نکته اول- خانواده مهمترین بستر برای تربیت دینی کودکان است. فضاسازی در خانه و تجربه کودکان در کنار خانواده اساس تربیتی دینی کودکان را شکل میدهد. بچهها تمام نگاه و توجهشان به شما (والدین و کسانی که دوستشان دارند)است، آنها آنچه را شما انجام میدهید با دقت میبینند و تکرار میکنند. آنها عمق و میزان اعتقاد و علاقه شما را درک میکنند و تلاش میکنند یافتههایشان را به نمایش بگذارند.
نکته دوم- در مواجهه با پرسشگری کودکان با زبان کودکانه و متناسب با سن آنها سوالاتشان را در مورد دین و چرایی آیینهای مذهبی و... بهصورت کلی پاسخ بدهید. نیازی نیست کودکان را بمباران اطلاعاتی کنید و ریز به ریز مفاهیم دینی یا مصائبی را که بر اهل بیت (ع )گذشته بازگو کنید. فراموش نکنید با حوصله و خلق خوش در مورد مسائل دینی با آنها گفتوگو کنید.
نکته سوم- حضورشان را در اماکن مذهبی و دینی به خاطرهای شیرین و دلنشین مبدل کنید. خاطرهسازی در کودکان ایجاد دلبستگی میکند.
نکته چهارم- ظرفیت جسمانی و روانی کودکان را هنگام حضور در این اماکن و مراسمها در نظر داشته باشید و مراقبت کنید خسته و آزرده نشوند. گاهی لازم است خواستههای خودتان را محدودتر کنید.
نکته پنجم- توجه و علاقهمندیشان را به آیینهای دینی و مذهبی مورد تعریف و تشویق قرار دهید و به آنها نشان دهید چقدر این تعظیم شعائر توسط ایشان برای شما قابل احترام و ارزشمند است.
نکته ششم- در مناسبتهای دینی در جمع خانواده مراسمهای کوچک برپا کنید و در برنامهریزی تا اجرا از مشارکت کودکان بهرهبگیرید.
نکته هفتم- تفاوتهای فردی کودکان در میزان و نحوه پذیرش و عملکردشان را در نظر داشته باشید.
باید توجه داشت که یادگیری در دوران کودکی غالبا مشاهدهای و از راه تقلید صورت میگیرد.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد