چه میخواهیم؟
عدس: نیم کیلو
برنج نیمدانه: نصف لیوان
سینه مرغ: 100 گرم
پیازداغ: 3 قاشق غذاخوری
سیرداغ: 3قاشق غذاخوری
نعناداغ: 2 قاشق غذاخوری
کشک: یک لیوان
پیاز متوسط: یک عدد
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
مرغ را شسته و با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی آب در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت میگذاریم و وقتی مرغ نیمپز شد عدس را که از قبل شسته و چند ساعت با کمی آب خیس کردهایم به آن اضافهکرده و بعد از پختن کامل مرغ و نیمپز شدن عدس، مرغ را از قابلمه درآورده، به اندازه دلخواه خردکرده و کنار میگذاریم. برنج را شسته و به عدس اضافهکرده و روی حرارت کم میگذاریم تا مواد پختهشده و لعاب بیندازد. در این مرحله نصف سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ را که آماده کردهایم به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم و بعد از چند دقیقه جوشیدن، تکههای مرغ را همراه کشک به آش اضافه کرده و دوباره هم میزنیم و حدود 5دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت برمیداریم، نمک آش را اندازه کرده و در نهایت آن را در ظرف مناسبی ریخته و با تکههای مرغ، باقی سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ و کشک تزیین کرده و با نان تازه ترجیحا محلی سرو میکنیم.
نکات مهم:
***برنج اگر ایرانی و معطر باشد طعم آش بسیار بهتر و خوشمزه میشود.
***به جای سینه مرغ میتوانیم گوشت چرخکرده را به صورت قلقلی پخته و در آش بریزیم.
***سعی کنیم حتما از مواد تازه استفاده کنیم زیرا در متفاوتشدن مزه آن بسیار موثر است.
***این آش را به هیچعنوان نباید بهصورت داغ در یخچال بگذاریم و حتما باید سرد شده و در قابلمه را گذاشته و در یخچال بگذاریم درغیر اینصورت آب انداخته و مزهاش عوض میشود.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید