به گزارش جام جم آنلاین، محققان پیش از این حدس میزدند فرایند راه رفتن یک روند خودکار باشد اما اکنون به این نتیجه رسیدند که این فرایند بیش از آنچه که تصور می شد با درگیر شدن مغز همراه است.
محققان دانشگاه سائوپائلو در برزیل در این مطالعه متوجه شدند افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب میخوابند، تعادل کمتری هنگام راه رفتن نسبت به بقیه افراد دارند.
آنها در این آزمایش که در یک دوره ۱۴ روزه روی دانشجویان انجام دادند، متوجه شدند افرادی که خواب ناکافی داشتند، نمیتوانند در هنگام راه رفتن روی تردمیل تعادل خود را حفظ کنند. همچنین حفظ تعادل برای گروه دانشجویان که هیچ خواب شبانهای نداشتند، بسیار دشوارتر بود.
این مطالعه همچنین نشان داد که عملکرد دانشجویانی که در طول هفته میزان خواب کمتر از ایده آل داشتند اما در آخر هفته میتوانستند، بخوابند به نسبت آنهایی که به صورت کلی خواب اضافی داشتند، بهتر بود.
محققان خاطرنشان کردند: افرادی که به دلیل شرایط شغلی خود خواب نامنظم یا ناکافی دارند مانند کارگران شیفتی، کارکنان کلینیکها و برخی نیروهای نظامی اگر بتوانند برنامه منظمی برای جبران خواب داشته باشند، کنترل بیشتری روی راه رفتن خود خواهند داشت.
آنها تاکید کردند: نتایج بررسی نشان میدهد که محرومیت کامل یا جزئی از خواب منجر به کاهش عملکرد در کنترل حسی حرکتی راه رفتن میشود.
هرمانو کربس یکی از نویسندگان این مطالعه در بیانیه مطبوعاتی گفت: از نظر علمی، مشخص نبود که فعالیتهای تقریباً خودکار مانند پیاده روی تحت تأثیر کمبود خواب باشد.
وی افزود: ما همچنین دریافتیم که جبران خواب می تواند یک استراتژی مهم باشد به عنوان مثال، افرادی که به طور مزمن کم خواب هستند، مانند کارگران شیفت، پزشکان و برخی از پرسنل نظامی، اگر بتوانند برنامه منظمی برای جبران خواب داشته باشند، ممکن است کنترل بهتری بر راه رفتن خود داشته باشند.
منبع: ایرنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد