به گزارش خبرنگارجام جم آنلاین یزد ، حسین سبزواری در نشست مشترک انجمنهای کتابخانههای این شهرستان که با حضور محسن رفیعی، مدیرکل کتابخانههای عمومی یزد و جمعی از مسئولان محلی در سالن شهید حنیف فرمانداری اردکان برگزار شد اظهارداشت : ارتقای آمار کتابخوانی، فرایندی است که باید با تعامل همه دستگاههای فرهنگی و حاکمیتی در شهرستان صورت پذیرد، و تلاش ما این است که در این مسیر در تأمین منابع و هر اقدام دیگری که به جذب اعضا و بهرهمندی مردم از امکانات کتابخانهای منجر میشود، کمک کنیم.
وی با اشاره به پیشینه فرهنگی شهرستان اردکان افزود: زمانی این شهرستان را شهرستانی فرهنگی میدانستهاند اما در سالهای اخیر با رشد بیرویه صنایع و معادن، این شهر تبدیل به منطقهای صنعتی شده که از نقاط مختلف کشور افرادی در جستجوی کار به اینجا آمدهاند. این اتفاق سبب شده است تا ترکیب جمعیتی و بافت فرهنگی شهر به شدت تحت تأثیر قرار گیرد.
سبزواری گفت: تنها راه برای کاستن از آسیبها و تضادهای فرهنگی اجتماعی در این شهرستان، توسعه زیرساختهای فرهنگی به ویژه امکانات سختافزاری و نرمافزاری در حوزه کتابخوانی است.
فرماندار تصریح کرد: کتابخوانی باید در سنین پایین و در میان طبقه کودک و نوجوان جدی گرفته شود تا نسل آینده به واسطه ارتباط با کتاب و مطالعه، نسلی فرهیخته و اهل تفکر و آگاهی باشد.
وی همچنین در پاسخ به درخواست راهاندازی کتابخانه سیار در برخی روستاهای شهرستان، بیان داشت: بحث راهاندازی کتابخانههای سیار، پیشنهاد خوبی است که با استفاده از ظرفیت صنعتی و معدنی در شهرستان، امکان تأمین آن میسر است و لازم است با هماهنگی کارشناسان کتابخانههای عمومی و فرمانداری، این موضوع پیگیری و به نتیجه برسد.
اثرگذار صنایع در توسعه فرهنگی
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان یزد در این نشست با تأکید بر نقش اثرگذار صنایع در توسعه فرهنگی شهرستان، اظهارداشت: صنایع و معادن پرشمار در این شهرستان میتوانند در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود به کمک حوزههای فرهنگی بشتابند و با تأمین منابع و تجهیزات کتابخانهای، بهطور جدی یاریگر کتابخانهها باشند.
محسن رفیعی، با قول مساعد در خصوص تأمین نیروی انسانی کتابخانه شهر عقدا نیز گفت: تلاش خواهیم کرد با جذب نیروی کتابدار این کتابخانه، بعد از مدتها تعطیلی، شاهد ادامه کار کتابخانه این شهر باشیم و امیدواریم با پیگری مسئولان محلی، بحث احداث ساختمان جدید کتابخانه عقدا نیز پیگیری شده و به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه کتابخانههای سیار، فرصت ارزشمند کتابخوانی را برای مناطق و روستاهایی که فاقد فضای مناسب کتابخانهای هستند فراهم میکند، تصریح کرد: چنانچه با مساعدت مسئولان شهرستان و انجمن کتابخانههای عمومی اردکان، خودروی مناسب این کتابخانه تهیه شود، آمادگی داریم تجهیزات و نیروی انسانی موردنیاز آن را تأمین کنیم.
رفیعی تصریح کرد: معلمان علاقهمند به حوزه کتابخوانی میتوانند به عنوان رابط بین کتابخانه و مدرسه، در تأمین کتابهای مورد علاقه دانشآموزان فعالیت کنند و در کنار آن نیز از ظرفیت و فضای کتابخانههای عمومی برای برپایی کلاسهای خود استفاده کنند.
در ادامه این جلسه جمعی از اعضای انجمنهای کتابخانههای عمومی شهرستان اردکان، نظرات و پیشنهادهای خود را مطرح کردند.
درخواست تعیین تکلیف ساختمان جدید کتابخانه شهر عقدا و راهاندازی مجدد آن در مکان قبلی با تأمین نیروی موردنیاز آن، تأکید بر اجرای برنامههای اثرگذار فرهنگی در فضای کتابخانههای عمومی با همکاری دیگر نهاد فرهنگی شهرستان، درخواست تأمین نیروی انسانی در برخی کتابخانههای تکشیفت شهرستان و دوشیفت شدن آنها، تأمین منابع کمکدرسی و آموزشی بیشتر برای بهرهمندی دانشآموزان عضو کتابخانهها، کمک به خرید کتابهای نویسندگان و شاعران بومی شهرستان و تزریق آثار آنان به کتابخانههای شهرستان و دایر شدن کافه کتاب در پارک بانوان شهر اردکان، از مهمترین نظرات اعضا انجمن بود که در این جلسه موردبحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای نشست مشترک انجمنهای کتابخانههای عمومی شهرستان اردکان، حسین پایدار، رئیس اداره کتابخانههای عمومی اردکان گزارشی از وضعیت کتابخانههای عمومی شهرستان ارائه کرد.
در پایان این نشست نیز از تلاشهای چند ساله کمال حلوایی، بخشدار پیشین مرکزی اردکان و عضو سابق انجمن کتابخانههای عمومی این شهرستان قدردانی شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد