چه میخواهیم؟
سینه مرغ: 250گرم
پیاز متوسط: 2عدد
سیر تازه: 3حبه
ادویه کاری، پاپریکا و زردچوبه: از هرکدام یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه و قرمز: از هرکدام نوک قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
خامه صبحانه: 2قاشق غذاخوری
جعفری تازه خردشده: 2قاشق غذاخوری
روغن: 2قاشق غذاخوری
کره: یک قاشق غذاخوری
چطوری درست کنیم؟
پوست پیاز را گرفته، خرد کرده و در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت میگذاریم. سپس با کمی روغن تفت داده و سرخ میکنیم. سینه مرغ را شسته و به اندازه دلخواه خردکرده و به پیازداغ اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا تغییررنگ بدهد، سپس پوست سیرها را هم گرفته، خردکرده و به مرغ اضافه میکنیم. در این مرحله نوبت ادویههاست. فلفل قرمز، فلفل سیاه، ادویه کاری، پاپریکا و زردچوبه و نمک را به مرغ اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی عطر ادویهها درآید بعد یک لیوان آب به آن اضافه کرده و وقتی جوش آمد، حرارت را کم کرده و در قابلمه را میگذاریم تا تکههای مرغ بپزد. وقتی از پختهشدن مرغ مطمئن شدیم خامه را که ازقبل از یخچال خارج کردهایم و به دمای معمولی رسیده در ظرفی ریخته و خوب هم میزنیم تا کمی شل شود. بعد آن را به مواد اضافه کرده و کمی هم زده و بعد از چند دقیقه خورشت را از روی حرارت برمیداریم و در ظرف مناسبی ریخته، جعفری تازه خردشده روی آن میریزیم و با برنج ایرانی سرو میکنیم.
نکات مهم:
*** یکی از نکات بسیارمهم برای خوشمزهتر شدن این خورشت، استفاده از ادویه تازه است.
*** کره برای بهترشدن طعم خورشت است و در صورت تمایل، میتوان آن را حذفکرد.
*** وقتی مرغ پخت باید حدود سه قاشق غذاخوری آب داشته باشد و اگر کمتر یا بیشتر باشد، طعم خورشت تغییر میکند.
*** زمان اضافه کردن خامه در آخرین مرحله و قبل از سرو است در غیر اینصورت براثر حرارت خورشت، طعم آن عوض میشود.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد
محمد نصرتی در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛