واکنش سخنگوی وزارت امورخارجه به اتهام‌زنی لندن؛

صادرکنندگان سلاح به مناطق بحرانی جهان با ادعاهای دروغ آدرس غلط می‌دهند

سفارت ایران در لندن اتهامات نشریه انگلیسی را رد کرد

سفارت ایران در لندن اتهامات ضد ایرانی روزنامه دیلی‌تلگراف را درباره آنچه تهدید تروریستی ناشی از ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نامید، رد و به مدیران این نشریه توصیه کرد تا به جای انتشار ادعاهای بی اساس رژیم صهیونیستی به منابع موثق استناد کند.
کد خبر: ۱۳۹۸۳۳۴

به گزارش جام جم آنلاین، در جوابیه سفارت کشورمان که یک نسخه کامل آن در اختیار ایرنا قرار گرفت‌ آمده است: گزارش نشریه دیلی تلگراف (مورخ ۱۲ فوریه ۲۰۲۳) با عنوان «تروریسم ایرانی خطری آشکار و جاری برای انگلیس است»" مملو از اتهامات نادرست، بی اساس و ساختگی علیه جمهوری اسلامی ایران است.

اولا ذکر این نکته ضروری است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در شرایطی که خطر آنقدر به اروپا نزدیک بود و کسی جرأت ایستادگی در برابر آن را نداشت، تنها سازمانی بود که علیه تروریسم در منطقه (عراق و سوریه) مبارزه کرد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبارز اصلی مبارزه با تروریسم و حفاظت از غیرنظامیان بی گناه در کل منطقه بوده و هست.

دوما ایران معتقد است که حزب الله و حماس در لبنان و غزه علیه اشغالگری رژیم آپارتاید اسرائیل برای دستیابی به سرزمین های خود می جنگند. همچنین، آنها در کشورهای خود به عنوان احزاب سیاسی محبوب هستند.

ثالثاً، برنامه هسته ای ایران که تحت شدیدترین برنامه نظارتی آژانس است، برنامه ای صلح آمیز است و برجام که توسط شرکت کنندگان ۱+۵ امضاء شد و همچنان زنده است، آن را تایید کرده است. ایران تنها عضو توافق است که به تعهدات خود پایبند است.

این جوابیه می‌افزاید: در باب اتهام فروش پهپادها به روسیه، ایران بارها از مقامات اوکراینی خواسته است که مدارک خود را در قالب مذاکره مستقیم در کشور ثالث بیاورند و همچنان از آن دفاع کنند. اما هیچ پاسخی از سوی اوکراینی ها دریافت نشد.

سفارت کشورمان در پایان تصریح کرد:‌ انتظار می رود روزنامه دیلی تلگراف به جای انتشار ادعاهای بی اساس اسرائیل و برخی سازمان های تروریستی به منابع موثق استناد کند.

دیلی تلگراف در این یادداشت که به قلم دو تن از نمایندگان ضد ایرانی مجلس عوام انگلیس به نام‌های استفن کرب و استیو مک‌کیب نوشته شده است، ادعاهای بی‌اساس علیه ایران، سپاه و وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها را تکرار کرده است. در این یادداشت ادعایی آمده است: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از سال ۱۹۷۹ مجری و صادرکننده انقلاب بوده و بدین وسیله به برترین سازمان تروریستی جهان تبدیل شده است. هیچ گروه تروریستی در جهان وجود ندارد که بتواند به این شهرت بی‌ثباتی و تشنگی خونریزی ببالد.»

بحث قرار دادن سپاه به فهرست سازمان‌های موسوم به تروریستی خارجی چند ماهی است که در فضای سیاسی انگلیس و برخی کشورهای تندرو اروپایی سر زبان‌ها افتاده؛ اما با موانع قانونی و پیچیدگی‌های حقوقی روبرو شده است.

اولین بار نشریه دیلی تلگراف ۱۳ دی‌ماه در گزارشی ادعا کرد که طرح شناسایی سپاه بعنوان نهاد تروریستی، مورد حمایت «سوئلا براورمن» وزیر کشور و معاونش «تام توگندهات» یکی از حامیان اصلی گروهک تروریستی منافقین قرار گرفته است.

بر اساس گزارش ادعایی این نشریه انگلیسی، قرار گرفتن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی به این معناست که تعلق به آن، شرکت در جلسات و همچنین حمل نشان آن در ملاء عام جرم محسوب خواهد شد.

۲۷ دی ماه فایننشال تایمز با انتشار گزارشی به نقل از مقامات رده بالای این کشور نوشت که دولت لندن نسبت به تبعات شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان سازمان تروریستی نگران و بعید است که در این زمینه تصمیم‌گیری قریب‌الوقوعی صورت گیرد.

این نشریه انگلیسی نوشت که روند بررسی تروریستی نامیدن سپاه «به‌عنوان قدرتمندترین شاخه نظامی ایران»، توسط وزارت کشور انگلیس آغاز شده اما هنوز «هیچ تصمیم نهایی گرفته نشده است زیرا در داخل دولت بحث‌هایی در مورد نحوه اجرای این اقدام وجود دارد.»

فایننشال تایمز با بیان اینکه «برای یک دولت بسیار غیرعادی است که سازمان نظامی یک کشور دیگر را به عنوان سازمان تروریستی معرفی کند و انگلیس باید خطرات و مزایای چنین اقدامی را بسنجد» افزود: به گفته مقاماتی که در جریان مذاکرات داخلی دولت قرار دارند، یک اضطرابی در وزارت امور خارجه انگلیس نسبت به شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی وجود دارد.

در ادامه این گزارش آمده است: تحلیلگران می‌گویند که قرار دادن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی، تنش‌ها بین لندن و تهران را تشدید خواهد کرد و خطر اقدامات تلافی جویانه جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت. همچنین هرگونه امیدهای آینده در خصوص تلاش های دیپلماتیک برای نجات توافق سال ۲۰۱۵ را که ایران با قدرت های جهانی امضا کرد پیچیده خواهد کرد.

سرانجام روزنامه تایمز چاپ لندن ۱۴ بهمن با انتشار گزارشی مدعی شد که دولت لندن برنامه‌های خود را شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی متوقف کرده است. این نشریه انگلیسی ادعا کرد که هرچند وزیر کشور و معاونش از این طرح حمایت می‌کنند اما وزارت خارجه انگلیس از بسته شدن کانال‌های ارتباطی با ایران در نتیجه این اقدام نگران است.

هفته پیش معاون وزیر کشور انگلیس مدعی شد که دولت لندن صدای مخالفان سپاه را می‌شنود. وی این مطلب را در پاسخ به پرسش باب بلکمن نماینده حوزه انتخابیه «هرو ایست» و رئیس گروه دوستی پارلمانی انگلیس و اسرائیل، که سوال کرد آیا وی آمادگی دارد «تا گام مسلمی را که مورد حمایت تمام احزاب سیاسی است برداشته و سپاه را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهد؟»

توگندهات پاسخ داد: من در این زمینه تصمیم‌گیرنده نیستم و حوزه‌های زیادی است که تمایل دارم به گونه دیگری عمل شود. اما می‌توانم به شما اطمینان دهم که دولت سخنان شما را می‌شنود، ضمن آنکه من و وزیر کشور در این مساله با شما هم‌عقیده هستیم.

جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سپاه پاسداران یک نهاد نظامی رسمی کشور بشمار می‌رود هشدار داده است که تحریم آن اقدامی غیرقانونی خواهد بود. ناصرکنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در این باره گفته است که اظهارنظر مقام‌های اروپایی «در ارتباط با تصمیم برای تحریم سپاه، در ادامه اقدامات غیرسازنده و غیرمسئولانه این کشور است که ناشی از ادامه رویکرد غلط این‌ها در ارتباط با دولت و ملت ایران است.»

کنعانی تاکید کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نهاد نظامی رسمی جمهوری اسلامی است و امیدواریم دولت‌هایی که در این زمینه اقدامی دارند، به نتیجه اقدامات غیرسازنده خودشان توجه کنند و به طور خاص منافع دوجانبه خودشان را قربانی مصالح سیاسی زودگذر و تصمیمات احساسی نکنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها