خراسان رضوی - جام جم آنلاین - آستان قدس رضوی در اجرای این طرح با اعتماد به متخصصان داخلی، برای اولین بار موفق به طراحی داخلی دستگاههای صنعت خمیرمایه کشور شده است که میتواند ظرفیت تولید این محصول برای عرضه در بازار داخلی و صادرات آن را افزایش دهد.در طرح توسعه سه هزار تنی ظرفیت تولید کارخانه خمیرمایه رضوی که فاز اول آن صبح امروز و با حضور حجتالاسلام و المسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی و مالک رحمتی، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی به بهرهبرداری رسید، برای نخستین بار در کشور دستگاهی نظیر فرمانتور (تخمیرکننده) که تاکنون از کشورهای اروپایی وارد میشد، در داخل کشور ساخته شده و تمامی طراحیهای خطوط تولید، ساخت و نظارت نیز توسط متخصصان و تکنسینهای داخلی انجام شده است.
علاوه بر آن، بخش عمده اجرای ابزار دقیق و سایر تجهیزات خطوط نیز در داخل کشور تولید شده و نیاز به واردات را رفع کرده است.
سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی آستان قدس
طرح توسعه ظرفیت تولید شرکت خمیرمایه رضوی که با ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایهگذاری آستان قدس رضوی اجرایی شده، در فاز اول، ظرفیت تولید سالانه این کارخانه را از ۶هزار تن فعلی به ۷هزار و ۵۰۰ تن خواهد رساند و در فاز دوم، این ظرفیت تا سال ۱۴۰۳ به ۹هزار تن افرایش مییابد.
پاسخ به تقاضای بازار داخلی و خارجی
شرکت خمیرمایه رضوی پیش از این، بیش از ۹۵ درصد خمیرمایه تازه مورد نیاز کشور، ۲۰ درصد خمیرمایه همگن کشور و ۵۰ درصد خمیرمایه همگن مورد نیاز استان خراسان رضوی را تامین میکرد که با توجه به کیفیت بالای خمیرمایه تولیدی، تعداد زیادی از بازارهای جدید داخلی و خارجی، متقاضی دریافت این محصول بودند و با اجرای طرح توسعه و افزایش ظرفیت تولید، بخشی از این تقاضاها تامین خواهد شد.
با بهرهبرداری از این طرح، علاوه بر افزایش ظرفیت تولید، قیمت تمام شده محصول تولیدی نیز کاهش مییابد و قدرت ورود به بازارهای هدف داخلی و خارجی افزایش خواهد یافت.
خنثیسازی تحریمها با تقویت حس خودباوری
مدیرعامل شرکت خمیرمایه رضوی در این مراسم اظهار کرد: امروز تلاش و زحمات کارکنان این شرکت با اتکا به تخصص و دانش داخلی به ثمر رسید و شاهد افتتاح فاز نخست آن هستیم.
محمدصادق مروارید با بیان اینکه طرح افزایش ۳ هزار تنی ظرفیت تولید کارخانه خمیرمایه رضوی از سالیان گذشته در دستور کار این مجموعه قرار داشت، گفت: این موضوع به واسطه تحریمها تا حدودی به تعویق افتاد، چراکه باید یا معطل رفع تحریمها میشدیم یا بدون توجه به تحریمها این طرح را که جزء صنایع پیشرفته محسوب میشود با اتکا به تخصص جوانان و دانش داخلی انجام میدادیم.
مروارید ادامه داد: با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تاکید تولیت آستان قدس رضوی و حس خودباوری که در سالهای اخیر در کشور ایجاد شده، طرح افزایش ۳ هزار تنی ظرفیت تولید کارخانه خمیرمایه رضوی از آبان سال ۱۳۹۹ آغاز شد که فاز نخست آن امروز با افزایش ظرفیت هزار و ۵۰۰ تنی به بهرهبرداری رسید.
ساخت دستگاه پیشرفته وارداتی در کشور
مروارید با اشاره به طراحی و تولید دستگاه فرمانتور ۲۵۰ هزار لیتری برای اولین بار در کشور گفت: این دستگاه علیرغم پیچیدگی فرآیندهای خطوط تولید که تاکنون توسط شرکتهای اروپایی نظیر آلمان و اتریش ساخته میشده، با استفاده توان داخلی ساخته شده است.
وی ادامه داد: حتی در بخشهایی از ماشینآلات و تجهیزاتی که به دلیل کمبود زمان امکان ساخت در داخل کشور وجود نداشت، توانستیم تحریمها را دور بزنیم.
توسعه بازار صادراتی
مدیرعامل شرکت خمیرمایه رضوی افزود: صنعت غذا با توجه به اهمیتی که در تولید نان و محصولات تخمیری سالم در دنیا دارد، مورد تقاضای بازارهای داخلی و خارجی به ویژه کشورهای همسایه است که امکان تولید این محصول را ندارد.
وی ادامه داد: این شرکت به واسطه شهرت در حسن کیفیت محصولات خود، با حجم بالایی تقاضا روبرو است که با افزایش ظرفیت تولید کارخانه، علاوه تامین نیاز داخل و صادرات فعلی به ۱۰ کشور، میتوانیم گامهای محکمتری را برای توسعه بازارهای صادراتی برداریم.
افزایش ظرفیت تولید به ۹ هزار تن تا ۲۰ ماه آینده
مروارید همچنین با اشاره به فاز آتی این طرح اظهار کرد: تا ۲۰ ماه آینده و با بهرهبرداری از فاز دوم، ظرفیت تولید خمیرمایه رضوی به ۹ هزار تن افزایش مییابد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد