وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:

شمار جانباختگان حوادث چهارشنبه سوری به ۱۷ تن رسید

در مراسم چهارشنبه سوری از عینک محافظ استفاده شود/ چشم آسیب دیده دستکاری نشود

چهارشنبه سوری یکی از مراسم سنتی ایرانیان است که در راستای پیوند‌های خانوادگی و استقبال از نوروز در آخرین سه‌شنبه هر سال برگزار می‌شود. این آیین باستانی به تدریج دستخوش تحولاتی شده است که گاهی آسیب‌هایی را به برگزارکنندگان وارد می‌کند؛ مواردی مانند آسیب‌های چشمی که غیرقابل جبران هستند.
کد خبر: ۱۳۵۸۸۰۱
به گزارش جام جم آنلاین، از زمانی که پای مواد محترقه به مراسم چهارشنبه سوری باز شد، دیگر این مراسم حال و هوای خود را از دست داد و نه تنها شادی و نشاطی را به برگزارکنندگان هدیه نمی‌دهد بلکه اسباب ترس و ناراحتی را به جهت ایجاد صدا‌های وحشتناک و انتشار گاز‌های ناشی از انفجار برای افرادی ایجاد می‌کند که هیچ نقشی در برگزاری این مراسم خطرناک نداشته اند.

علاوه بر هر ساله تعدادی از هموطنان به ویژه جوانان و نوجوانان دچار آسیب‌های جدی سوختگی و به ویژه آسیب‌های چشمی می‌شوند. حتی نابینایی به دلیل اصابت مستقیم ترکش‌های ناشی از انفجار مواد محترقه از مواردی است که در روز‌های آخر سال شاهد آن هستیم.

طبق اعلام سازمان اورژانس کشور، در حوادث چهارشنبه آخر سال گذشته (۱۳۹۹)، ۱۸۹۴ نفر دچار آسیب شدند که از این تعداد ۹ نفر جان خود را از دست دادند.

از این تعداد ۵۲۷ نفر دچار آسیب چشمی، ۱۳۱ نفر دچار قطع عضو و ۵۴۶ نفر دچار سوختگی شده بودند.

در مراسم چهارشنبه سوری از عینک محافظ استفاده شود/چشم آسیب دیده دستکاری نشود

واقعیت این است که نمی‌توان جوانان را از شرکت در این مراسم کاملا منع کرد، اما می‌توان راهکاری اندیشید تا به سلامت از آن عبور کنند.

در کنار تمام توصیه‌ها به پرهیز از استفاده از مواد محترقه، باید به آن‌ها یاد داد که چگونه از سلامت خود محافظت کنند.

محمدعلی جوادی متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با ایرنا درباره مراسم چهارشنبه سوری و آسیب‌های آن گفت: توصیه من این است که در درجه اول مواد محترقه در اختیار کودکان قرار داده نشود و خانواده‌ها از این کار پیشگیری کنند. دومین توصیه من این است که در زمان برگزاری این مناسبت حتما والدین فرزندان را همراهی کنند و مواظب آن‌ها باشند چرا که در زمان انفجار معمولا بچه‌ها به این مواد نگاه می‌کنند و نگاه کردن در حالت انفجار باعث آسیب‌های جدی به بینایی آن‌ها می‌شود.

وی افزود: خطر صدمات چشمی در مراسم چهارشنبه سوری بسیار زیادتر از سایر آسیب‌ها است و مهمترین توصیه من این است که از عینک محافظ چشم استفاده شود تا در صورت انفجار مواد محترقه ترکش‌ها و خرده مواد و سنگ به چشم آن‌ها آسیب نرساند.


جوادی همچنین سوختگی پلک چشم، پارگی قرنیه، پارگی شبکیه، خونریزی شبکیه و حتی از بین رفتن کامل چشم را از آسیب‌های جدی در مراسم چهارشنبه سوری عنوان کرد و گفت: بسیاری از این آسیب‌ها غیرقابل جبران هستند.

این متخصص چشم درباره این که افرادی که دچار آسیب می‌شوند در وهله اول باید چه اقدامی انجام بدهند تا از شدت آسیب جلوگیری شود، توضیح داد: افرادی که دچار آسیب‌های چشمی می‌شوند، در وهله اول نباید به هیچ وجه به چشم‌های خود دست بزنند.

جوادی افزود: همچنین در صورت امکان باید یک محافظ از جنس پلاستیک یا فلز سبک مانند آلومینیوم روی چشم خود بگذارند و از هرگونه دستکاری یا شست و شو با آب باید پرهیز شود. همچنین باید در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند.
 
منبع: ایرنا
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها