در مدت اخیر که فضای کشور متاثر از اغتشاشات و حواشی مربوط به آن شده، برخی رسانه های تلگرامی و اینستاگرامی فعال در حوزه ورزش کشور به محور عملیات روانی علیه امنیت ملی و سیاه نمایی تبدیل شده اند. در این بین، نبود نظارت و ساماندهی توسط دستگاه های نظارتی موجب شده تا برخی از این رسانه ها که بیش از یک میلیون عضو را نیز به ثبت رسانده اند، باعث یک افسارگسیختگی و فعالیت معاندانه توسط آنها شده است. البته، این موضوع در دو محور قابل بررسی است.
گروه اول، رسانه های هواداری مربوط به استقلال و پرسپولیس است که عمدتا هواداران قابل توجه و حتی بیش از یک میلیون نفری دارند. این رسانه ها که عمدتا در تلگرام فعالیت دارند، به یکی از منابع عملیات روانی علیه نظام و تهییج و تحریک بازیکنان برای موضع گیری تبدیل شده اند. بررسی ها دلالت بر این دارد که عمده این کانال ها و پیج های فعال در اینستاگرام، ارتباطی با این دو باشگاه نداشته و حتی خارج از کشور هستند.
گروه دوم، برخی کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی بود که برخی، مخاطبان گسترده ای نیز داشتند و فعالیت گسترده معاندانه ای داشتند. برخی از این کانال ها متعلق به رسانه های رسمی بود که مدیران آن با فدراسیون فوتبال نیز سابقه همکاری داشته اند.
یکی از این کانال های تلگرامی کانال «ف» است که به صورت عمومی و آزاد در محیط ورزش و فوتبال کشور نیز فعالیت دارد یا یک صفحه اینستاگرامی به نام «و.م» که به تریبون ضدانقلاب و سیاه نمایی تبدیل شده که فعال در حوزه عکاسی ورزش است و هم اکنون نیز در حال فعالیت هستند.
بررسی ها دلالت بر این دارد که نبود فضای نظارتی و عدم ساماندهی این کانال های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی موجب شده تا چنین رفتارهای معاندانه و تحریک آمیزی را در طول اغتشاشات داشته باشند. این جریان ها بر افکار عمومی و توده های مردم تاثیر مستقیمی داشته و در تهییج و برهم خوردن امنیت روانی جامعه در راستای اهداف معاندین، موثر بوده است.
بایستی در این باره پیگیری های لازم از سوی نهادهای مرتبط صورت گیرد تا ضمن برخورد قاطع با این عملکرد، یک ساماندهی و مدیریت جدی در این خصوص صورت بگیرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد