مرکز تجاری ایران در کابل با محوریت خراسان رضوی راه اندازی می شود

رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در راستای تحقق هدف توسعه تجارت با همسایگان و رسیدن به عدد ۹ میلیارد دلار صادرات در افق ۱۴۰۴، مرکز تجاری ایران در کابل با محوریت این استان تا اواخر تیرماه راه اندازی می شود.
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در راستای تحقق هدف توسعه تجارت با همسایگان و رسیدن به عدد ۹ میلیارد دلار صادرات در افق ۱۴۰۴، مرکز تجاری ایران در کابل با محوریت این استان تا اواخر تیرماه راه اندازی می شود.
کد خبر: ۱۳۷۰۹۶۱
خراسان رضوی - جام جم آنلاین - محمدعلی امیرفخریان  افزود: با رویکرد توسعه مراودات با همسایگان به دنبال راه اندازی مراکز تجاری در کشورهای همجوار هستیم که نخستین آن در کابل با همکاری یکی از شرکتهای بخش خصوصی ایجاد می شود همچنین در حال انجام برنامه ریزیهای لازم برای اعزام یک هیات تجاری رسمی برای افتتاح مرکز تجاری ایران در کابل با حضور مقامات استانی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی هستیم.وی ادامه داد: این استان با توجه به همجواری با کشور افغانستان به عنوان محرک توسعه صادرات به آن کشور به شمار می رود و حمایت از هرگونه اقدام برای توسعه تجارت و صادرات، حمایت و بسترسازی این مهم از رویکردهای سازمان صمت در سال جاری است. 
رییس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: میزان صادرات کالا از این استان طی ۲ ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته که علت اصلی آن شرایط سیاسی افغانستان است زیرا بهار سال قبل هنوز حکومت مرکزی افغانستان برقرار بود و طالبان قدرت را به دست نگرفته بودند از این رو پیش بینی می شد که صادرات کالا از استان در سال جاری به افغانستان کاهش پیدا کند.
امیرفخریان افزود: افزون بر این، قدرت خرید مردم افغانستان کاهش یافته و ارزش پول این کشور نیز روند نزولی داشته است و در نهایت این شرایط باعث شده که واردات کالا به آن کشور از ایران کاهش یابد.
وی ادامه داد: راه اندازی مرکز تجاری ایران در کابل باعث می شود که تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی بتوانند به صورت مستقیم با مشتریان خود در افغانستان ارتباط بگیرند و کالایی بیشتر صادر کنند ضمن این که در این میان واسطه ها حذف شده و هزینه کالای صادراتی کاهش می یابد، از سوی دیگر صادرکنندگان شناخت بهتری از ذائقه مردم افغانستان پیدا کرده و آن را در تولید و بسته بندی کالاهای صادراتی لحاظ می کنند تا رضایت مشتری را جلب کنند.
بنابر این گزارش از اتاق مشترک ایران و افغانستان، پارسال میزان صادرات به افغانستان در محصولات نباتی ۳۴ درصد، اشیا و مواد پلاستیکی ۸.۶ درصد، مصنوعات فلزی و آهن آلات ۲۵ درصد، محصولات غذایی ۴۶ درصد و سایر محصولات نیز از ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داشت و در مجموع اُفت صادرات در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۹ حدود ۴۰ درصد بوده است.
در مقایسه دو ماهه نخست ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز با وجود صادرات ۳۰۶ هزار تنی به این کشور در سال ۱۴۰۱، حدود ۴۳ درصد افت ارزشی و ۵۰ درصد افت وزنی مشاهده می‌شود.
تنها مسیر خروجی کالای صادراتی از ایران به افغانستان مرز دوغارون در خراسان رضوی است و عمده کالای صادراتی از ایران به افغانستان نیز از این استان صادر می شود.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها