به گزارش جام جم آنلاین، اتوآنتی بادی یک آنتی بادی است که توسط سیستم ایمنی ساخته شده و یک یا چند مورد از پروتئین های خودی را هدف قرار می دهد.
بسیاری از بیماریهای خودایمنی، همچون لوپوس اریترماتوز به علت اتوآنتی بادی ها ایجاد میشوند. اتوآنتی بادی ها می توانند منادی اولیه بیماری خود ایمنی کامل باشند.
شدت کووید ۱۹ میان افراد بسیار متفاوت است. برخی از افراد هرگز نمی دانند که به این بیماری مبتلا شده اند، در حالی که برخی دیگر ممکن است نیاز به مراقبت های ویژه داشته باشند یا در اثر این بیماری جان خود را از دست دهند.
عوامل متعددی با ابتلا به کووید ۱۹ شدید مرتبط است که از جمله آنها می توان از بیماری های زمینه ای مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا نام برد. همچنین احتمال مرگ مردان بر اثر ابتلا به این بیماری بیشتر از زنان است و خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ با افزایش سن افزایش می یابد.
اکنون محققان در سراسر جهان به دنبال کشف عوامل خطر دیگری در بروز عفونت شدید یا کشنده SARS-CoV-۲ ، ویروسی که باعث ابتلا به کووید ۱۹ می شود، هستند.
محققان در یک پروژه بین المللی به نام «COVID Human Genetic Effort» به دنبال تفاوت های ژنتیکی و مولکولی هستند که ممکن است خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید را افزایش دهد. این پروژه توسط دکتر «هلن سو» از موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی (NIAID) و دکتر «ژان لوران کازانووا» از دانشگاه راکفلر آمریکا اداره می شود.
دو مطالعه اخیر این پروژه به رهبری کازانووا نشان داد که برخی موارد ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ می تواند با مشکلات مرتبط با پروتئین های سیستم ایمنی به نام «اینترفرون های نوع یک» یا(IFNs) مرتبط باشد. اینترفرون های نوع یک برای مبارزه با عفونت های ویروسی مورد نیاز است.
در موارد نادر، شرایط ژنتیکی مانع از تولید این پروتئین ها می شود، اما به طور معمول ،آنتی بادی هایی که به اشتباه اینترفرون های نوع یک را هدف قرار داده بودند (اُتوآنتی بادی ها)، در خون افراد مبتلا به نوع شدید یا کشنده کووید ۱۹ یافت می شود.
کازانووا و همکارانش برای درک بهتر میزان فراوانی این آنتی بادی ها، نمونه های خون بیش از سه هزار و ۵۰۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ شدید یا کشنده و بیش از ۳۴ هزار داوطلب غیر آلوده را از ۳۸ کشور مختلف بررسی کردند.
محققان متوجه شدند که ۲۰ درصد از افرادی که به دلیل ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، دارای سطوح بالای یا متوسط اُتوآنتی بادی نسبت به IFN در خون خود بودند. این اُتوآنتی بادی ها همچنین در حداقل ۱۸ درصد از افرادی که بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند، یافت شد.
در مقابل، افراد بدون علایم یا علایم خفیف کرونا سطوح بسیار پایینی از این آتوآنتی بادی ها را داشتند.
محققان تخمین می زنند که اُتوآنتی بادی ها حدود ۲۰ درصد از کل موارد کشنده کووید ۱۹ را تشکیل می دهند. خطر داشتن چنین اُتوآنتی بادی هایی با افزایش سن افزایش می یابد. به عنوان مثال، کمتر از ۱۰ درصد از افراد زیر ۴۰ سال مبتلا به نوع شدید کووید ۱۹ سطوح فعال این اتو آنتی بادی ها را داشتند، اما این میزان در افراد بالای ۸۰ سال بیش از ۲۱ درصد بود.
محققان همچنین شواهدی از تولید اُتوآنتی بادی را در داوطلبان غیر آلوده پیدا کردند. اُتوآنتی بادی در کمتر از یک درصد از افراد ۱۸ و ۶۹ ساله، ۲.۳ درصد از افراد ۷۰ و ۷۹ ساله و ۶.۳ درصد افراد ۸۰ ساله و مسن تر یافت شد. این موضوع نشان می دهد که اُتوآنتی بادی IFN قبل از عفونت نیز وجود داشته و در ۷۰ سالگی فراوان تر هستند.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد؛
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد