به گزارش جام جم آنلاین، دومین روز از برگزاری نمایشگاه صوت و تصویر فراگیر ایران (رصتا) در محل نمایشگاه بینالمللی تهران با برگزاری دو نشست با محوریت «نقش سامانههای توصیهگر محتوا در تجربه بر خط کاربران» و «هوش مصنوعی و فناوریهای جدید توسعه صنعت رسانه و بازوی کمکی تنظیمگر» و صحبتهای سعید مقیسه رئیس ساترا و محسن قائمینسب قائم مقام این سازمان همراه بود.
سعید مقیسه در سخنانی از تشکیل شورای راهبری مجمع رصتا با حضور نمایندگان سرویسهای دارای مجوز برای حل و فصل مشکلات موجود در پلتفرمها و ارتقا فعالیت آنها در فضای مجازی خبر داد.
به گفته مقیسه، این شورا از کمیتههایی تشکیل خواهد شد که میتوان به کمیته حمایت، کمیته محتوایی، کمیته مربوط به مقررات، کمیته جهت رفع اختلاف بین سکوها و ... اشاره کرد.
کمیته محتوایی شامل در اختیار قرار دادن محتوای صداوسیما به سکوهای دارای مجوز از ساتراست که به گفته رئیس ساترا تا الان بیش از ۹۰۰ قسمت فیلم و سریال پخش شده است.
کمیته مربوط به مقررات از این جهت شکل میگیرد که مقررات روز به روز تغییر میکند و لازم است ساترا به عنوان نهاد تنظیمگر با استناد به قوانین و تخلفات رخ داده از سوی سکوها، مرزهای قوانین و تولید محتوا در فضای مجازی را به متخلفین گوشزد کند.
کمیته رفع اختلاف بین سکوها همانند شورای حل اختلاف میماند که وقتی بین سکوها یا یک سکو با یک ارگان حاکمیتی و ... اختلاف حقوقی به وقوع پیوست، یک نماینده از این صنف در کمیته حضور مییابد و قبل از اینکه پای سکوها به دادگاه باز شود، با حمایت ساترا اختلافات حقوقی در جمعهای کارشناسانه حل و فصل میشود.
پیش از این پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما درباره تنها مشکل حقوقی ساترا به عنوان نهاد تنظیمگر رسانههای صوت و تصویر فراگیر گفته بود، آنجایی ما دچار نقص هستیم و نیاز به قانون داریم، موضوع تخلفات است. چراکه باید مشخص شود اگر تخلفی رخ داد، دستگاه قضایی باید به چه شکلی با آن برخورد کند.
به گفته رئیس رسانه ملی، به همین دلیل در کمیسیون تلفیق حکمی برای تعیین قانون تخلفات آمده که امیدواریم با کمک مجلس شورای اسلامی بتوانیم از این نقیصه هم عبور کنیم. با این حال، این بدان معنا نیست که اصل تنظیمگری سازمان صداوسیما و ساترا در حوزه تصویر و فراگیر در فضای مجازی نیاز به قانون دارد.
محمدصادق افراسیابی، معاون کاربران و تنظیمگری اجتماعی ساترا هم درباره نحوه حمایت یا برخورد ساترا با تخلفات سکوها و بعد حمایتی این سازمان به خبرنگار ما گفته بود، اگر ما پشتوانه قانونی داشته باشیم خودبهخود این مشکلات و تخلفات رخ داده حل خواهد شد.
به گفته افراسیابی، آیا قرار نیست برای رسیدگی به تخلفات قانون داشته باشیم؟ حتماً باید این قانون وجود داشته باشد. البته جایگاه ساترا قانونی است و مشکلی در جایگاه این نهاد وجود ندارد. نحوه مجوزهای ما هم قانونی است. اما ما در نحوه رسیدگی به تخلفات مسئله داریم. اینکه کسی تخلف کرد، چگونه باید با او برخورد شود. در بخش حمایتی هم نیاز به قوانین داریم. اینکه معافیتهای مالیاتی به چه کسی تعلق بگیرد؛ بنابراین هم به دنبال قوانین حمایتی و هم قوانین نظارتی در ساترا هستیم.
یکی دیگر از ابعاد حمایتی که قرار است ساترا برای سکوهای دارای مجوز درنظر بگیرد و با اعلام رسمی رئیس سازمان صداوسیما همراه بود، خرید محتوای فاخر سکوها از سوی سازمان صداوسیماست که هم این محتواها روی آنتن پخش میشود، هم جنبه تبلیغاتی دارد.
به گفته محسن قائمینسب قائممقام ساترا، رئیس رسانه ملّی رسماً اعلام کردند ما تولیداتی را که فاخر و قابلیت پخش در رسانه ملّی داشته باشد میخریم، پخش میکنیم و تبلیغشان هم میکنیم. ما حتی در کنار این نکته، چندی پیش اعلام کردیم که جزو مولفههای کاری ما هست تیزر پلتفرمها را میگیریم و در شبکههای رادیویی و تلویزیونی پخش میکنیم.
قائمینسب گفت: در همین نمایشگاه تقریباً روزی ۱۰ ساعت برنامه زنده رادیویی داریم و هر پلتفرمی که متقاضی باشد، میتواند در رادیو کارکرد پلتفرم یا سکوی خودشان را معرفی کند.
طبق اعلام مرکز اطلاعرسانی ساترا، ۹۶ غرفه و ۱۱۷ شبکه، شرکت و سکوی دارای مجوز از ساترا در این نمایشگاه حضور دارند. زمان برگزاری نمایشگاه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ بعدازظهر است که تا ۱۴ اسفند در سالنهای ۷ و ۲۷ نمایشگاه بینالمللی تهران میزبان علاقهمندان به این عرصه است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد