گزارش روزنامه «رأی الیوم»؛

درس عبرت ایران به آمریکا در دور جدید جنگ نفت‌کش ها

توقیف نفتکش آمریکایی در راستای انتقام فوری ایران، قواعد درگیری دریایی در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عرب را تغییر می‌دهد و تا زمانی که کشتی ربوده‌ شده ایرانی با کل محموله نفتی خود بدون ضرر و زیان برنگردد، کشتی‌های توقیف‌شده آزاد نخواهند شد. پاسخ قدرتمند و قاطعانه ایران پیامی قوی به آمریکاست که با آتش بازی نکند و نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس و توان نظامی ایران در زمین، دریا و هواست.
توقیف نفتکش آمریکایی در راستای انتقام فوری ایران، قواعد درگیری دریایی در آب‌های خلیج‌فارس و دریای عرب را تغییر می‌دهد و تا زمانی که کشتی ربوده‌ شده ایرانی با کل محموله نفتی خود بدون ضرر و زیان برنگردد، کشتی‌های توقیف‌شده آزاد نخواهند شد. پاسخ قدرتمند و قاطعانه ایران پیامی قوی به آمریکاست که با آتش بازی نکند و نشان‌دهنده اعتمادبه‌نفس و توان نظامی ایران در زمین، دریا و هواست.
کد خبر: ۱۴۰۶۴۵۳

به گزارش جام جم آنلاین، چندی پیش نیروی دریایی ارتش ایران در واکنش به ربودن یک فروند نفتکش ایرانی به وسیله ناوگان پنجم آمریکا که در مسیر چین بود، یک فروند نفتکش آمریکایی را در دریای عمان توقیف و مجبور کرد به سمت یکی از بندرهای ایران در آب‌های خلیج فارس حرکت کند.

این اقدام نشان می دهد جنگ نفتکش‌ها میان آمریکا و ایران با قدرت در حال بازگشت به آب‌های دریای عرب است و تداوم آن احتمال تقابل های دریایی یا حتی هوایی میان دو کشور را افزایش می دهد. ایران هرگز اقدام آمریکا یا اسرائیلی ها را در زمینه تهدید کشتی ها و نفتکش هایش در هیچ کجا، به ویژه حیاط خلوت همسایگانش تحمل نمی کند.

نمونه های زیادی وجود دارد که این واقعیت را اثبات می کند، ازجمله اینکه در سال 2019 وقتی ناوهای نیروی دریایی بریتانیا یک فروند نفتکش ایرانی را در مسیر سوریه در تنگه جبل الطارق رهگیری کردند، ایران با توقیف دو نفتکش انگلیسی (نه فقط یک نفتکش) در تنگه هرمز پاسخ داد و تا زمانی که نفتکش ایرانی توقیف شده بود، آزاد نشدند. همچنین در سال 2022 مقام های یونانی به آمریکا اجازه تخلیه محموله نفت نفتکش ایرانی را در آب های یونان دادند و ایران نیز با توقیف دو کشتی یونانی پاسخ داد و بلافاصله با بازگرداندن محموله به نفتکش ایرانی و رهاسازی فوری آن، آزاد شدند.

آمریکا به بهانه اعمال تحریم ها علیه ایران به دلیل توسعه برنامه های هسته ای خود، دزدی دریایی را علیه نفتکش ها و کشتی های ایرانی انجام می دهد و واشنگتن بارها فراموش می کند که از توافق هسته ای 2015 با ایران خارج شده و از اجرای مفاد آن خودداری کرده است. بنابراین اگر حافظه کوتاه مدت آمریکا ضعف دارد، حافظه ما همچنان خوب یاری می کند و توافقات را به یاد می آورد.

وادار کردن ایران به بازگشت به توافق هسته ای با وجود امتیازات بزرگی که آمریکا دریافت کرده و مهم ترین آن تن دادن تهران به تحریم هاست، برای ایالات متحده مایه نگرانی و شرمساری بزرگ است؛ زیرا ایران با خنثی سازی تحریم ها اکنون در مرحله غنی سازی اورانیوم قرار دارد. ایران با وجود تحریم ها توانسته است سطح غنی‌سازی را به بیش از 60 درصد برساند و به کشوری هسته‌ای تبدیل شود که صادرات نفتش 250 هزار بشکه در روز است، یعنی همان حجم صادرات قبل از تحریم‌های آمریکا.

آمریکا در جنگ پهپادها بر فراز آب‌های خلیج فارس شکست خورد و موشک‌های ایرانی در سال 2019 پهپاد گران قیمت و پیشرفته «گلوبال هاوک» را بعد از نقض حریم هوایی، در ارتفاع 20 کیلومتری حریم هوایی ایران هدف قرار دادند. می توان تأکید کرد، آمریکایی ها در جنگ نفتکش ها پیروز نخواهند شد، زیرا به محض عملیات ربایش یا تجاوز، پایگاه هایش در منطقه و متحدش در سرزمین های اشغالی مورد هدف قرار خواهند گرفت.

توقیف نفتکش آمریکایی در راستای انتقام فوری ایران، قواعد درگیری دریایی در آب های خلیج فارس و دریای عرب را تغییر می دهد و تا زمانی که کشتی ربوده شده ایرانی با کل محموله نفتی خود بدون ضرر و زیان برنگردد، کشتی های توقیف شده آزاد نخواهند شد.

پاسخ قدرتمند و قاطعانه ایران پیامی قوی به آمریکاست که با آتش بازی نکند و نشان دهنده اعتماد به نفس و توان نظامی ایران در زمین، دریا و هواست. آمریکا شکست بزرگی در جنگ اوکراین متحمل شده است و حماقتشان نیازی به اثبات ندارد. ما نمونه های بسیار مهمی در شکست آمریکایی ها در افغانستان، عراق و سوریه به یاد داریم، اما سؤال اینجاست چرا واشنگتن از این همه اتفاق و شکست درس عبرت نمی گیرد؟ 

منبع: راهبرد معاصر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها