چه میخواهیم؟
برنج ایرانی: 3پیمانه
کدو حلوایی: 250 گرم
زعفران دمکرده: 2قاشق غذاخوری
سیر تازه 3حبه
پیاز متوسط: یک عدد
کشمش: 3قاشق غذاخوری
شکر: 2قاشق غذاخوری
دارچین، زیره، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک و روغن: به میزان لازم
چطوری درست کنیم؟
پوست کدو را کنده و به تکههای کوچک خرد کرده و در ظرف مناسبی میریزیم و روی آن شکر، زعفران دمکرده، پودر دارچین و زیره ریخته و کنار میگذاریم.(این کار باعث خوشمزگی و سفتی تکههای کدو میشود تا موقع پخت له نشود) پیاز را پوست کنده و خرد کرده و در قابلمه مناسبی ریخته و با کمی روغن روی حرارت میگذاریم و تفت میدهیم. وقتی سرخ شد سیرها را هم پوست کنده و خرد کرده و به آن اضافه میکنیم تا کمی تفت خورده و بوی عطر آن بلند شود. در این مرحله تکههای کدو را به مواد اضافه کرده و با حرارت نسبتا زیاد، کمی تفت میدهیم تا وقتی که سرخ شود. سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و کنار میگذاریم. برنج را که از قبل شسته و با آب ولرم و کمی نمک خیس کردهایم در قابلمه ریخته و روی حرارت میگذاریم تا جوشیده و نیمپز شود سپس آن را آبکش میکنیم. در قابلمه مناسبی کمی روغن ریخته و کف آن تهدیگ موردنظرمان را که میتواند نان، سیبزمینی یا تکههایی از کدو باشد، گذاشته و لایه به لایه برنج و مخلفات کدو و کشمش را که از قبل شسته و کمی تفت دادهایم، میریزیم تا مواد و برنج تمام شود. بعد قابلمه را روی حرارت میگذاریم تا دم بیفتد و در انتها این برنج خوشمزه را در ظرف مناسبی ریخته و به سلیقه و بنا به ذائقهمان تزیین و سرو میکنیم.
نکات مهم:
***این پلوی خوشمزه را میتوان با گوشت قلقلی، گوشت یا مرغ ریشریششده یا نیمرو سرو کرد.
***اگر طعم زیره یا دارچین را دوست ندارید، میتوانید فقط از زعفران دمکرده استفاده کنید.
***اگر طعم خیلی شیرین را دوست ندارید، میتوانید کشمش را حذف کنید.
***سعی کنید از قسمت گردن کدو استفاده کنید، زیرا گوشتیتر است و انسجام بیشتری دارد.
منبع: ضمیمه چاردیواری روزنامه جامجم
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد