به گزارذش جام جم آنلاین قزوین:بهرامی مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: در استان قزوین حدود ۴۵۰ هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این تعداد، ۳۷۰ هزار نفر به صورت رایگان بیمه شده و از خدمات بیمه بهرهمند شده اند.
وی افزود: سازمان بیمه سلامت از چند صندوق بیمهای شامل بیمه کارمندان، روستائیان، همگانی در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت و سایر اقشار مانند بهزیستی، ایثارگران و اتباع خارجی تشکیل شده است.
مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین خاطرنشان کرد: بیمه سلامت شامل بیمه درمان است و فقط حق بیمه درمان از کارمند دریافت میشود و حق بیمه بازنشستگی هم به صندوق بازنشستگی کل کشور اختصاص دارد.
وی افزود: هر کسی که در کشور بیمه درمان و توانایی مالی ندارد، میتواند به صورت رایگان از خدمات درمانی بیمه سلامت استفاده کند.
بهرامی تصریح کرد: دفترچههای رایگان طبق قانون، باید نظام ارجاع را رعایت کنند و دارندگان دفترچههای بیمه سلامت در صورت مراجعه به مراکز دولتی از خدمات درمان رایگان میتوانند استفاده کنند.
وی افزود: تمامی پزشکان فعال و دارای مطب در استان قزوین به اداره کل بیمه سلامت مراجعه کنند تا پس از انعقاد قرارداد، ۱۰۵ هزار نفر از بیمه شدگان شهری بیمه سلامت بتوانند از خدمات مطبها و مراکز درمان بخش خصوصی استفاده کنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین تأکید کرد: همزمان با شیوع کرونا، بیمه سلامت رایگان به افرادی که توانایی مالی ندارند، اختصاص یافت و آن دسته از مبتلایان از خدمات بیمه سلامت چه در بیمارستانهای دولتی و چه خصوصی بهرهمند شدند.
وی افزود: ۹۰ درصد هزینههای بستری بیماران کرونایی در بیمارستانهای دولتی بر عهده بیمه سلامت است و تا به امروز، ۵۰ میلیارد تومان برای بهبود بیماران کرونایی در استان قزوین پرداخت شده است.
بهرامی با بیان اینکه برای صدور دفترچههای کاغذی تا ۵ سال پیش بیمه سلامت و سازمان تأمین اجتماعی سالیانه ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه پرداخت میکردند، گفت: در حال حاضر نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیکی در کل کشور اجرا شده است و همه پزشکان کشور به این شبکه وصل شده اند.
وی افزود: از آبان یا آذرماه، اگر خدمات درمان و یا نسخه نویسی به صورت الکترونیکی توسط پزشکان انجام نشود، بیمههای پایه و تکمیلی حق پرداخت وجه بیمه را برای بیمه شدگان ندارند.
مدیرکل بیمه سلامت استان قزوین خاطرنشان کرد: حدود ۸۰ درصد نسخههای درمانی و ۱۰۰ درصد فرایند بستری و درمان در استان قزوین، الکترونیکی است و هزینههای بستری و درمان، روزانه از طرف بیمهها پرداخت میشود.
وی افزود: ۹۲۶ بیمار خاص در استان قزوین شناسایی شده اند که بیمه و داروهای آنها صد در صد رایگان است.
به گفته بهرامی، بیماران صعب العلاج و سرطانی شامل بیمه و داروی رایگان نمیشوند و باید فرانشیز دریافت دارو و خدمات درمانی را پرداخت کنند.
مدیر کل بیمه سلامت استان از پزشکان متخصص خواست اگر دارویی در کشور وجود ندارد، برای بیمار تجویز نکنند و یا مشابه ایرانی آن را تجویز کنند که بیماران بتوانند از خدمات بیمه درمانی استفاده کنند.
وی افزود: ماماها میتوانند ۳۵ قلم دارو و خدمات تجویز کنند و این تجویزها زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارد.
بهرامی خاطرنشان کرد: معاینه، ویزیت، جرم گیری و ترمیم دندان جزو تعهدات بیمه سلامت است و کسانی که از خدمات مراکز دولتی استفاده میکنند، فقط ۳۰ درصد هزینهها را پرداخت خواهند کرد.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد