محققان پی بردند؛

کاهش تاثیر واکسن کووید ۱۹ در مبتلایان به بیماری التهاب روده

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد مبتلایان به بیماری التهابی روده که داروهای "مهارکننده فاکتور نکروز تومور α" موسوم به TNF مصرف می کنند، با کاهش اثر واکسن کووید۱۹ مواجه هستند.
کد خبر: ۱۳۳۶۵۸۶
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از مهر، در حال حاضر مشخص است که بیماران مبتلا به التهاب روده که با دارو‌های تنظیم کننده سیستم ایمنی مانند مهارکننده‌های فاکتور نکروز تومور α درمان می‌شوند، به طور بالقوه با افزایش خطر ابتلاء به عفونت کووید ۱۹ روبرو هستند.

از اینرو اثربخشی واکسن‌های موجود کووید ۱۹ در میان کسانی که پاسخ ایمنی شأن به دلیل دارو‌های ضد TNFα مختل شده است، زیر سوال می‌رود.

بیماران مبتلا به التهاب روده و داوطلبان سالم بدون هیچ گونه مشکل معده برای این مطالعه استخدام شدند. هیچ یک قبلاً آلوده به کروناویروس نبوده و واکسن دریافت نکرده بودند. بیماران مبتلا به التهاب روده در قالب کسانی که تحت درمان نبودند، دارو‌های ضد TNFα دریافت می‌کردند یا رژیم درمانی دیگری داشتند، طبقه بندی شدند.

همه شرکت کنندگان دو دوز واکسن کووید ۱۹ دریافت کردند. نمونه خون این افراد قبل اولین و دومین دوز واکسن و همچنین یک ماه بعد از دومین دوز جمع آوری شد.

نتایج نشان داد پس از دریافت اولین دوز واکسن، افرادی که دارو‌های ضد TNFα دریافت می‌کردند، آنتی بادی‌های IgG ضدکروناویروس در آن‌ها نسبت به سایر شرکت کنندگان به میزان قابل توجهی کمتر بود: حدود دو برابر کمتر از بیماران التهاب روده درمان نشده و ۳ برابر کمتر از داوطلبان سالم.

در بررسی‌های بیشتر مشخص شد آنتی بادی‌های جمع آوری شده از بیماران دریافت کننده دارو‌های ضد TNFα ظرفیت خنثی سازی به میزان قابل توجهی کمتر بود، و این تفاوت پس از دوز دوم واکسن قابل توجه‌تر می‌شود.

در مجموع نتایج نشان داد بیماران مبتلا به التهاب روده که دارو‌های ضد TNFα دریافت می‌کردند، پس از دوز‌های اول و دوم، به ترتیب تنها شاهد ۵۱ و ۷۹ درصد ظرفیت خنثی سازی بودند.

از اینرو محققان تاکید دارند این گروه از بیماران نیاز به دریافت تقویت کننده‌های منظم بیشتر کووید ۱۹ در آینده داشته باشند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها