (شنبه) در پیامی که در صفحه توییتری خود منتشر کرد با اشاره به تحولات اخیر افغانستان و پیش‌روی‌های سریع طالبان نوشت: «امشب (جمعه شب) با سفیر افغانستان در ایالات متحده تماس داشتیم تا درباره وخامت اوضاع (افغانستان) بحث کنیم».

وی سپس با انتقاد از سیاست‌های دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در افغانستان ادامه داد: «من به شدت از سوء مدیریت دولت بایدن در خروج ناشیانه از افغانستان نگران هستم. همچون خروج شکست‌خورده‌ وی از عراق، این نیز برای ملت ما شرم‌آور است».

با تسریع پیش‌روی‌ های طالبان در شهرهای افغانستان، جمهوری‌خواهان در روزها و هفته‌های اخیر، هجمه‌ها به رئیس‌جمهور دموکرات ایالات متحده را افزایش داده‌اند به طوری که روز گذشته (جمعه)، «میچ مک‌کانل» رهبر اقلیت جمهوری‌خواه سنا از جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا درخواست کرد پس از پایان مهلت ۳۱ اوت (نهم شهریور) که دولت برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان تعیین کرده، نیروهای بیشتری را به این کشور بازگرداند.

این سناتور آمریکایی همچنین در توییتی با بیان این که افغانستان به سمت یک فاجعه عظیم، قابل پیش‌بینی و پیشگیری می‌رود، افزود دولت بایدن مقام‌های آمریکایی را در موقعیت ضعفی قرار داده که از افراط‌گراها خواهش کنند در حالی که برای تسخیر کابل آماده می‌شوند، از سفارت آمریکا چشم‌پوشی کنند.

آسوشیتدپرس در گزارشی در خصوص تحولات اخیر افغانستان نوشت که اگرچه کابل هنوز در کنترل طالبان قرار نگرفته، اما تحولات اخیر نشان می‌دهد که این کشور شاهد موجی از تصرفات و پیشروی‌های عمده در بخش‌هایی از افغانستان است. قندهار و هرات، دو شهر بزرگ پس از کابل، روز پنجشنبه توسط طالبان تصرف شدند که یک پیش‌روی نگران‌کننده از سوی طرف مقابل برای مقامات دفاعی افغانستان است. طبق گزارش‌ها، از ۳۴ مرکز ولایت در افغانستان، ۱۲ مورد تصرف شده است.

پیش از این روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» به نقل از مقام‌های آگاه کنونی و پیشین آمریکا گزارش داد دولت بایدن خود را برای سقوط کابل پایتخت افغانستان بسیار زودتر از آنچه چند هفته پیش بیم آن می‌رفت، آماده می‌کند.

واشنگتن پست به نقل از یکی از این مقام‌ها افزود ارتش آمریکا در حال حاضر ارزیابی می‌کند سقوط ممکن است ظرف ۹۰ روز رخ دهد، در حالی که برخی می‌گویند ممکن است ظرف یک ماه این اتفاق بیفتد.

با این حال، جو بایدن تاکید دارد که تصمیمش درباره خروج نظامیان آمریکایی جای بحث ندارد و گفته به رغم عملکرد نظامی ضعیف نیروهای افغانستانی او از تصمیم برای پایان دادن به حضور نظامی ۲۰ ساله در افغانستان پشیمان نیست و با توجه به پیش‌روی‌های طالبان قصد تجدیدنظر در برنامه خروج ندارد.

گزارش‌ رسانه‌های محلی همچنین حاکی از آن است که با سقوط چندین ولایت مهم از جمله هرات و قندهار به دست طالبان، «اشرف غنی» رئیس‌جمهور افغانستان در یک پیام ویدئویی مشورت‌های گسترده در داخل دولت با بزرگان و رهبران سیاسی، نمایندگان اقشار مختلف مردم افغانستان و همکاران بین‌المللی افغانستان درباره تحولات این کشور جریان دارد.

اشرف غنی در حالی درباره وضعیت امنیتی کشور افغانستان سخنرانی کرد که گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال استعفای وی به دنبال تشدید تنش‌ها در کشورش افزایش یافته بود.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها