به گزارش جام جم آنلاین، کرفس منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است.
این گیاه حاوی مقادیر زیادی ویتامین K، ویتامینA ، ویتامین B2 و B6 و ویتامین C است. کرفس همچنین منبع خوبی از فولات، پتاسیم، منگنز، اسید پانتوتنیک و فیبر غذایی است.
گیاه کرفس و دانه های آن هر دو حاوی مواد شیمیایی هستند که متخصصان تغذیه آنها را فیتونوترینت می نامند. کرفس حاوی دو آنتی اکسیدان مفید است.
دانشمندان این دو ترکیب آپیژنین و لوتئولین را می نامند. تحقیقات نشان می دهد که آپیژنین و لوتئولین التهاب را کاهش می دهند و ممکن است به درمان طیف وسیعی از بیماری های التهابی کمک کنند. کالری و قند کرفس نیز کم است و آن را به یک انتخاب مناسب برای یک میان وعده سریع و سالم تبدیل کرده است.
یکی از خواص کرفس کاهش التهاب در بدن است. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که برگ کرفس ممکن است بر سایتوکاین ها که مولکول های پیام رسان سیستم ایمنی بدن هستند و مسئولیت اثرات ضد التهابی در بدن را بر عهده دارند، تاثیر بگذارد.
چراکه برگها ممکن است دارای سطوح بالایی از آپیژنین، لوتئولین و کمپرفرول باشند. محققان به این نتیجه رسیدند که کرفس می تواند یک عنصر بالقوه برای درمان و پیشگیری از بیماری های التهابی باشد.
فیبر موجود در کرفس ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. فتالیدهای موجود در این سبزی همچنین ممکن است به تحریک ترشح صفرا کمک کنند، که سطح کلسترول را کاهش می دهد. چ
کلسترول کمتر به معنی پلاک کمتر روی دیواره شریان و بهبود کلی سلامت قلب است. فیبر موجود در آن همچنین می تواند برای از بین بردن چربی ها عمل کند و آنها را از جریان خون خارج کرده و با حرکات منظم روده آن را از بدن دفع کرده و سلامت قلب و عروق را بهبود می بخشد.
کرفس حاوی ترکیبات شیمیایی آلی به نام فتالید است. این ترکیبات ممکن است به کاهش سطح هورمون های استرس در خون کمک کنند. همچنین یک مطالعه نشان داد که ممکن است این گیاه، اثرات کاهش چربی خون داشته باشد که به عروق خونی اجازه می دهد گسترش یافته و به خون فضای بیشتری برای حرکت دهد و در نتیجه فشار را کاهش دهد. همچنین کرفس حاوی پتاسیم است که یک گشاد کننده عروق است و می تواند در کاهش فشار خون مفید باشد. هنگامی که فشار خون کاهش می یابد، استرس کمتری بر کل سیستم قلبی عروقی وارد می کند و احتمال ابتلا به تصلب شرایین یا ابتلا به حمله قلبی یا سکته را کاهش می دهد.
کرفس سرشار از ویتامین A و C و همچنین آنتی اکسیدان ها است و یکی از خواص کرفس تقویت سیستم ایمنی است. خوردن منظم این سبزی غنی از ویتامین C می تواند خطر ابتلا به سرماخوردگی را کاهش داده و از بدن در برابر انواع دیگر بیماری ها محافظت کند.
ویتامین C موجود در کرفس ممکن است از آسیب رادیکال های آزاد جلوگیری کند. همچنین دارای خواص ضد التهابی است که می تواند شدت شرایط التهابی مانند آسم را کاهش دهد. شواهدی نشان می دهد که ویتامین C ممکن است یک اثر محافظتی بر مجاری تنفسی بیماران مبتلا به آسم ناشی از ورزش داشته باشد.
کرفس حاوی مقادیر زیادی کلسیم و منیزیم است. دو ماده معدنی که به میزان قابل توجهی اضطراب و استرس را کاهش می دهند. علاوه بر این، کلسیم نقش مهمی در ترشح انتقال دهنده های عصبی دارد که به مغز اجازه می دهد با بدن ارتباط برقرار کند. همچنین حاوی کومارین است که می تواند چندین اختلال تخریب کننده عصبی از جمله آلزایمر، پارکینسون، صرع و موارد دیگر را درمان کند.
گفته می شود که یک فنجان کرفس خرد شده تنها 14 کالری و حدود 1.5 گرم فیبر دارد. اگر رژیم غذایی کاهش وزن دارید، می توانید از کرفس به عنوان یک افزودنی عالی برای سالاد یا سوپ استفاده کنید. ادعاهایی مبنی بر منفی بودن کالری کرفس وجود دارد، به این معنی که فرد پس از خوردن این گیاه، کالری بیشتری مصرف می کند. البته هیچ مدرک علمی برای این ادعا وجود ندارد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد آب کرفس می تواند به کاهش وزن کمک کند.
منبع: بهداشت نیوز
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد