به گزارش جام جم آنلاین خرسان رضوی ،محمدرضا رجبیمقدم افزود: با توجه به نگاه رییس جمهوری و اولویت سیاست خارجی کشورمان در توجه به همسایگان و حضور ایران در اجلاس شانگهای و عضویت در پیمان شانگهای و دیدارهای ۲ جانبه بین ایران و ترکمنستان، شاهد افزایش تعاملات مرزی و رونق ترددهای تجاری هستیم.
وی گفت: عبور کامیونهای حامل کالای صادراتی از سرخس به ترکمنستان پیش از توافقات اخیر، طی ۲ هفته قبل حدود ۵۰ دستگاه بود که اکنون با وجود توافقات مرزی به ۱۵۰ دستگاه در روز افزایش یافته است.
فرماندار سرخس خاطرنشان کرد: حتی قبل از شیوع کرونا در سال ۹۸، حجم صادرات کالا از طریق ناوگان جاده ای بین دو منطقه روزانه بین ۸۰ تا ۱۰۰ دستگاه بود.
رجبی مقدم گفت: البته باید توجه داشت اکنون بین دو کشور مبادله کامیونی بار در مرز سرخس انجام می شود لذا امیدواریم باتوجه به توافقات جدید و ارتباط بسیار خوب ایجاد شده بین دو کشور زمینه حضور ناوگان ایرانی به خاک ترکمنستان فراهم شود.
وی افزود: از نظر شیوع کرونا اکنون شهرستان سرخس در وضعیت آبی قرار دارد و از طرفی همه رانندگان ترانزیت ایرانی نیز هر ۲ دُز واکسن خود را دریافت کرده اند و زیرساختهای لازم مانند تونل های ضدعفونی نیز برای اجرای شیوه نامه های بهداشتی در مرز فراهم است.
پایانه مرزی سرخس در نقطه صفر مرزی ایران و ترکمنستان و ۱۸۵ کیلومتری شمال شرق مشهد قرار دارد.
کشور ترکمنستان با حدود هفت میلیون نفر جمعیت، در آسیای مرکزی با کشورهای ایران، ازبکستان، افغانستان و قزاقستان مرز زمینی دارد.