به گزارش جام جم آنلاین، محققان چینی در یافتههای اخیر خود اظهار کردهاند ترکیب آنتی بادی کوکتل آنها اینگونه است که میتواند چند ضربه به کروناویروس که عامل بیماری کووید ۱۹ است، وارد کند.
محققان دانشگاه پزشکی پایتخت (Capital Medical University) و آکادمی علوم چین (Chinese Academy of Sciences) در مطالعه اخیرشان از طراحی آنتی بادی مونولوکال انسانی دوگانه علیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ خبر دادهاند که یک جفت آنتی بادی غیررقیب از آنتیبادیهای خنثیکننده انسانی به نامهای B۳۸ و H۴ را ترکیب میکند تا دو آنتیژن را مورد هدف قرار دهد و بنابراین با این رویکرد میتواند از اتصال ویروس به گیرنده آن جلوگیری کند.
پادتنهای تَکتیره یا آنتی بادی مونوکلونال (Monoclonal antibodies) پادتنهایی تکگونه و همانند یکدیگر هستند. علت این همانندی این است که پادتنهای مونوکلونال توسط نوعی سلول ایمنی همانندسازیشده از یک سلول والد تولید میشوند.
نتایج این مطالعه که این هفته در مجله Nature Immunology منتشر شد، حاکی از آن است که آنتی بادی دو گانه یا bsAb۱۵ کارایی خنثی کننده بیشتری نسبت به آنتی بادیهای والد خود دارد و فعالیت خنثی کننده قویتری در برابر نوع دلتا نشان داده است.
طی این مطالعه محققان جهشیافتههای فرار دو آنتیبادی والد را انتخاب کردند و نشان دادند که bsAb۱۵ میتواند بهطور موثری همه جهشیافتههای فرار از آنتیبادیهای منفرد را خنثی کند.
همچنین نشان داده شد که آنتی بادی جدید غلظت ویروس را در نخستی سانان غیرانسانی آلوده و موشهای تراژنتیک آنزیم ۲ مبدل آنژیوتانسین انسانی را کاهش میدهد و آن را به یک استراتژی بالقوه عملی و موثر برای درمان و پیشگیری از کووید ۱۹ شدید تبدیل میکند.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»:
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم: