جام جم آنلاین اصفهان؛ دومین دوره مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان (پوپک)، با ریاست علی قاسمزاده، شهردار اصفهان و دبیری مجتبی شاهمرادی، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان ویژه کوکان و نوجوانان ۴ تا ۱۸ سال با موضوع "شغلهای شهر من" برگزار شد.
شرکت کنندگان در این مسابقه از دیماه سال گذشته تا فروردین سال ۱۴۰۲ فرصت داشتند تا آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
در پایان، بالغ بر ۴ هزار و ۶۰ اثر به دبیرخانه این مسابقه ارسال شد که از تعداد کل آثار ارسال شده به ۳ هزار و ۲۷۰ اثر ایرانی و ۷۹۰ اثر خارجی بودند. همچنین بسیاری از این آثار از ۱۶ کشور جهان همچون ارمنستان، ترکیه، چین، بلاروس، روسیه، کره، فیلیپین، سریلانکا و ... ارسال شده بود.
در این از مسابقه کودکان و نوجوانان ایرانی از ۲۸ استان شرکت کردند که شهرهای اصفهان، تهران، آذربایجان شرقی، کرمان و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین تعداد آثار ارسالی را داشتند. همچنین با توجه به شرکت ۱۶کشور خارجی در این مسابقه، کشورهای ارمنستان با ۱۷۵ اثر، روسیه با ۱۵۶ اثر و بلاروس با ۱۲۸ اثر بیشترین آثار را داشتند.
پوپک، مسابقهای سرشار از رویاهای رنگی و آیندهای روشن
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان، در آئین اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان «پوپک»، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که اصفهان از حدود یکهفته گذشته درگیر اتفاقات خوب شده است. آئینها نگهدارنده هویت شهر، کشور و جامعه است، و چه خوب است از نهاد خانواده آغاز کنیم و برای خود آئین تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه گاهی هفتهای یکمرتبه دور هم جمع شدن، آئینی است که به دوام خانواده کمک میکند، افزود: گاهی یکهفته را برای شهر جشن گرفتن، به دوام آن کمک میکند، از تمام کسانی که در آئین اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان حضور یافتند، قدردانی میکنم. امیدوارم با حضور کودکان پرشور و سرشار از رویاهای رنگی، آینده روشنی در انتظار اصفهان باشد.
شهردار اصفهان در حاشیه این مراسم با تاکید بر اینکه در یک شهر باید برای همه ردههای سنی برنامههای مفرح پیشبینی شود، اظهار کرد: مسابقه بینالمللی پوپک با دو دوره برگزاری جای خودش را باز کرده و اکنون تنوع شرکتکنندگان از شهرها و کشورهای مختلف افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به هزینههای سنگین رفتوآمد و عدم حضور برخی شرکتکنندگان و مهمانان خارج از اصفهان در آیین اختتامیه، اضافه کرد: امیدواریم به نقطهای برسیم که همه شرکتکنندگان از شهرها و کشورهای مختلف بتوانند به صورت فیزیکی در این جشنواره حضور پیدا کنند، قطعا حضور آنها به رونق و جذابیت جشنواره کمک خواهد کرد.
قاسمزاده با بیان اینکه تاکنون بنا بر این بوده برگزاری این مسابقه در سالهای متوالی حفظ و سال به سال برگزار شود، گفت: امیدواریم بتوانیم چنین مسابقهای را توسعه دهیم و فراگیرتر کنیم. معمولا هر اختتامیه آغاز هر اقتتاحیه است و در حوزه فرهنگی شهرداری قطعا از همین الان نسبت به برگزاری باشکوتر دوره سوم این مسابقه فکر خواهد شد.
وی در خاتمه تصریح کرد: شهر اصفهان از حیث برگزاری رخدادها نسبت به دیگر شهرهای کشور از همه جلوتر است، همچنین امیدواریم جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان بعد فراز و نشیبها دوباره فعال شود.
در مسابقه پوپک کودکان ناظر نیستند، خود مجریان برگزاری رویداد محسوب میشوند
همچنین علی صالحی سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان، در آئین اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان «پوپک»، با تاکید بر اینکه انتظار داریم اصفهان را به پایتخت کودک و نوجوان به ویژه در حوزه رویدادهای تفریحی و و فرهنگی هنری تبدیل کنیم، اظهار کرد: تجربه جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان با وجود اینکه جشنواره خوبی بود، اما یک خلع جدی داشت و آن این بود که کودکان و نوجوانان فقط در آن جشنواره ناظر بودند.
وی با اشاره ویژگی متمایز مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان، افزود: پوپک رویدادی است که در سال دوم در عین حال که اصفهان را تبدیل به یک مرکز رویداد در حوزه کودکان و نوجوانان کرد، محوریت برگزاری و موضوعی مسابقه، محوریت فعالیت و کادر محتوایی مسابقه کودکان و نوجوانان بودند. در مسایقه پوپک علاوه بر اینکه کودکان نظارهگر کارهای همسن و سالان خودشان بودند، خودشان دقیقا در وسط جشنواره قرار داشتند و این چیزی است که ما از برگزاری رویدادها انتظار داریم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به استقبال گسترده از این مسابقه، تصریح کرد: حقیقتا انتظار نداشتم که بیش از ۴ هزار اثر به دبیرخانه دومین جشنواره ارسال شود و در عین حال انتظار نداشتم که بیش از ۱۶ کشور آثار قابل توجهی ارسال کنند. چرا که امروز در شرایطی که رسانههای خارجی تلاش میکنند تصویری از ایران نشان دهند که در انزواع برود، اما حضور شرکتکنندگان خارجی نشان داد این مسابقه در دومین سال، نه در شهر پایتخت بلکه در یکی از شهرهای فرهنگی کشور با استقبال قابل توجهی روبه رو شده است.
وی اضافه کرد: محوریت موضوعی مسابقه در عین حال که کودکان را با نگاه به آینده آشنا میکند، کمک خواهد کرد تا آنها بتوانند با تامل در اهداف آینده مسیر روشنی را برای خودشان ترسیم کنند. همچنین با کنار هم قرار گرفتن کودکان و نوجوانان در رده سنیهای مختلف و از کشورهای متفاوت با نگاه صلح و آرامش و یک آیندهای روشن برای همه کودکان و نوجوانان، با احترام به ارزشها، اعتقادات و علاقهمندیها رقم خواهد خورد. من فکر میکنم فرآیند انتخاب موضوع و مسیر پوپک در سال دوم فراتر از انتظار بود.
صالحی با اشاره به برنامهریزیهای انجام شده درخصوص برگزاری سومین دوره این مسابقه، گفت: در آیین اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان پوپک، پکستر سومین دوره با محوریت مکانهای دیدنی که تم گردشگردی دارد، رونمایی خواهد شد که طبیعتا این موضوع همزیستی مسالمتآمیز را تقویت میکند.
نقاشی زبان مشترک کودکان و نوجوانان سراسر دنیا
مجتبی شاهمرادی، معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، در آئین اختتامیه دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان اصفهان «پوپک» با بیان اینکه نقاشی یک زبان بین المللی است، اظهار کرد: تلاش داریم پیام صلح و دوستی، نیکویی، مهربانی و نیکوکاری را از شهر آسمانی اصفهان به تمام شهرهای دنیا ارسال کنیم. اصفهان شهری است که از زمانهای گذشته محل تلاقی ادیان و قومیتهای مختلف و با سلایق متفاوت بوده و آن چیزی که در دست ما قرار دارد، نتیجه و محصول همزیستی آنها است.
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان، خاطرنشان کرد: آن چیز که در اصفهان بیشتر دیده میشود، رنگها است که پر رنگترین آن فیروزهای و بر فراز گنبدهای مساجد است. آرزو میکنم شهر پر از طرح و رنگ باشد و باید به دست آینده سازان شهر کشیده شود تا یاد بگیرند با رنگها برای صلح و دوستی تلاش کنند.
وی تصریح کرد: باید متعهد باشیم و هر ساعتی، یک نماد رنگی به دست کودکان دهیم و آنها را به طرح و نقشهایی دعوت کنیم که روحشان را جلا میدهد. اگر فرزندان با طرح و نقشها انس بگیرند، دنیای بهتری در آینده خواهیم داشت، از همت والدین و معلمان تشکر میکنم که یاری کردند تا کودکان و نوجوانان شغلهای شهر را نقاشی کنند. میبینیم که کودکان چه آرزوهای شیرینی دارند و هدفمان این بود که بچهها به آینده خود فکر کنند.
شاهمرادی با تاکید بر اینکه تمرکز ما در این دوره مدیریت شهری بر رویدادهای ویژه کودکان و نوجوانان است، افزود: تلاش میکنیم که اصفهان تبدیل به قطب فعالیت کودکان و نواجوانان شود. چرا که در این زمینه سابقه داشتیم و ظرفیت های شهر اصفهان بسیار است.
وی ادامه داد: در این راستا یکی از این قدمها برگزاری مسابقه بینالمللی نقاشی پوپک است که از چند جنبه برای ما اهمیت دارد، زیرا در تقویم رویدادی شهر گنجانده شده و باتوجه به اینکه زبان مشترک همه کودکان در دنیا رنگها و نقش ها هستند، اصفهان هم پر از رنگ و نقش است.
معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اضافه کرد: باتوجه به قدمت تاریخی اصفهان، اگر کودکانی که آینده سازان شهرما هستند و شهر مطلق به آنها است بتوانند با این موارد ارتباط برقرار کنند، طبیعتا شهری سراسر رنگ، زیبایی و خوبی خواهیم داشت.
وی در پایان با اشاره به اهمیت برگزاری مسابقه پوپک، گفت: این رویداد کمک میکند که نام اصفهان در دنیا بدرخشد و در کنارش میتواند به جذب و افزایش گردشگر کمک کند. امیدواریم سال آینده بتوانیم رویدادهای شهری هم در کنار این مسابقه داشته باشیم و قطعا در سال آینده، برنامه ریزی متفاوتی خواهیم داشت.
برگزیدگان دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان
داوری آثار در این دوره را اکبر نیکانپور، رسول معرکنژاد و محمدرضا دوست محمدی بر عهده داشتند. در مرحله نخست داوری، هیئت انتخاب دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و جوانان اصفهان، از بین ۳ هزار و ۲۷۰ اثر داخلی و ۷۹۰ اثر خارجی با در نظر گرفتن معیارهای انتخاب، ۵۰۰ اثر را به داوری نهایی و هیئت داوران را واگذار کردند.
سپس در مرحله دوم هیئت داوران از بین ۵۰۰ اثر راه یافته به مرحله نهایی در هر رده سنی ۲ اثر را برگزیده اعلام کردند و ۲۰ اثر را شایسته تقدیر دانستند. آثار داوری در چهار رده سنی ۴ تا ۶ سال، ۷ تا ۹ سال، ۱۰ تا ۱۳ سال و ۱۴ تا ۱۸ سال تقسیمبندی شد.
اسامی برگزیدگان دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان_ پوپک به شرح زیر است؛
*برگزیدگان ۴ الی ۶ سال
حسین رحیمیان -۵ ساله – فارس
ماهنی مینقی-۵ ساله – تبریز
نیکا کوهرنگی-۵ ساله – اصفهان
*برگزیدگان ۷ تا ۹ سال
آوین نمکی -۷ ساله – تبریز
ساها تر طوماسیان-۸ ساله – ارمنستان
سیده الناز میر حسنی -۹ ساله – خراسان رضوی
*برگزیدگان ۱۰ تا ۱۳ سال
آلبینا گایفالینا – ۱۰ ساله – روسیه
حنانه عشقی – ۱۳ ساله –آذربایجان غربی
مهشید قاسمی -۱۳ ساله – اصفهان
*برگزیدگان ۱۴ الی ۱۸ سال
پاترتیسا نورتاکوری -۱۷ سال – مالزی
یگانه ردانی پور- ۱۸ ساله –اصفهان
پلینا ودرووا – ۱۴ ساله – روسیه
*شایستگان تقدیر ۴ الی ۶ سال
سیده آوبن امین الساداتی -۶ ساله – اصفهان
فاطمه علی پور -۵ ساله – تبریز
مانیسا جلالی -۵ ساله – تهران
نیکا نادری- ۵ ساله – مرکزی
*شایستگان تقدیر ۷ تا ۹ سال
آناتولی شوپلوف- ۹ ساله – ارمنستان
السا نگاه داری -۸ ساله – تبریز
امیرحسین مولائی – ۷ ساله – آذربایجان غربی
رادین حسنعلی پور-۹ ساله- تبریز
سید امین صامتی – ۷ ساله – خراسان جنوبی
نازنین زینب خواجوئی -۸ ساله – کرمان
*شایستگان تقدیر ۱۰ الی ۱۳ سال
دمیراپ ترکمن -۱۱ ساله – روسیه
نازه میناسیان – ۱۱ ساله – ارمنستان
آنیتا بالنور – ۱۳ ساله – آذربایجان غربی
مینا خاطری -۱۲ ساله –کرمانشاه
محمد صدرا شراد بیگی- ۱۰ ساله – تهران
سویلی دنیاک – ۱۰ ساله – بلاروس
*شایستگان تقدیر ۱۴ تا ۱۸ سال
نیکالینا لاپونوا – ۱۶ ساله – بلاروس
طراوت ملکی -۱۸ ساله – گیلان
علیسینا جوکاری -۱۴ ساله – بوشهر
همتی جهانبانی – ۱۴ ساله – اردبیل
در پایان مراسم از برگزیدگان دومین مسابقه بینالمللی نقاشی کودک و نوجوان تقدیر و از کتاب مجموعه آثار ارسالی به جشنواره شامل ۳۰۰ اثر برتر به همراه پوستر مسابقه سال آینده رونمایی شد.
هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد