به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی ،حجت الاسلام امیرحسین احمدنیا در مراسم آغاز اجرای این طرح که در محل مجتمع آیه های مشهد برگزار شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان و سپاه امام رضا(ع) خراسان رضوی طرح "مسجد، محور محله اسلامی" و همچنین طرح "زمزمه محبت" را به عنوان ۲ طرح موثر در تحقق مسجد تراز انقلاب اسلامی با تاکید بر رهنمودهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی اجرا میکند.
وی ادامه داد: محله محوری در شهر و مسجد محوری در محله به عنوان ۲ اصل اساسی سیاستگذاری جامعهاسلامی مورد توجه است و امام جماعت به عنوان امام محله و فرمانده پایگاه بسیج به عنوان یکی از ارکان تاثیر گذار محله، نقش ویژه و قابل توجهی در تحقق محله اسلامی دارند.
معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان گفت: یکی از اصول تحقق مسجد تراز اسلامی و حرکت به سمت تمدن نوین اسلامی، مردمی بودن مسجد و اداره امور محله با مشارکت مردم و یا به تعبیر دیگر مردم سالاری اسلامی است و در این ۲ طرح یکی از موثرترین راههای مردم سالاری اسلامی و تقویت نظام انقلابی که به فعلیت رساندن ظرفیت های بی شمار مردمی برای اداره جامعه و تحقق واقعی «از مردم و برای مردم» است مورد توجه قرار گرفته است.
احمدنیا افزود: سبک زندگی اسلامی، عدالت و مبارزه با فساد، اقتصاد مقاومتی مردم پایه، ثبات و امنیت، علم و پژوهش، معنویت و اخلاق از جمله عرصهها و شاخصههای تحقق محله اسلامی است که در این ۲ طرح تبیین شده است.
وی ادامه داد: ما با بررسی آیات و روایات و رهنمودهای امامین انقلاب معتقدیم مسجد باید دارای ۲ کارکرد اساسی باشد نخست کارکرد نهادی به این معنا که مسجد نهاد نقش آفرین در اداره جامعه اسلامی از سطح محله است و دوم کارکرد تربیتی است و مسجد، کانون تربیت نیروی انسانی تمدن ساز در جامعه است و اگر می خواهیم مسجد ما تمدن ساز و تراز انقلاب اسلامی باشد باید مساجد در این ۲ جهت، تاثیر خودشان را اثبات کنند.
مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد استانهای خراسان هم در مراسم آغاز اجرای این طرح گفت: محله اسلامی محله ای است که حیات محله با محوریت مسجد و پردازش دینی و اسلامی مجموعه ارکان مسجد خود را نشان میدهد.
حجت الاسلام مجتبی مهدوی ارفع افزود: کارکرد مسجد باید به عهد رسول الله(ص) برگردد و در همه عرصهها فعال باشد و خدمت رسانی کند.
وی با اشاره به فعالیت اجتماعی مساجد در دوره کرونا ادامه داد: طی دوره کرونا تا کنون ۳۰ هزار مسجدی بسیجی در میدان مقابله با کرونا حضور یافته اند همچنین ۵۰ مسجد حاشیه شهر مشهد نیز در موضوع واکسیناسیون ورود کردند و فعال بودند و خراسان رضوی تنها استانی بود که تعطیلی مسجد نداشت و با رعایت پروتکل های بهداشتی خللی در فعالیتهای مسجدی روی نداد.
او اضافه کرد: مطالبات امام و رهبری از مساجد بسیار زیاد است و همه ما باید همت کنیم این مطالبات تحقق عینی پیدا کند.
تعداد پنج هزار و ۸۹۲ مسجد در استان خراسان رضوی است که از این تعداد هزار و ۱۴ مسجد در شهر مشهد فعال است.